Menu


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αιφνιδιαστική άσκηση συνεργασίας ειδικών δυνάμεων και Αεροπορίας σε Ρόδο και ΑΟΖ

Νέα άσκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης από το ΓΕΕΘΑ. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τις πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, εκτελείται Διακλαδική Άσκηση ¨Πυρπολητής 10¨, με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό:
Τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου αγκιστρωμένου σε ακτή νησιού.
Την εκτέλεση επιχείρησης Έρευνας Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή
Την αεροδιακομιδή με Ε/Π τραυματία από πλοίο του ΠΝ.
Η άσκηση εκτελείται στην Ρόδο και την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του νησιού.
Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αγκίστρωση του εχθρικού ταχύπλοου σκάφους μεγέθους πυραυλακάτου σε ακτή του νησιού το οποίο έχει αποβιβάσει εχθρικές δυνάμεις στο φίλιο έδαφος, ενώ ακολουθεί και δεύτερο κύμα . Η απάντηση των ελληνικών δυνάμεων είναι άμεση και διπλή, με την κινητοποίηση μαχητικών της ΠΑ και ειδικών δυνάμεων..
Τέσσερα F-16 απογειώνονται από την Κρήτη , με το ένα ζεύγος να έχει αποστολή την προσβολή στοχων εδάφους/επιφανείας και το δεύτερο την προστασία του εκτελώντας καθήκοντα εναέριας υπεροχής.
Ειδικές δυνάμεις οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο νησί με ελικόπτερα πραγματοποιούν στοχοποίηση του εχθρικού σκάφους με καταδείκτες λέιζερ για την προσβολή του από τα δύο F-16 που φέρουν όπλα με κατάδειξη λέιζερ (LGB).

Ύφεση 4,5% και πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ για το 2013

Ύφεση 4,5% το 2013 και ανεργία στο 22,8% από 22,4% το 2012 προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 που κατατέθηκε στη Βουλή
Ο προϋπολογισμός θα έχει οριακό πρωτογενές πλεόνασμα 748 εκατ. ευρώ (0,4% του ΑΕΠ), ενώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης (μαζί με τόκους) διαμορφώνεται στα 9,4 δισ. ευρώ. Η ύφεση το 2012 εκτιμάται πλέον στο 6,5% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται στο 189,1% του ΑΕΠ έναντι προηγούμενης εκτίμησης στο 179,3%. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας:
"Βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικών εξελίξεων για το 2012 ήταν η παραμονή της οικονομίας σε βαθειά ύφεση, η οποία άρχισε το 2008 και συνεχίζεται αμείωτη για πέμπτο συνεχόμενο έτος, με τη συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ να ξεπερνά το 20% την τελευταία πενταετία. Φαίνεται ότι η Ελληνική οικονομία έχει περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής – ύφεσης – μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, με κεντρικό σημείο αναφοράς την εντεινόμενη αβεβαιότητα, ο οποίος μπορεί να διακοπεί αν ενισχυθούν οι θετικές προσδοκίες για την οικονομία.

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Α.Σ – Αξιοθρήνητα τα Huey, άφαντα τα ΝΗ-90

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Αεροπορία Στρατού μετά και τη σημερινή αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε μεταφορικό ελικόπτερο UH-1H πλησίον της Αεροπορικής Βάσης της ΑΣ στο Στεφανοβίκειο.
Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ο στόλος των μεταφορικών ελικοπτέρων UH-1H/D και AB.205 και ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί τον «κορμό» της δύναμης της ΑΣ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το ελικόπτερο που εκτέλεσε την αναγκαστική προσγείωση σήμερα, προερχόταν από τακτική επιθεώρηση 150 ωρών!
Τα περίπου 85 UH-1H/ AB. 205 που στηρίζουν το κύριο έργο της αεροκίνησης του ΕΣ, έχουν ηλικίες οι ξεπερνούν τα 35 χρόνια ενώ κάποια από αυτά ακόμη και τα 40 χρόνια! Δεν είναι όμως μόνο η ηλικία των ελικοπτέρων αλλά και οι περιορισμένες πια επιδόσεις τους που δεν τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν αποστολές αεροκίνησης δυνάμεων στο πρότυπο του αεροεδαφικού πολέμου, που θέλει να ακολουθήσει ο ΕΣ.
Παράλληλα το πρόγραμμα της υποτιθέμενες αντικατάστασης των υπέργηρων Huey της ΑΣ έχει σταματήσει ύστερα από την παράδοση και του 4ου  ΝΗ-90 στις 20 Μαρτίου αυτές σταμάτησαν παρά το γεγονός ότι στο αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα - το οποίο ανατράπηκε για άλλη μια φορά (!)- αναμενόταν η παράδοση ακόμη 3 μέσα στο 2012, αυτά ουδέποτε εμφανίστηκαν.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αναμένοντας τη δόση

Του Γιάννη Βαρουφάκη
«Νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση», λοιπόν. «Αν δεν την πάρουμε», σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, «θα πεινάσει κόσμος». Όπερ μεθερμηνευόμενο, «πρέπει» να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, ακόμα κι εκείνα που ξέρουμε ότι θα δημιουργήσουν, μεσοπρόθεσμα, μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνουν. Ας πάρουμε την επόμενη δόση και μετά «έχει ο Θεός» - δηλαδή, η κα Μέρκελ η οποία, ευελπιστούμε, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, να δώσει λύσεις στην Κρίση του Ευρώ, λύσεις που να φέρουν στο μέλλον πραγματικές λύσεις και για την Ελλάδα (δηλαδή, κατ’ ελάχιστον, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο επ’ ουδενί δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει η αποδυναμωμένη ελληνική οικονομία).
Αυτή είναι αναμφίβολα η θέση και το σκεπτικό της κυβέρνησης. Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος. Γνωρίζουν καλά ότι, με το τραπεζικό σύστημα και το ελληνικό δημόσιο να βουλιάζουν σφικτά αγκαλιασμένα στον ωκεανό της πτώχευσης, οι μειώσεις στις κρατικές δαπάνες της τάξης των περίπου 7 δις (την επόμενη χρονιά) θα μειώσουν το εθνικό εισόδημα τουλάχιστον κατά 10 δις, με αποτέλεσμα οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα της επόμενης χρονιάς να είναι πέρα για πέρα άπιαστοι. Γνωρίζουν, με άλλα λόγια, ότι ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους σε σειρά μέτρων που θα φέρουν την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση τέτοια εποχή του χρόνου απ’ ότι είναι σήμερα.

