Menu


Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΙΜΙΑ - τίμησαν τη μνήμη Καραθανάση-Βλαχάκου-Γιαλοψού


Τότε: 1996.... Κρίση των Ιμίων: Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση ("No ships, no troops, no flags" η προσταγή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). Στις 05:30, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Ναυαρίνο" για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα καταπέφτει και τα τρία μέλη του πληρώματος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώνονται. Τα πολεμικά σκάφη και οι καταδρομείς των δύο χωρών αποχωρούν από τις βραχονησίδες το πρωί υπό την επίβλεψη του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Ε.Α.Α.Σ. / Π.Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι κ.κ. Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε-Δ.Σύμβουλε και Μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΣ,

Σήμερα, 31-1-2013,  πέφτουν οι "μάσκες", τα "δήθεν", τα "θα εξετάσουμε", "θα..θα..θα..".
Πλέον, δεν υπάρχουν τα "δικαιολογίες¨, "κέρδος χρόνου", "αυτοί είναι δικοί μας", "οι δεδομένοι" και ήλθε ο καιρός να εξαφανιστούν οι "ευγενείς και συνετές συμπεριφορές". Και πλέον δεν μας κοιμίζει η  παρουσία 2 ε.α Αξκών ως ΥΦΕΘΑ! Αλλωστε,  "αρχή άνδρα δείκνυσι" !!
Τα "lexotanil" δεν θα επαρκέσουν και πολλοί θα αμαρτήσουν "βρίζοντας" μπροστά στα ΑΤΜ!
Αν και είχαμε προειδοποιήσει με email τους συναδέλφους του Παρ/τός μας ότι επέρχονται δραματικές μειώσεις! Πολλοί αγνοήσαν την ιδιότητα (Αξκός Οικον.) του υπογράφοντα ΚΑΙ βαυκαλίζονταν με διάφορα άλλα , κατά την άποψή μας, υποβολιμαία, λες και δεν θα θα επέρχονταν η ώρα της αλήθειας.
Και ιδού αυτή : ο υπογράφων με 44 έτη συντάξιμης υπηρεσίας και Σύνταξη Δκτού Στρατιάς, έλαβα σύνταξη 1.215!!! Θα μάθατε ή θα μάθετε και για σας, αλλά και για όλους.

"Εγκεφαλικά" στα ATM, για εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς!

Δραματικές μειώσεις

“Εγκεφαλικά” στα ATM παθαίνουν εν ενεργεία και απόστρατοι! Οι μισθοί που μπήκαν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης είναι αισθητά μειωμένοι και πλέον η νέα πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι απλά μη διαχειρίσιμη!

Αντιστράτηγος με 35 χρόνια υπηρεσίας έλαβε σύνταξη 1100 ευρώ! Στους εν ενεργεία οι μειώσεις σε αξιωματικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας κατά μέσο όρο υπολογίζονται σε 200 ευρώ και πάνω. Αλλά ακόμη και τα 30 ευρώ περικοπής στους ΕΠΟΠ, είναι πολύ μεγάλη περικοπή σε σχέση με τα λεφτά που παίρνουν.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι ένα μήνυμα του υποναύαρχου Γιάννη Ντουνιαδάκη της ΚΕΘΑ στο facebook:

Πως μια Μεσοσταθμική μειωση πχ 6% στο εισόδημα γίνεται 20%

Πλανάσαι πλάνην οικτρά, αν διαβάζεις επιφανειακά την μείωση κατά Μ.Ο π.χ 6% στο εισοδημα του προσωπικού των Ε.Δ. 
ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ (Ο) ΗΛΙΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΑ

Οι αριθμοί και τα ποσοστα μπορουν να χρησιμοποιηθούν όπως θέλουμε εμείς. Η τσέπη μας ομως δεν θα γεμίσει αν παρουσιάσουμε ενα ποσοστο μειωσης στο πληρωτεό π.χ 6%.



Θα το πω με ενα απλο παραδειγμα για να γινει κατανοητό .