Η στρατηγική σημασία του Αιγαίου και το πετρέλαιο

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων


Το Αιγαίο ανήκει στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή και κατά συνέπεια εξετάζεται ως τμήμα του ευρύτερου μεσογειακού στρατηγικού περιβάλλοντος. Το τελευταίο παρουσιάζει υψηλή πολιτισμική και θρησκευτική διαφοροποίηση ενώ χαρακτηρίζεται από πολλά πραγματικά και πιθανά σημεία ανάφλεξης, συγκρούσεων και κρίσεων.

Στη διάρκεια της ιστορίας η Μεσόγειος Θάλασσα είχε καταστεί το κέντρο του κόσμου, ο χώρος όπου αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί και θρησκείες και οι σημαντικότερες αυτοκρατορίες, παράλληλα όμως και το θέατρο μεγάλων συγκρούσεων. Ευρισκόμενη στο κέντρο ενός σχετικά ασταθούς περιφερειακού πλαισίου, η Μεσόγειος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη μορφή του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ολόκληρης της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής και ευρύτερα. Επιπλέον, το περιβάλλον αυτό επηρεάζεται από τις πολιτικές, τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι παρόντες στην περιοχή.

Ο Φράγκος κάνει "θόρυβο" και στην Τουρκία

Έχει τον τρόπο του να προκαλεί “θόρυβο” ο πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος.

Εδώ στην Ελλάδα έκανε θόρυβο με την δήλωσή του περί “βομβαρδισμού” των Ιμίων με πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στην Τουρκία το βιβλίο του συζητιέται για τους ισχυρισμούς που διατυπώνει για την καταγωγή του Κεμάλ και του Ερντογάν.

Οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται σ΄ όσα γράφει ο Φράγκος και σύμφωνα με τα οποία:

  -          O  Πορθητής είναι ελληνικής καταγωγής. Ενταφιάστηκε στην Βυζαντινή εκκλησία των 12 Αποστόλων. 6 μήνες πριν τον θάνατο του επέτρεψε να κάνουν τα πορτρέτο του. Κάτω από αυτό το πορτρέτο υπάρχει κείμενο  στην ελληνική. Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά στην Μαλάτια. Η δε κα Ζουμπεϊντέ δεν ήταν η μητέρα του αλλά η θεία του.
-          Οι παππούδες του Ερντογάν πολέμησαν εναντίον των Τούρκων στις ρωμαίικες συμμορίες .
-Επίσης  ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς είναι ελληνικής καταγωγής, είναι Κρητικός.
- Στην Τουρκία μόνο το 40% του πληθυσμού είναι τούρκοι. Το βιβλίο μου  έχει σαν στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι Έλληνες την Τουρκία και τους Τούρκους και να σπάσουν τα ταμπού.

"Νομικές ακροβασίες" για να κάνουν ΜΑΤ τις Ένοπλες Δυνάμεις ! Με τις περικοπές ουδείς ασχολείται

Οι στρατιωτικοί θα ανέμεναν από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την αναζήτηση τρόπων για την αποφυγή των περικοπών που έρχονται στα εισοδήματά τους. Αντί γι΄ αυτό διαπιστώνει ότι κυβερνητικοί κύκλοι προωθούν “σκέψεις” , “απόψεις” και “εισηγήσεις” για την δημιουργία “νομικού πλαισίου” που θα …απελευθερώσει τις ΕΔ από τους περιορισμούς που το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν και θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν -αν και όταν χρειαστεί- σε επιχειρήσεις “ασφάλειας και μέτρων τάξης”!!!

Τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυχαία και αποτέλεσαν το πρώτο σημάδι των κυβερνητκών προθέσεων ,οι οποίες “υποστηρίχθηκαν” το τελευταίο 24ωρο από “φιλικά της ΜΜΕ. Πως υποστηρίχθηκαν; Με νομικούς “ακροβατισμούς” που δεν στέκουν πουθενά! Κι επειδή η κυβέρνηση το ξέρει αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει “νομικό υπόβαθρο”!

Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας και των ΕΔ ειδικότερα; Προφανώς όχι. Αλλά μ΄ αυτό ασχολούνται στη κυβέρνηση και μάλιστα πολύ “ζεστά” ,αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert, τρεις ημέρες μετά από την εισβολή των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά , άρχισε η προετοιμασία της σύνταξης σχετικού κειμένου σχεδίου νόμου! Το οποίο θα αποτελεί την “σύνθεση” δύο διαφορετικών κειμένων, ένα που υπήρχε στο ΥΕΘΑ από την εποχή Βενιζέλου κι ένα από το ΓΕΕΘΑ.

Ελεγχόμενη επιστροφή στην δραχμή το επόμενο βήμα

Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και το γεγονός αυτό το αναγνωρίζει το ΔΝΤ και γι' αυτό ζητά κούρεμα του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας. Παρόλα αυτά η Γερμανία αντιτίθεται σθεναρά. Ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιατί όμως;
Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το ότι η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τα δάνεια που δόθηκαν στα πλαίσια των ελληνικών προγραμμάτων είναι επικερδή. Πως θα πείσει τώρα τους ψηφοφόρους της που την περιμένουν στην γωνία στις εκλογές το 2013 ότι θα πρέπει να υποστούν κούρεμα;
Από την άλλη η ΕΚΤ αδυνατεί να κουρέψει το ελληνικό χρέος που κατέχει καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με απευθείας χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της Κεντρικής Τράπεζας.
Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοινώθηκε στην συνεδρίαση της ΕΚΤ στις αρχές του Σεπτέμβρη αφορά χώρες που έχουν πρόσβαση στις αγορές και επομένως όχι την Ελλάδα! 
Το ΔΝΤ δεν μπορεί από την άλλη να συνεχίσει την χρηματοδότηση μιας χώρας όταν το χρέος της έχει κριθεί μη βιώσιμο και αυτό δεν είναι απόφαση Lagarde αλλά καταστατική απαίτηση του Ταμείου.