 Ας υποθεσουμε οτι εχεις εισοδημα ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1.200 ευρώ, αυτο δηλαδη που πληρωνομαστε στην τραπεζα καθε μηνα. Το 2012 πληρωνομασταν όμως και επιδομα αδειας και εορτων Πασχα και Χριστουγέννων,δηλαδη πληρωτεο στην τραπεζα 860 ευρω (220+220 +420 ). Αν το επιμερισουμε στους 12 μηνες αντιστοιχεί 72 ευρω το μηνα. Πληρωνομασταν πχ και 132 ευρω Παγια Οδοιπορικα. Αρα συνολικα καθε μηνα πληρωνομασταν 1200+72+132. Συνολο 1404 ευρω. 

Θεώρηση Βιβλιαρίων Ασθενείας Μελών Ασφαλισμένων Συνταξιούχων

Εγκύκλιο εξέδωσε ο ΟΠΑΔ σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για το έτος 2013, σύμφωνα με την οποία η θεώρηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 14-01-2013 έως 28-06-2013. [eaaslarisas.blogspot.gr]

Στρατιωτικοί: "Δεν έχουμε λεφτά ούτε για το ενοίκιο"!

Κραυγή από τα σύνορα!

Επιστολή απόγνωσης από ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι στρατιωτικοί: “αυτό το μήνα δεν πληρώσαμε ενοίκιο. Για τον άλλο θα δούμε”! Ο στρατιωτικός υπηρετεί σε ακριτική μονάδα.

Η επιστολή του στρατιωτικού έφθασε στον ΣΥΣΜΕΔ και σ΄ αυτή αναφέρει :

«Αγαπητοί συνάδελφοι.

Το έτος έκλεισε εδώ κι ένα μήνα. Πληρωθήκαμε και για το μήνα Φεβρουάριο. Πόσο ακόμα όμως θα περιμένουμε τα χρήματα των παραμεθορίου και εκτός έδρας; Τον προηγούμενο μήνα η τράπεζα είχε κατά 200 ευρώ λιγότερα. Χωρίς καμία καθυστέρηση.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: Μειώσεις Συντάξεων (ν.4093/2012)

staratalogia.blogspot.gr

ΟΧΙ Στουρνάρα σε ΥΕΘΑ-Α/ΓΕΕΘΑ

...ακόμη και για τις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτικών!

Άσχημα νέα έφθασαν στο Κατάρ για τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο. Από την Αθήνα οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απέκλεισε οριστικά και μ΄ ένα ξερό ΟΧΙ το ενδεχόμενο να αυξηθούν από μία ,έστω σε δύο οι καταστάσεις επιβίβασης για τους στρατιωτικούς ακόμη και για τους στρατιώτες! Που σημαίνει να μπορούν οι στρατιώτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους να μετακινούνται για τις άδειές τους δωρεάν.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους. Το κόστος μετακίνησης δεν μπορεί να καλυφθεί και είναι πλέον κανόνας οι στρατιώτες να μην παίρνουν άδειες γιατί δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν.

Απαντήσεις αναφορικά με τα προβλεπόμενα για το εργασιακό των συνταξιούχων στο νέο νομοσχέδιο

- Μέχρι το 47ο έτος της ηλικίας του ο απόστρατος εφόσον εργασθεί, θα υποστεί αναστολή της συντάξεως.

- Εφόσον εργάζεται ή εργασθεί, μετά τα 47,  η περικοπή της συντάξεως του, θα ανέλθει σε ποσοστό της τάξεως του 70%, για το ποσό πάνω από τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ...
σε περιπτώσεις υπάρξεως ανηλίκων τέκνων ή τέκνων που σπουδάζουν (έως το 24ο έτος τους),ο αριθμός των ανωτέρω ημερομισθίων προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ετήσια Χοροεσπερίδα Αποφοίτων ΣΤΥΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γνωρίζεται στους κυρίους Συναδέλφους ότι ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα γίνει το Σάββατο 02 Μαρτίου 2013 στο Ξενοδοχείο STANLEY, Οδυσσέως 1 στην πλατεία Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο), τηλέφωνο 2105241611 με πλούσιο μενού και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δυνατότητα εξυπηρετήσεως 300 άτομα
Πληροφορίες στο Σύλλογο καθημερινά από 10:00 έως 12:00 ή στα τηλέφωνα
Προέδρου κ Δημήτριου Τρέσσου 6945448978
Κοσμήτορα κ Ανδρέα Ανδρικόπουλου 6983510204
Γενικού Γραμματέα Γεώργιου Παπαδόπουλου 6983523999

Δημόσια διαβούλευση για εργασία αποστράτων και όχι μόνον

Δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών,  δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».
 
ΣΧΟΛΙΟ: Σημαντική η παράγραφος 5 του άρθρου 4 "Ρύθμιση Άλλων Συνταξιοδοτικών Θεμάτων", που έχει ως εξής:  
5. α. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 11 του άρθρου 6 του ν. 3865/2010, που προστέθηκε με τις διατάξεις της περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α’), αντικαθίσταται ως εξής: «Στις διατάξεις της περίπτωσης αυτής υπάγονται και όσα από τα πρόσωπα της παρ. 7 του άρθρου 19 του ν. 2084/1992 είχαν κατά την ανωτέρω ημερομηνία συμπληρώσει 15ετή πλήρη συντάξιμη υπηρεσία και το 65ο ή το 60ο έτος της ηλικίας τους, κατά περίπτωση, ανεξαρτήτως του χρόνου αποχώρησής τους από την Υπηρεσία.»

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Διπλή η μείωση στις συντάξεις των αποστράτων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ)

Διπλή θα είναι η μείωση στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής, των γιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και των δικαστικών που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των ειδικών μισθολογίων.

Γι' αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων, μόλις... πρόσφατα εκδόθηκαν νέες συνταξιοδοτικές πράξεις και επανυπολογίστηκε το ποσό της σύνταξής τους, γιατί οι περικοπές 5% ως 30% που έγιναν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» των εν ενεργεία στρατιωτικών, αξιωματικών, γιατρών, δικαστών και πανεπιστημιακών «μεταφέρθηκαν» αυτομάτως και στις συντάξεις!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Α.Σ. 26.1.2013

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η καταμέτρηση των ψήφων για τις εκλογές του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ.

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν ώς νέο Πρόεδρο τον Φαλτάϊτς Δημήτριο.

Συνολικά τα αποτελέσματα έχουν ώς εξής:

"Μανιφέστο" Ναυάρχων! - ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Μία ομάδα απόστρατων αξιωματικών, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το Πολεμικό Ναυτικό, έχουν δημιουργήσει την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών. Απόστρατοι αξιωματικοί που μιλούσαν μέσω κυρίως του facebook εκφράζοντας τις απόψεις τους, αλλά και την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα, φαίνεται ότι προσπαθούν να προχωρήσουν πέραν της απλής ανταλλαγής απόψεων και να δραστηριοποιηθούν.
Το απόσπασμα που παρουσιάζουμε, αποτελεί ένα είδος "μανιφέστου" προς έγκριση για τα "πιστεύω" της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών. Από την πρώτη παράγραφο του κειμένου-μανιφέστου, από την πρώτη πρόταση διακηρύσσουν την πίστη τους στη Δημοκρατία, προσπαθώντας προφανώς να προλάβουν άλλες σκέψεις και ερμηνείες [;;;].

Περιμένοντας τον Πρωθυπουργό... κάνουμε προτάσεις...