Οι στρατιωτικοί βγαίνουν πάλι στο δρόμο. 1η Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας

Σε πορεία ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της βρίσκονται πλέον οι στρατιωτικοί,που εκπροσωπούνται από τον ΣΥΣΜΕΔ. Αγνοώντας τις σχετικές κυβερνητικές προειδοποιήσεις δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 1ης Νοεμβρίου που εξήγγειλαν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση θα γίνει χωρίς στολή .

Η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ αναφέρει:

Οι μέχρι τώρα μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών ήταν μόνο η αρχή.
Η συνεχιζόμενη επίθεση κατά της Πατρίδας μας και η απαξίωση του Ελληνικού λαού, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είμαστε και όλοι εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, μας υποχρεώνει για ακόμη μια φορά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και να εκφράσουμε την έντονη αποφασιστικότητά μας και την πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας.
Αντιστεκόμαστε στο καθεστώς μειωμένης Εθνικής και Συνταγματικής κυριαρχίας, που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας.
Είμαστε αντίθετοι με τα μέτρα που επιχειρούν να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη μειωμένα εισοδήματά μας.
Αγωνιζόμαστε κατά της προσπάθειας να μας παρουσιάσουν ως προνομιούχους έναντι των άλλων εργαζομένων και να μας αποκόψουν από τον κοινωνικό κορμό.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική, ηθική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην υποδούλωση.

Γιατί το κράτος χελώνα έγινε λαγός στην περίπτωση Βαξεβάνη

Του Νίκου Βγέθη
Πώς μπορεί κάποιος να πείσει το λαό ότι αυτή η λίστα δεν κρύβει λαβράκια, όταν ένας υπουργός την «έχασε», ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ την παρέλαβε αλλά δεν «κατάλαβε» τι θα έπρεπε την κάνει (κοινώς δεν του έδωσαν την πολιτική κάλυψη για να προχωρήσει), ο αντιπρόεδρος την είχε «τυχαία» σε ένα stick που το παρέδωσε για να γλυτώσει τα χειρότερα κι η ράθυμη ελληνική δημόσια διοίκηση κινήθηκε με ταχύτητες φωτός για να συλλάβει αυτόν που την έδωσε στη δημοσιότητα.
Ναι, δεν καταλάβαμε λάθος. Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Τεράστιο. Αφορά την ύπαρξη του συστήματος εξουσίας. Την πολιτική διαχείριση, τον αφρό των ελλήνων (κρατικοδίαιτων) αστών, το σάπιο διογκωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, είτε αυτό νομιμοφανείς είτε από τελείως παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Υπάρχει κάποια νόμιμη κι επιχειρηματικά εύλογη αιτία να έχει κάποιος έλληνας (ή ελληνική επιχείρηση) καταθέσεις στην Ελβετία το 2007?

Ανακοίνωση Συντονιστικού Αποστράτων ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ {26 Οκτ 2012} Σχόλιο ΕΑΑΣ Λάρισας: Για ακόμα μια φορά ξεχάστηκαν οι συνάδελφοι απόστρατοι κάτω των 60 ετών που υπόκεινται σε επιπλέον ΕΑΣ 6 έως 10% σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 (ΦΕΚ-152-Α') και 4002/2011 (ΦΕΚ-180-Α'). Είμαστε σίγουροι όχι από πρόθεση, αφού συμπεριέλαβαν τους κάτω των 55 ετών. Προτείνουμε να σταλεί ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ενώ στο μέλλον να ζητείται και η άποψη συναδέλφων αυτής της ...κατηγορίας (που μας φθάσανε, ωρέ συνάδελφοι;).


συνέχεια στο eaaslarisas.blogspot.gr

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο εμπλοκής των ΕΔ στην εσωτερική ασφάλεια

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εμπλέκονται χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα ή συνταγματικό κώλυμα σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας εδώ και 12 χρόνια, αρχικά με την ψήφιση σχετικού νόμου το 2000 και συνεχεία με την έγκριση του κειμένου "Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης" από το το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 και ενσωμάτωνε την αντιμετώπιση εσωτερικών απειλών στα καθήκοντα των ΕΔ.
Και όσο και αν κάποιοι κρύβουν τα κείμενα της Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης του 2001 που βασίστηκε σε νομολογία του 2000, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πλήρες θεσμικό πλαίσιο για εμπλοκή των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, όπως αποκαλύπτει σημερα του defencenet.gr και το μόνο ερώτημα είναι πότε θα δούμε μια τέτοια πρεμιέρα.
Όπως σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο defencenet.gr: "Η ΕΛΑΣ κάνει ότι μπορεί, αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008"...

Ισραηλινά F-16I στην Ελλάδα.

Έχοντας πραγματοποιήσει ακραία σενάρια προσβολών στόχων εδάφους ημέρα και νύχτα αναχώρησαν εχθές από την 110ΠΜ τα 10 F-16I Sufa της ισραηλινής Αεροπορίας όπως και προβλεπόταν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.
Τα 10 ισραηλινά μαχητικά πετώντας κυριολεκτικά σε καταστάσεις πλήρους προσομοίωσης πολεμικών αποστολών και εχθρικών απειλών εξάντλησαν τα όρια δυνατοτήτων τους χρησιμοποιώντας όλα εκείνα τα συστήματα που διαθέτουν και που τους επιτρέπουν την εκτέλεση αποστολών στο δύσκολο και απαιτητικό γεωγραφικό ανάγλυφο της κεντρικής Πελοποννήσου κάτι που ζητούσαν οι Ισραηλινοί εξ αρχής έτσι ώστε αυτό να εξομοιώνει όσο το δυνατόν το αντίστοιχο περιβάλλον που έχουν εγκαταστήσει οι Ιρανοί τις πυρηνικές τους μονάδες.
Εντύπωση βέβαια προκαλεί η επιλογή των Ισραηλινών να στείλουν στην Ελλάδα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αεροσκαφών αλλά και το γεγονός ότι όλα ήταν  διθέσια κάτι που σημαίνει ότι η IAF ήθελε να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιλότοι – συνολικά 20- και να εξοικειωθούν με αποστολές σε δύσκολες περιοχές σε ότι αφορά το εδαφικό ανάγλυφο.

Μακελειό ισλαμιστών από την κουρδική πολιτοφυλακή: 25 νεκροί και 200 αιχμάλωτοι!