17-12-2012 οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων που αποτελούν το Συντονιστικό των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, ζήτησαν με επιστολή τους να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό, στις 01-01-2013 αναρωτηθήκαμε πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση και στις 06-01-2013 μάθαμε ότι η συνάντηση θα γίνει εντός της εβδομάδος. Από τότε πέρασαν 3 εβδομάδες πλην όμως η περιβόητη συνάντηση δεν έγινε. Γιατί άραγε; (1) Δεν είναι ενημερωμένος λένε μερικοί. Αποκλείεται λέμε εμείς. Τόσος ντόρος έγινε. Επιστολές και άρθρα αιχμηρά σε blogs και εφημερίδες, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε ράδιο και τηλεόραση, τιτιβίσματα κλπ. Απλώς αποκλείεται. (2) Μας αγνοεί, δεν μας έχει ανάγκη, ακούγεται. Για τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και επειδή τους ενδιαφέρει να επανεκλεγούν, το αποκλείουμε. Το μήνυμα περί "μη δεδομένου" εκτιμούμε ότι το πήραν. (3) Δεν αναγνωρίζει την αδικία, υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι.

ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Του Βασίλειου Γκαβαρδίνα
Ανθλγος (ΑΠΖ)
Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πραγματικής επίθεσης που έχουν δεχτεί τα μισθολόγια των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας. Μιας επίθεσης δυσανάλογα μεγαλύτερης σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και σε απόλυτους αριθμούς αλλά και από άποψης συνθηκών διαβίωσης.
Οι περικοπές περίπου 50%, πραγματικά γονάτισαν την οικογένεια του στρατιωτικού, και με δεδομένο την μόνιμη ανεργία της συζύγου, και τη μόνιμη δαπάνη για ενοικίασης κατοικίας, έφεραν το αδιέξοδο. Αυτοί όμως που πραγματικά είδαν τις αποδοχές τους να παθαίνουν πραγματική καθίζηση ήταν οι ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Και όταν λέμε ανώτατοι αξιωματικοί εννοούμε το βαθμό του Ταξιάρχου, του Υποστρατήγου, του Αντιστρατήγου και του Στρατηγού.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α. 27.01.201

Πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους ε.ε. & ε.α. στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο εστιατόριο του ΚΕΔΑ Ζούμπερι!






Τέλος η μονιμότητα στο στρατό;

Την άρση της μονιμότητας των στρατιωτικών αλλά κι ένα σωρό άλλα καυτά ζητήματα διαμηνύει με έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο

Δείτε τι αναγράφεται σε αυτό, σύμφωνα με το onalert.gr

"Κε Αρχηγέ.

Δια του παρόντος σας μεταφέρουμε την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των μελών μας, αλλά και πλήθους συναδέλφων μας, στη διαρροή πληροφοριών που φέρνει το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:

Τελετή Ονομασίας του Αμφιθεάτρου της ΣΙ σε Αμφιθέατρο ΣΙ "Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς" (27/1/2013)

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, η τελετή ονομασίας του Αμφιθεάτρου της Σχολής Ικάρων σε Αμφιθέατρο Σχολής Ικάρων "Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς", στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Στην τελετή παρευρέθησαν, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, τα μέλη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ), επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

''ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ'' - Αντιπτέραρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Μπαλέ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ε.α. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ
Ένα βιβλίο που πρέπει να γίνει κτήμα και οδηγός δράσεως κάθε Αεροπόρου, ε.ε. ή ε.α., αλλά και κάθε υποψιασμένου Έλληνα πολίτη. Προς διευκόλυνση των Συναδέλφων στην απόκτησή του, ο συγγραφέας με παρέμβαση του στον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων, συμφώνησε να διατίθεται τούτο, στα Μέλη και τους φίλους των Παραρτημάτων της ΕΑΑΑ, σε ομαδικές παραγγελίες (τουλάχιστο 10 βιβλίων), στην τιμή των 10 ευρώ (έκπτωση 50%), και θα στέλλεται στην έδρα των ώς πακέτων με αντικαταβολή, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Παναγιώτης Μπαλές Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Για εκδήλωση ενδοιαφέροντος επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ένωσης
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσεκούρας Ασμχος ε.α.




Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες ΣΤΥΑ

Συνάδελφοι ,
Όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου , η Γενική Συνέλευση για το έτος 2012 ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 26 Ιανουαρίου 2013 , ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00 , στο ξενοδοχείο STANLEY , πλατεία Καραϊσκάκη  (Στάση Μετρό Μεταξουργείο).
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γ.Σ. είναι τα εξής :
  • Διοικητικός Απολογισμός – Πεπραγμένα 2012
  • Οικονομικός Απολογισμός 2012
  • Ισολογισμός  2012
  • Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων 2013
  • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Στόχοι 2013
Μετά το πέρας της Γ.Σ. αλλά και σε περίπτωση μη ολοκλήρωσής της μέχρι την 12:00 ώρα , θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του νέου έτους. Μετά από ημίωρη διακοπή για παράθεση καφέ , θα συνεχιστούν οι τυχόν μη ολοκληρωμένες εργασίες της Γ.Σ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΥΑ)

Γνωρίζεται στα Μέλη του Συλλόγου ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο στις 26/1/2013 συμπληρώνει 3ετή θητεία. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με το νέο καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου άρθρο 21 συγκαλείται Ετήσια Γενική Συνέλευση και σε συνδυασμό με το άρθρο 25 θα διενεργηθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που θα εκλεγεί θα είναι 11μελές και η Εξελεγκτικής Επιτροπής 3μελής.
Σύμφωνα με τα άρθρο 12 παράγραφοι Β1, 3 α, και Β4 ο πλειοψηφών υποψήφιος ορίζεται ως Πρόεδρος.

ΕΑΑΑ Παράρτημα Βόλου - Τοπάλη 35 - Τηλέφωνο & FAX 24210 28522

Εφορευτική Επιτροπή - 5η Περιοχή Βόλος

Πρόεδρος 
Παναγιώτης Πέννας, 
Μέλη 
Ιωάννης Κωστόπουλος 
Δημήτριος Κωνσταντίνου

Υπολογισμός Σύνταξης και Εφάπαξ Αποστρατων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ)

Μπορείτε να υπολογίσετε σύνταξη ή εφάπαξ με πολύ καλή προσέγγιση. Περιλαμβάνει και οδηγίες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  [Νέο link]

Περικοπές συντάξεων αποστράτων

Μετά από σχετική ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), σε ότι αφορά τις περικοπές των συντάξεων, προέκυψαν τα παρακάτω:
α. Στον υπολογισμό θα περιλαμβάνεται... η κύρια σύνταξη και το μέρισμα του ΜΤΣ.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α.

Σας γνωρίζουμε οτι με απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως μας, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο του ΚΕΔΑ Ζούμπερι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00.
Θα διατεθούν για το λόγο αυτό δύο λεωφορεία. το πρώτο θα εκκινήσει με αφετηρία την Λέσχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στίς 10.00 και το δεύτερο απο την πύλη του ΥΠΕΘΑ στίς 10.15, προκειμένου να εκτελέσουν το δρομολόγιο πρός ΚΕΔΑ Ζούμπερι μετ'επιστροφής στίς 15.00 μετά το τέλος της εκδήλωσης
Εκ της Ε.Α.Α.Α.

Ανακοίνωση του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) (24/1/2013)

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι επιθυμεί τη λήψη προσφορών για την ανάθεση εργασίας εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής στους μερισματούχους εντύπων για φορολογική χρήση, το αργότερο μέχρι την 4 Φεβρουαρίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το ΜΤΑ, Ακαδημίας 27 Αθήνα τηλ. 210.367.5056 - 5058 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κάντε κλικ εδώ για την Ανακοίνωση

Πράσινο φως για τη σίτιση χιλιάδων αναπληρωτών

Μπορούν να επισκέπτονται τις λέσχες αξιωματικών ΥΠΕΘΑ που λειτουργούν σε 55 πόλεις της Ελλάδας

Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποκτούν δικαίωμα το επόμενο διάστημα να σιτίζονται στις λέσχες αξιωματικών που λειτουργούν σε 55 πόλεις της επικράτειας, καταβάλλοντας... πολύ χαμηλές τιμές για το φαγητό τους, τις ίδιες που ισχύουν για τους αξιωματικούς, και λαμβάνοντας πίσω έως 5 ευρώ ανά ημέρα σίτισης. Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα διαδικασία που θέσπισαν τα υπουργεία Παιδείας και Άμυνας και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Για να συμπεριληφθεί ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός στους δικαιούχους πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Η σχολική μονάδα στην οποία υπηρετεί εδρεύει σε νομό στον οποίο λειτουργεί μία τουλάχιστον λέσχη αξιωματικών ΥΠΕΘΑ,
2. Η σχολική μονάδα στην οποία υπηρετεί εδρεύει σε νομό άλλο από εκείνο του τόπου (μόνιμης) κατοικίας του, με βάση τα στοιχεία που τηρεί η αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΑΤΑ

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, η Ηγεσία του Αρχηγείου, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Πολιτικό Προσωπικό.

Άρχισαν νωρίς τα "όργανα" για τις κρίσεις Αρχηγών! Οι "απόστρατοι σωτήρες" σε δράση

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είχαμε πιστέψει ότι θα άφηναν να “βγει” ο Ιανουάριος αλλά τα “όργανα” των “απόστρατων σωτήρων” άρχισαν να παίζουν εδώ και μέρες. Ο στόχος ένας: αυτή τη φορά οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν όπως πρέπει! Κατά τη γνώμη τους βέβαια.

Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι οι κρίσεις θα γίνουν τώρα, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να τις κάνουν με το ...καλοκαιρινό σύστημα Μεϊμαράκη,το κλίμα έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Τα “όργανα” διευθύνουν κυρίως “μαέστροι” από τη Συγγρού και τη ΝΔ, αφού το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου δεν πολυασχολείται με τις ΕΔ πλην ειδικών και μεμονομένων περιπτώσεων και η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα έχει άποψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Χρυσή Αυγή αν χρειαστεί κάτι ,έχει τις επαφές της στη κυβέρνηση.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μαζική φυγή ταξιάρχων-συνταγματαρχών

 ...και τα εφιαλτικά σενάρια νέων περικοπών

“Τσουνάμι” παραιτήσεων κυρίως στους βαθμούς ταξιάρχων και συνταγματαρχών, αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα,αφού το δίλημμα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι σοβαρό.

Σ΄ αυτούς τους βαθμούς οι αξιωματικοί προβληματίζονται σοβαρά για την παραμονή τους ,λόγω της έντονης φημολογίας που υπάρχει -και κανείς δεν διαψεύδει- για μείωση του εφάπαξ τουλάχιστον κατά 20%.

Επιπλέον θεωρείται βέβαιη η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.

Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη ξανά στη θέση της

Επανατοποθετήθηκε σήμερα, στην πόλη των Χανίων, η προτομή του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε αποστολή αναγνώρισης Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών στις 23 Μαΐου 2006, στη θέση Μπαλκόνι- Ακρωτηρίου Χανίων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών της προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο σημείο.

Προς ενοποίηση των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύσκεψη υπό τον αρμόδιο για τα Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων ΥΦΕΘΑ Δ. Ελευσινιώτη με τους Αρχηγούς των ΓΕΣ και ΓΕΑ, τους Υπαρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ (λόγω απουσίας των αντιστοίχων αρχηγών), τους Διευθυντές των 4 ταμείων των ΕΔ, τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους των ΓΕ με θέμα την «ενοποίηση των ταμείων».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το επιτελείο του ΥΦΕΘΑ τα Γενικά Επιτελεία είναι θετικά για την ενοποίηση των ταμείων.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εκλογές ΣΑΣ

Γνωρίζεται στα Μέλη του Συλλόγου ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο στις 26/1/2013 συμπληρώνει 3ετή θητεία. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με το νέο καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου άρθρο 21 συγκαλείται Ετήσια Γενική Συνέλευση και σε συνδυασμό με το άρθρο 25 θα διενεργηθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που θα εκλεγεί θα είναι 11μελές και η Εξελεγκτικής Επιτροπής 3μελής.
Σύμφωνα με τα άρθρο 12 παράγραφοι Β1, 3 α, και Β4 ο πλειοψηφών υποψήφιος ορίζεται ως Πρόεδρος.