Για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου είχαμε συγκρούσεις και μάλιστα πολύνεκρες, μεταξύ Κουρδικών πολιτοφυλακών και ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων, μακρια από τις κουρδικές περιοχές της βορειοτανατολικής Συρίας. Συγκεκριμένα Κούρδοι πολιτοφύλακες έδωσαν σκληρή και νικηφόρα μάχη στο Χαλέπι κατά των ισλαμιστών με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 25 και να αιχμαλωτίσουν  200 από αυτούς, ενώ και οι Κούρδοι είχαν πέντε νεκρούς. Οι μάχες ξεκίνησαν όταν οι ισλαμιστές πληροφορήθηκαν την ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων με εμπειροπόλεμους Κούρδους μαχητές μέλη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης Κούρδων (PYD) (το συριακό παρακλάδι του PKK σσε συνοικία του Χαλεπίου όπου κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Αυτός ο τομέας του βόρειου τμήματος του Χαλεπίου ήταν σχετικά ανέγγιχτος από τη βία που ξέσπασε στις 20 Ιουλίου στην πόλη, αλλά χθες ένα τάγμα ισλαμιστών, περίπου 300 άνδρες διείσδυσαν στην συνοικία θέλοντας να αποκόψουν και να εξοντώσουν την κουρδική πολιτοφυλακή η οποία είχε αναλάβει να προστατέψει την συνοικία.
Όταν έγινε αντιληπτή η προσέγγιση του τμήματος του ισλαμικού Τάγματος οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα και τους κτύπησαν με ν'εας παραγωγής RPG-22 που έφεραν θερμοβαρικές κεφαλές και έγινε μακελειό.

"Ασκούμαστε με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε διάφορα σενάρια μάχης"...

Το ρωσικό Ναυτικό επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου του την κοινή άσκηση του ΠΝ και του ρωσικού αποβατικού στο Αιγαίο που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλωτάρχη Вячеслав Трухачев "Ένα από τα σενάρια της άσκησης  που πραγματοποιούν τα 2 πλοία είναι η παρακολούθηση των πολιτικών αεροσκαφών και η αντιδράσεις σε περίπτωση ασύμμετρων απειλών καθώς επίσης και η καταστροφή χαμηλά ιπτάμενων στόχων. Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης, σε  ασκήσεις ελιγμού μάχης , επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών" κατέληξε ο Ρώσος αξιωματικός. 
Tην δήλωση την μετέδωσε το Ria Novosti και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο μια άσκηση που δεν μπορεί να θεωρηθεί μείζονος στρατιωτικής σημασίας λόγω χαμηλου επιπέδου εμπλοκής μονάδων (από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η πυραυλάκατος "Δανιόλος" και ένα ελικόπτερο), αλλά φαίνεται ότι από πολιτικής σημασίας ήταν πολύ σημαντική για την Μόσχα.

"Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας: "Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ. Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως " Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα πως η μακροοικονομία ν(σ.σ. εννοεί δημοσιονομική κατάσταση) θα μπορούσε να ανακάμψει από εσωτερικές διορθωτικές κινήσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να καταφεύγουν διαρκώς σε δάνεια. Και όταν κάποιος μπαίνει στον φαύλο κύκλο του εξωτερικού δανεισμού στο τέλος οδηγείται σε εκχώρηση της κυριαρχίας του.

Απασχόληση Συνταξιούχων Στρατιωτικών - Μία διαφορετική προσέγγιση

Ο συνάδελφος και μέλος της ΕΑΑΣ Λάρισας Σχης (Ε) ε.α. Βασίλειος Δούλης, μας στέλνει μια διαφορετική προσέγγιση στα όσα αναφέρονται στην προτεινόμενη απο τον συνάδελφο κ. Αντωνιάδη απαντητική επιστολή προς το ΓΛΚ απο τους εργαζόμενους συνταξιούχους στρατιωτικούς ανω των 53 ετών. Μας γράφει και όλα τα έγγραφα που χρησιμοποίησε για να τεκμηριώσει την άποψη του [(α), (γ) και (ε) σχετικά μπορείτε να τα δείτε παρακάτω). Η άποψη του μέλους μας στάλθηκε στον κ. Αντωνιάδη, όπως ο ίδιος το ζήτησε. Φυσικά, όπως τονίζει, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Μας ενημερώνει επίσης ότι ετοιμάζει ακόμη 2 μελέτες που αναφέρονται στο καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων στρατιωτικών. Η μία αναφέρεται στις επιλογές εργασίας συνταξιούχων και η άλλη σε μια νέα μορφή εταιρείας (την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) που εκτιμά οτι θα απασχολήσει πολλούς εργαζόμενους συναδέλφους.  

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ε.Α.Α.Α. - ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Α. Για την θέση του Προέδρου
  1. Ιγγλέσης Γρηγόριος Υπτχος (Ι) ε.α.
  2. Τσεκούρας Νικόλαος Ασμχος ε.α
  • Β.Για τις θέσεις των μελών του Δ.Σ.
  1. Δαμασιώτης Μηνάς Σμχος ε.α.
  2. Δρόσος Ευάγγελος Σγός ε.α.
  3. Ζορμπάς Αθανάσιος Σγός ε.α.
  4. Καμνής Σπυρίδων Σμχος ε.α.
  5. Καρτσάνας Βύρων Ασμχος ε.α.
  6. Κωνσταντίνου Δημήτριος Σγος ε.α.
  7. Πέννας Παναγιώτης Ασμχος ε.α.
  8. Πρωτόπαπας Ελευθέριος Σμχος ε.α.
  9. Τίγκα Μαργαρίτα χα Επγού
  10. Τίκας Γεώργιος Σγος ε.α.
  11. Τσίκα Εριφύλη χα Σμγού
  12. Τσοποτού-Γκάγκα Βικτώρια Σγός ε.α.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως με τις εκλογές της Ε.Α.Α.Α. στίς  11.11.2012.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Α.- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 31.10.2012 και ώρα 18.00 θα επισκευτεί τα γραφεία του Παραρτήματος μας ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Ε.Α.Α.Α. κ.Κωνσταντίνος Ιατρίδης Απτχος (Ι) ε.α.
Στα πλαίσια της επίσκεψης θα υπάρξει ενημέρωση για τις θέσεις του και το πρόγραμμά του.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσεκούρας Ασμχος ε.α.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ελληνική ΑΟΖ και αλλαγή κλίματος

Η ελληνική ΑΟΖ, ενώ υπάρχει μόνο επιμέρους de facto και όχι ακόμα de jure, επηρεάζει ήδη το κλίμα μ’ ένα πολύ θετικό τρόπο.
Η άνοδος του χρηματιστηρίου είναι βέβαια μία ένδειξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία μας βλέπουν πιο θετικά και δεν έχουν πια το ύφος της αμφιβολίας για τις πράξεις μας.
Είναι σίγουρο ότι η αλλαγή της στάσης μας όσον αφορά στην θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, τους ξάφνιασε, διότι είχαν την εντύπωση αρχικά ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στη χώρα μας σε αυτόν τον τομέα που είναι και γνωστός και σημαντικός.

Ν. Λυγερός


 Με τις κινήσεις μας, δηλαδή το Νόμο 2289/1995, την τροποποίηση 4001/2011 και το Προεδρικό Διάταγμα στις 10/02/2012 ανοίξαμε τον δρόμο σε εθνικό επίπεδο και με την νορβηγική εταιρεία PGS ειδικά για τις σεισμικές έρευνες, αποδείξαμε ότι το θέμα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων μας δεν είναι πια θεωρητικό.
Οι διεθνείς επαφές που γίνονται με την Αλβανία, την Κύπρο και την Αίγυπτο, οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση και δείχνουν τη σοβαρότητα της προσέγγισής μας σε υπερκομματικό πλαίσιο.
Κατά συνέπεια, πρέπει να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης, διότι τα δεδομένα της PGS θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν μόνο και μόνο μέσω της οικοπεδοποίησης κι αυτή μόνο με την οριοθέτηση, η οποία σχετίζεται άμεσα με την θέσπιση.
Όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει επί του πρακτέου και αυτό μπορεί να γίνει με την ψήφιση του Νομοσχεδίου της θέσπισης της ΑΟΖ από τη Βουλή των Ελλήνων.
Τώρα οποιαδήποτε καθυστέρηση σε αυτό το πεδίο θα δημιουργήσει δυσκολίες, όχι μόνο με τις συμμαχίες μας, αλλά στον ίδιο τον ελληνικό λαό, που προσμένει δυναμικά αυτήν την απόφαση, όπως το αποδεικνύουν οι υπογραφές υπέρ της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ.
Οι πολιτικοί μας είναι ενημερωμένοι σε όλα τα επίπεδα.
Ας βοηθήσουν λοιπόν την πατρίδα μας να προχωρήσει και να βγει από αυτήν την οικονομική καταπίεση.
www.lygeros.org

Αποφασίζουν κινητοποιήσεις σήμερα εν ενεργεία και απόστρατοι, για τις περικοπές

Και τώρα κινητοποιήσεις.

Λίγη ώρα μετά από την αποκάλυψη για την “τελική λύση” στις περικοπές των στρατιωτικών που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών ,ανακοινώθηκε από τον ΣΥΣΜΕΔ ότι σήμερα θα γίνει “κοινή σύσκεψη φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, προκειμένου να αποφασιστεί και να οριστεί η ημεροχρονολογία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση.

Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία εξαιτίας του προξένου στην Κομοτηνή

Αθήνα: Θέμα δράσης του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή προέκυψε έπειτα από καταγγελία του ιμάμη Σώστη περί παρεμβάσεων και απειλών ανθρώπων του προξενείου που τον κατηγορούν ως «εγκάθετο της Ελλάδας και προδότη». Για το θέμα εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, και παράλληλα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

O ιμάμης του Σώστη του νομού Ξάνθης, Μπιλάλ Καραχαλίλ, σε γραπτή του αναφορά προς τον υπουργό Εξωτερικών κατήγγειλε ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του και ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του) για την αντιμετώπιση της διαπόμπευσής του από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Στην αναφορά του ο ιμάμης καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον πρόξενο για να αποσύρει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά του συγχωριανού του Χαμπίλ Μπαΐράμ.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι στην αναφορά «καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή» Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ως εκ τούτου εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας για περαιτέρω εξηγήσεις.

Διότι, «δεν είναι δυνατόν, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή -καθ' υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων- θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες» στη συγκυρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα και εν όψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

»Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

»Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.»

Ερώτηση 13 βουλευτών
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών για τις δραστηριότητες του τούρκικου προξενείου κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Σάββα Αναστασιάδη.

Κάνουν λόγο «διωγμό, τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του τουρκικού προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη» και που αποδεικνύονται από επιστολή - ντοκουμέντο του ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής για να τονίσουν ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Θράκη και στην ελληνική εσωτερική πολιτική.

Επειδή - όπως τονίζουν οι βουλευτές - έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα, έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του τούρκικου προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην χώρα μας, ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον κ. Αβραμόπουλο αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγο απέλασης από τη χώρα μας του Τούρκου προξένου.

Νέο «κρυφτούλι» του Λιμενικού με τουρκικό σκάφος στη Λέσβο!

Μέρα μεσημέρι, λίγα μόλις μίλια από τις ακτές της Λέσβου, τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής εθεάθη να κινείται ύποπτα, με τις υποψίες να στρέφονται στο ότι είτε αποτελούσε προπομπό σκάφους που θα μετέφερε λαθρομετανάστες, είτε το ίδιο τους μετέφερε, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα του τοπικού Λιμεναρχείου σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα / Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την "Νέα Αρχή", ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, με τους Τούρκους προφανώς να αρνούνται να δεχθούν τον έλεγχο από το ελληνικό σκάφος.

Εκπληκτικό βίντεο: Πώς φαίνεται η Θεσσαλονίκη από ένα F-16

Ένα μαχητικό F-16 αναστάτωσε τη συμπρωτεύουσα με τους εκκωφαντικούς ελιγμούς του. Ωστόσο ήταν εξοπλισμένο με κάμερα εντός της καμπίνας, η οποία προσφέρει μια απίστευτη θέα της Θεσσαλονίκης που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες
Το μαχητικό βρέθηκε στην «Νύμφη του Θερμαϊκού» με αφορμή τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Σαν σήμερα το Κραχ του 1929

Το καλοκαίρι του 1929 η Αμερική ευημερούσε.
Ο κόσμος δανειζόταν από τις τράπεζες για να παίξει στη Γουολ Στριτ.
Ο δείκτης Ντόου Τζόουνς (DJIA) έφθασε στο υψηλότερο σημείο του, στις 381.17 μονάδες (3 Σεπτεμβρίου 1929).
Οι χρηματιστηριακή αξία των μετοχών είχε αυξηθεί τόσο πολύ, που οι διορατικότεροι μιλούσαν….
για φούσκα έτοιμη να εκραγεί.
Οικονομικοί κύκλοι φοβούμενοι την κάμψη των τιμών των μετοχών άρχισαν να τις ρευστοποιούν.
Στις 24 Οκτωβρίου 1929, 13 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια, αριθμός ρεκόρ για τα χρηματιστηριακά χρονικά (Μαύρη Πέμπτη).
Πανικός άρχισε να καταλαμβάνει τους επενδυτές και τους χρηματιστές.