ΕΑΑΑ Παράρτημα Βόλου - Τοπάλη 35 - Τηλέφωνο & FAX 24210 28522

Εφορευτική Επιτροπή - 5η Περιοχή Βόλος

Πρόεδρος 
Παναγιώτης Πέννας, 
Μέλη 
Ιωάννης Κωστόπουλος 
Δημήτριος Κωνσταντίνου

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΜΕΣΩ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΝΑΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ



Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου*
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας για σύσφιξη των σχέσεων με Αραβικές χώρες όπως π.χ. η Λιβύη και η Αίγυπτος ̇ χώρες που κατά συμπτωματικό τρόπο παίζουν σημαντικό ρόλο για την οριοθέτηση και της ελληνικής ΑΟΖ.
Η διαφαινόμενη βελτίωση των τουρκο-αιγυπτιακών σχέσεων με την ενίσχυση της συνεργασίας στον οικονομικό, στρατιωτικό, τουριστικό τομέα έχουν οδηγήσει και σε αντίστοιχες δηλώσεις, συμβολικές του καλού κλίματος που επικρατεί. Μια τέτοιου είδους δήλωση είναι και εκείνη του Τούρκου Πρέσβη στο Κάιρο, Huseyin Avni Botsali, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Τουρκία και η Αίγυπτος δεν ήταν "αντίπαλες" χώρες αλλά "εταίροι" στη Μεσανατολική πολιτική»[1].

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ....


Έγγραφο του ΥΦΕΘΑ Δ.Ελευσινιώτη για το δικαίωμα εργασίας των απόστρατων

Με έγγραφό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, ζητά να εναρμονιστεί ο νόμος της απασχόλησης των αποστράτων με αυτόν του υπουργείου Εργασίας.

Ο ΥΦΕΘΑ έστειλε το έγγραφο προς ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ ζητώντας να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Στο έγγραφό του ο Δ.Ελευσινιώτης επισημαίνει βέβαια αυτονόητα που η κυβέρνηση είναι δύσκολο να καταλάβει: ότι η απαγόρευση στην εργασία για τους απόστρατους στερεί σημαντικά έσοδα στο δημόσιο.

πηγη

Αρχαιρεσίες Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ

     Ανακοινώνεται στους αποφοίτους
                       Σ.Τ.Υ.Α. 

ότι στις 26 Ιανουαρίου 2013 ημέρα Σάββατο και από ώρες 10:00 έως 17:00 θα πραγματοποιηθούν  αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α ., στα γραφεία της  ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας (Λαπιθών 6). 

                           Ο

         Εκπρόσωπος ΣΤΥΑ Λάρισας

.
                Αριστείδης Μακρής

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έκαναν πειραματόζωα τους στρατιωτικούς!

Κραυγή απόγνωσης από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς για τις συνεχόμενες περικοπές: «Αντιμετωπιζόμαστε με εμπάθεια από τις κυβερνήσεις και θυσιαζόμαστε πάντα πρώτοι και εν ψυχρώ»
Η συνεχής παρακμή του αμυντικού μηχανισμού της χώρας και η σε απαράδεκτα πλέον επίπεδα υποβάθμιση της οικονομικής καταστάσεως και του επιπέδου διαβιώσεως των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ελλήνων στρατιωτικών προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις τους, οι οποίες εκφράζονται με... ιδιαίτερη μαχητικότητα και ακλόνητα επιχειρήματα μέσα από τις ενώσεις και τα σωματεία τους, αλλά και από πλήθος επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη στήλη.