Αυτές είναι οι περικοπές στους στρατιωτικούς. Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Σας αποκαλύπτουμε τις περικοπές στις οποίες έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών για τους στρατιωτικούς και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ στο ΥΕΘΑ θα αφορούν όσους λαμβάνουν μικτές αποδοχές από 1000 ευρώ και πάνω. Δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΕΘΑ:
  • Σε μικτές αποδοχές μέχρι 1000 ευρώ δεν θα γίνει περικοπή
  • 5% σε μικτές αποδοχές από 1000 έως 1500
  • 10% σε μικτές αποδοχές από 1500 έως 2.000
  • 20% σε μικτές αποδοχές από 2000 έως 2.500

Από εκεί και πέρα σε μικτές αποδοχές που αφορούν προφανώς τους Αρχηγούς και μπορεί να φθάνουν τις 4.000 οι περικοπές που θα γίνουν θα φθάσουν το 40%.

Το σχέδιο που έχει διαρρεύσει προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις αφού οι περικοπές του 5 και του 10% ,αφορούν τη μεγάλη μάζα του προσωπικού των ΕΔ.

Όταν η Ελλάδα διπλασιάστηκε! ΒΙΝΤΕΟ με όλη την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων!

Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη ,όλη η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της πόλης κατά τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Τότε που η μικρή αλλά αποφασισμένη Ελλάδα , μετά από τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κατόρθωσε να ορθώσει το ανάστημά της και να διπλασιάσει την έκτασή της.

Σε πέντε δεκάλεπτα βίντεο από το National Gerographic, αποτυπώνεται όλη η μεγαλειώδης πορεία των Ελληνικών στρατευμάτων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΟΧΗΣ

Αμερικανοί πάνε κι έρχονται στη Σούδα

Την τεράστια επιχειρησιακή και υποστηρικτική σημασία της βάσης της Σούδας στο Ν ΑΤΟικο και Αμερικανικό σύστημα άμυνας ιδιαίτερα την περίοδο αυτή επιβεβαιώνει μια σειρά επισκέψεων αξιωματούχων τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι επισκέψεις δείχνουν ότι και το επιχειρησιακό εύρος της βάσης επεκτείνεται και πρός νότον, παράλληλα με τα αντίστοιχα ενδιαφέροντα των ΗΠΑ. Πριν λίγες ημέρες έπισκέφθηκεγια πρώτη φορά  την βάση των ΗΠΑ στο Ναράθι ο αντιναύαρχος  William French (αριστερά), Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού Εγκαταστάσεις (CNIC) - του κύριου φορέα του αμερικανικού Ναυτικού που είναι αρμόδιος για την υποστήριξη των εγκαταστασεων σε όλο τον κόσμο. Συνοδευόταν από τον υποναυαρχο Anthony Gaiani,διοικητή του Ναυτικού για την  Περιφέρεια Ευρώπης,  Αφρικής και Νοτιοδυτικής Ασίας.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΑ: Κρίση ανάμεσα στη ΜΙΤ και τους δικαστές

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Κρίση εχει ξεσπάσει στην Τουρκία, ανάμεσα στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες(MIT) και τη δικαστική εξουσία. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζητά άδεια από γραφείο του πρωθυπουργού, για την ανάκριση 9 μελών της ΜΙΤ που υπέκλεπταν παράνομα τηλέφωνα γνωστών δημοσιογράφων. Η άδεια πρέπει να δοθεί από τον Ερντογάν καθώς η ΜΙΤ υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Οι πράκτορες της ΜΙΤ είχαν ζητήσει την παρακολούθηση συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών, παραπλανώντας τη δικαιοσύνης καθώς είχαν δηλώσει ονόματα άλλων ανθρώπων ενώ ανήκαν σε δημοσιογράφους.

Το σκάνδαλο είναι μεγάλο, αλλά η ΜΙΤ υποστηρίζει πως όλα γίνονται για το δημόσιο συμφέρον.
Πριν από λίγους μήνες εισαγγελέας είχε καλ έσει για ανάκριση των διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν σχετικά με την υπόθεση των μυστικών συναντήσεων με το PKK το 2011 στο Όσλο. Είχε προκληθεί ένταση με τον Ερντογάν να παρεμβαίνει και να εμποδίζει την ανάκριση του Φιντάν.

"Στην ΕΑΒ οι συντηρήσεις Super Puma"

Τη δυνατότητα να επισκευάζει - συντηρεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) τα ελικόπτερα  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  και να μήν πηγαίνουν μέσω ΝΑΤΟ στην Ισπανία, διερευνούν από κοινού η κρατική εταιρία με την Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της ΠΑ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης αντιπτέραρχου  Χρήστου Βαΐτση και  επιτελών της ΔΑΥ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κυριάκος Λινάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ εκλήθη και πήρε μέρος και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας ΕΑΒ (ΥΠΑEAB) σμήναρχος  Λάζαρος Βασιλειάδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΑΒ με σύντομη αναφορά στην εξέλιξη και τις προοπτικές της εταιρείας. Ακολούθησε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων  αλλά και τις προοπτικές διεύρυνσής τους, στο πλαίσιο της   διαχρονικά καλής σχέσης συνεργασίας μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ΕΑΒ.Στο πλαίσιο αυτό εξεταστηκε και η υπόθεση της 12ετούς συντήρησης του Super Puma που έχει σταλεί στην Ισπανία μετά από διαγωνισμό που είχε ανατεθεί στο ...ΝΑΤΟ (ΝΑΜSA) και την ...εκτόξευση της τιμής συντήρησης του οποίου αποκάλυψε το OnAlert.Ήδη το ΓΕΑ έχει στείλει επιτροπές και  ...ψαλιδίζει την τιμή μή αποδεχόμενο ότι είναι εκτός σύμβασης!

Οι Ρώσοι στριμώχνουν άγρια τους Τούρκους…

Έμπλεξε άσχημα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν με τον ψευδή ισχυρισμό του ότι το αεροσκάφος των συριακών αερογραμμών από το οποίο κατασχέθηκε υλικό για ραντάρ το οποίο ήταν «διπλής χρήσης» (dual use) δηλαδή πολιτική και στρατιωτική, μετέφερε… πυρομαχικά στις συριακές δυνάμεις. Πέραν της παραδοχής του Ερντογάν ότι δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στο φορτίο απλώς οι δυο χώρες διαφωνούσαν για τον τρόπο προώθησής του στη Συρία μέσω Τουρκίας, οι Ρώσοι πλέον επανέρχονται απαιτώντας από την Τουρκία να δώσει στη δημοσιότητα τι είχε μέσα το αεροπλάνο. 
Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμα επεισόδιο που στόχο έχει να εκθέσει περαιτέρω τον Ερντογάν, κεφαλαιοποιώντας την κολοσσιαία γκάφα του, αφού μέσα στον νεοθωμανικό του μεγαλοϊδεατισμό απέτυχε να εκτιμήσει σωστά, ότι η Τουρκία είναι μικρότερη από όσο νομίζει και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τη συνήθη αυθάδεια και υπεροψία που αντιμετωπίζει άλλους (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δε θίγουμε)…
Την υπεράσπιση του πανταχόθεν βαλλόμενου Ερντογάν ανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «Bugün TV», ο οποίος αντί να κοιτάξει να ρίξει τους τόνους μάλλον κατάφερε να κλιμακώσει την κατάσταση, αφού υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνηση να υποχρεώσει με τη χρήση μαχητικών F-16 σε προσγείωση το αεροσκάφος. Ο Νταβούτογλου μίλησε για βεβαιότητα της χώρας του ότι μεταφέρονταν παράνομο υλικό στη Συρία.

Σερβία: O Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός απειλεί τα Βαλκάνια

Ο Σέρβος ιστορικός και πρεσβευτής στη Γαλλία, Dušan Bataković,  δήλωσε στις 24 οκτωβρίου , ότι η διαδικασία της ανάπτυξης της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία εδώ και χρόνια υποστηρίζει η αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου ζουν Αλβανοί, απειλεί σοβαρά την εύθραυστη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
«Η  λεγόμενη ‘Φυσική Αλβανία’ (Sqhiperia natyre) είναι μια άλλη έκφραση για μια μεγάλη Αλβανία και είναι ένα έργο που επί πολλά χρόνια έχει μεγάλη υποστήριξη από την αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου κατοικούν Αλβανοί και οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, το ενστερνίζονται σταδιακά», είπε ο Μπατάκοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Blic.
«Αυτή η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη, η οποία απειλεί βασικά ζωτικά συμφέροντα, υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα και απειλεί σοβαρά την εύθραυστη σταθερότητα στα Βαλκάνια», είπε.

"Σκληροί όροι & ξένοι τεχνοκράτες για τη... διάσωση"

Οι Financial Times εξασφάλισαν και παρουσιάζουν αντίγραφο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''είναι πολύ κοντά η τελική συμφωνία για την παράταση του προγράμματος μέχρι το 2016'' και πως προβέπεται ''πρόσθετη βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ'', χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ποιός θα το χρηματοδοτήσει. Οι πιο σκληροί όροι της νέας συμφωνίας είναι:
- Ο περίφημος ειδικός λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους
- Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα
- Προβλέπονται ξεκάθαρα ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο:' 'Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα''
''Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την "υποχρεωτική" πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα για να επισπευσθεί η αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο συζητείται να περιλαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ προς την Αθήνα για δύο επιπλέον χρόνια.

Aμερικανικό fund κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αργεντινής λόγω χρέους

Με κατάσχεση θα κινδυνεύουν  τα πολεμικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων αν βρεθούν στο εξωτερικό και η χώρα δεν έχει μπορέσει να φανεί φερέγγυα στην τήρηση των όρων του Μνημονίου ΙΙ! Αυτό που ισχυει απο τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η χώρα όδευε προς την λαιμητόμο υπογραφής του Μνημονίου ΙΙ υπό τους όρου του αγγλικού δικαίου,  ίσχυσε στην περίπτωση του εκπαιδευτικού σκάφους του Ναυτικού της Αργεντινής το πανέμορφο Libertad (ανάλογο του παλαιού εκπαιδευτικού του ΠΝ, «Άρης»)!
Το πλοίο κατασχέθηκε στο λιμάνι Accra της Γκάνας, σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης ύστερα από αίτημα της επενδυτικής εταιρίας NML Capital, θυγατρικής του hedge fund Elliot Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη που ήταν πιστωτής της Αργεντινής. Στις ΗΠΑ δεν μπορούσε να εκτελεστεί η απόφαση λόγω απαγόρευσης εκτέλεσης αποφάσεων σε βάρος κρατών και έτσι η επενδυτική εταιρεία εκτέλεσε την απόφαση στην … Γκάνα!
Σύμφωνα με τους New York Times η εταιρεία είχε στην κατοχή της ομόλογα της Αργεντινής αξίας 370 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ μετά την πτώχευση της χώρας πριν από περίπου 10 χρόνια. Για να επιστρέψει το σκάφος ζητεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχει ξαναγίνει κατάσχεση κρατικής περιουσίας με την κρατική περιουσία της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ανατολικών κρατών στην δεκαετία του 1990. Αλλά όλα αυτά καλύπτουν πολύ μικρά ποσά.

Αναμέτρηση Ρωσίας-Τουρκίας από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Τατζικιστάν

Μετά την Συρία όλα δείχνουν ότι ο Καύκασος θα είναι το νέο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας καθώς η Άγκυρα πλέον στηρίζει σχεδόν ανοικτά του ισλαμιστές της περιοχής και ειδικά τους Τσετσένους τρομοκράτες που δρουν στους ορεινούς όγκους επάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στις πρόσφατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων (την περασμένη Κυριακή σκότωσαν 49 ισλαμιστές σε κοινή επιχείρηση των Spetznaz και της GRU) βρέθηκε υλικό που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, όπως υλικό δορυφορικών τηλεπικοινωνιών. Η αντίΔραση της Ρωσίας στις κινήσεις της Τουρκίας ήταν η μεταφορά και ενίσχυση των Α/Α πυροβολαρχιών με επιπλέον συστήματα S-400 στον Καύκασο προκειμένου να προφυλάξουν τα νώτα τους σε περίπτωση ου η καττάσταση εκατραχυνθεί, αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί:

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Η Ελλάδα έκανε τα πάντα και δεν πέτυχε τίποτα! Bravo Giorgos! Bravo Antonis!

Για πλήρη αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg το οποίο συγκρίνει την κατάσταση της Ελλάδας με την κρίση του ’30.
«Η Ελλάδα βυθίζεται σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930» αναφέρει το Bloomberg που επισημαίνει ότι η Eλληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 4 χρόνια και συμπληρώνει ότι το  ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013.
«Είναι η μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια εθνικού προϊοντος ανεπτυγμένης χώρας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» αναφέρει το...
Bloomberg και προειδοποιεί: «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1929-1933».
Το πρακτορείο αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και το νέο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2014.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σωρευτική απώλεια εθνικού προϊόντος σε μία αναπτυγμένη οικονομία για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, συνεχίζει το πρακτορείο, με μικρή διαφορά από την πτώση κατά 27% του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του 1929 και του 1933, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.
Το δημοσίευμα κλείνει με το σχόλιο της Barbara Ridpath, διευθύνουσα σύμβουλος του Ιnternational Centre for Financial Regulation: «Η Ελλάδα τα έκανε όλα αυτά χωρίς να πετύχει τίποτα. Αυτό είναι λυπηρό»
πηγή olympia.gr

Λίστα Λαγκάρντ, a la "Ίμια": H EYΠ την βρήκε και την παρέδωσε, οι πολιτικοί την έθαψαν!


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον βρισκόμαστε ενώπιον "Ιμίων της οικονομίας".
Όπως η ΕΥΠ είχε την πληροφορία την βραδιά των Ιμίων ότι επίκειται απόβαση σε ελληνικό νησί και η τότε κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε, έτσι και τώρα η ΕΥΠ, χωρίς να άπτεται των αρμοδιοτήτων της το όλο ζήτημα, σε μια επίδειξη εθνικής υπευθυνότητας τα στελέχη της κατάφεραν να βρουν την λίστα και να την παραδώσουν, αλλά είχε την ίδια τύχη με την πληροφορία περί απόβασης των Τούρκων στα Ίμια από την πολιτική ηγεσία:
Ύποπτη διαχείριση που κυμαίνεται μεταξύ εγκληματικής αδιαφορίας και συγκάλυψης των συμμστεχόντων σε αυτή. Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οι κονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ομολόγησε σε δήλωσή τους ότι:  
«Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 με πλησίασε ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μου είπε ότι από γαλλική πηγή (με τον Γάλλο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών) ενημερώθηκε ότι υπάρχει μια λίστα με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και πως η γαλλική πλευρά θα ήταν διατεθειμένη να παραδώσει υλικό με συνεννόηση   αρμόδιων υπουργών. Με ρώτησε αν την θέλουμε. Του απάντησα "Ναι". Σε συνάντηση μου με την κυρία Λαγκάρντ αποφασίσαμε να γίνει η παραλαβή των στοιχείων με την προϋπόθεση της διακριτικότητας.

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό


Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».
Η αναφορά του Ε.Βενιζέλου περί "Προτεκτοράτου" δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθώς ο Ε.Βενιζέλος είναι γνωστό από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόϊκα. Άρα κάτι το ιδιαίτερα βαρύ ζητήθηκε αυτή την φορά.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν - "Αν κτυπήσετε την Συρία κτυπάτε την Ρωσία"!


Επιβεβαιώνεται πλήρως το defenceneτ.gr για το τελεσίγραφο που έστειλε η Ρωσία σε Τουρκία και ΝΑΤΟ τις δραμματικές ώρες που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και την μεταμεσονύκτια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία εκείνη τη νύχτα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!  
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι τηλεφωνική συνομιλία έγινε εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο:

Β.Πούτιν: "Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε εισβολή σε συριακό έδαφος. Ακόμη και ένας Τούρκος στρατιώτης να μπει στην Συρία θα το αντιμετωπίσουμε σα να μπήκε στην Μόσχα"!

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Αυτό είναι απειλή, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Κινδυνεύει η ασφάλειά μας"

Ομολογία ήττας: "Μόνο από αέρος θα μετακινείται ο στρατός μας στη ΝΑ Τουρκία"!


Με μία απόφαση η οποία είναι η ουσιαστική απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος πλέον δεν ελέγχει την περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λόγω των απελευθερωτικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε διαταγή με την οποία διατάσσεις να πάψουν οι χερσαίες μετακινήσεις του τουρκικού Στρατού!
Πρόκειται για παραδοχή της αδυναμίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να εξασφαλίσουν ακόμα και την απλή διακίνηση του προσωπικού του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής. , Σύμφωνα με την διαταξή εφεξής όλες οι μεταφορές του προσωπικού στις νοτιοανατολικές επαρχίες θα γίνονται μόνο με αεροπορικά μέσα!
Δηλαδή ομολογείται εμμέσως ότι δεν μπορούν οι ένπλες δυνάμεις να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού τους και το ερώτημα είναι πως πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να προστατεύσουν αυτούς τους πολίτες που ακόμα δηλώνουν "Τούρκοι" στην περιοχή, αν δεν μπορούν να προστατέψουν τους στρατιώτες τους. 
Τέτοιου είδους τακτικές, δηλαδή περιχαρακωμένα φυλάκια και μετακινήσεις στρατευμάτων μόνο με εναέρια μέσα έχουν καταλήξει σε στρατηγικές ήττες όταν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ανταρτικές δυνάμεις.

Κ. Στεφανόπουλος: «Για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή»

Απολαυστικές αφηγήσεις και άγνωστες πτυχές από τη ζωή του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, περιέχει το βιβλίο της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος- Ο μοναχικός πρόεδρος»
Μερικά αποσπάσματα παρουσιάζει σήμερα ο Βηματοδότης:

Για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή

«Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω… Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε «κατακούτελα». Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν. Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής.

WEB TV : ERT LIVE