Νέο μεγαλύτερο ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ για τους ένστολους απαιτεί η τρόικα

90 εκατ. ευρώ οι επιπλέον περικοπές που ζήτησαν να εφαρμοστούν άμεσα
Τορπίλη στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ρίχνει και πάλι η τρόικα, που ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε νέες μειώσεις και αλλαγές στο ειδικό μισθολόγιο για τους ένστολους.
Πριν καν εφαρμοσθούν... οι περικοπές μισθών που επιβλήθηκαν (και αναδρομικά από 1-8-2012), το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες σε διάλογο τους εκπροσώπους όλων των Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας, με απώτερο σκοπό την κατάργηση των μισθολογικών διαφοροποιήσεων που παραμένουν σήμερα ανάλογα με τον κλάδο όπου υπηρετεί κάθε ένστολος (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό). Στο του εξορθολογισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης ουσιαστικά επιχειρούνται η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και η πλήρης εξομοίωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, για όλα τα Σώματα.

Θα κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων!

Η προειδοποίηση ήρθε πριν από 10 μέρες μέσω… Νέας Υόρκης. Οι New York Times δημοσίευσαν μακροσκελή ανάλυση των αμυντικών δαπανών όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνον η Ελλάδα και… οι Η.Π.Α. (!) ξοδεύουν περισσότερο από 2% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τους για την άμυνά τους. Ειδικά για την Ελλάδα της κρίσης... η αμερικανική εφημερίδα επεσήμανε πως η Ελλάδα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, με την οικονομία της να έχει συρρικνωθεί κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια, ξοδεύει περισσότερο από το 73% του αμυντικού της προϋπολογισμού αποκλειστικά για τις δαπάνες προσωπικού κι αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στις αμοιβές στρατιωτικών της Νατοϊκής Συμμαχίας! Επισημαίνεται ακόμα πως το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 2,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, ποσοστό επίσης από τα υψηλότερα στο ΝΑΤΟ.

Υπολογισμός Σύνταξης και Εφάπαξ (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ)

Μπορείτε να υπολογίσετε σύνταξη ή εφάπαξ με πολύ καλή προσέγγιση. Περιλαμβάνει και οδηγίες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ




Για πρώτη φορά επαφή Ενώσεων - Συνδέσμων Αποστράτων και ...Ενεργών.

Ίσως είναι η μοναδική λύση.  Ξεκινά κοινός Αγώνας..

Ν.4024/2011 και Απόστρατος κάτω των 55 ετών χωρίς 35 συντάξιμα έτη στη Δημοκρατία της Ελλάδας

Δεν έχω κλείσει 35 συντάξιμα  έτη. Έχω όμως ως Στρατιωτικός περισσότερα από 25 συντάξιμα έτη διότι έχω ξεκινήσει να δουλεύω από τα 18 μου όταν μπήκα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.   
Όχι δεν μπήκα παράνομα από την πίσω πόρτα  στην Σχολή ένα βράδυ με βροχή και ομίχλη, ούτε επειδή κολλούσα αφίσες κάποιων πολιτευτών, ούτε με τηλέφωνο από Βουλευτή της περιφέρειάς μου αλλά με πανελλήνιες εξετάσεις.
Όχι δεν ήμουν από εκείνους που δεν πλήρωναν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιθέτως, έχει παρακρατηθεί και το τελευταίο ευρώ κρατήσεων στα 29 συντάξιμα μου έτη.
Γιατί έφυγα εγώ και μερικοί άλλοι συνάδελφοι χωρίς 35 συντάξιμα έτη?

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων


Το ΓΕΣ/ΔΥΓ απέστειλε έγγραφο με λεπτομέρειες για την λειτουργία των Στρατιωτικών Φαρμακείων σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.Ολόκληρο το έγγραφο παρακάτω :



ΠΗΓΗ

Γενικό πωλητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις! Πουλάνε ακόμη και τη ΛΑΕΔ!

Γενικό πωλητήριο και στις Ένοπλες Δυνάμεις! Και όπως προκύπτει απ΄ αυτό δεν γλιτώνει ούτε η ιστορική Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στη Ρηγίλλης! Το γνωστό Σαρόγλειο Μέγαρο!

Στα έγγραφα που αποκαλύπτει το Onalert, προτείνεται η κατάργηση της ΛΑΕΔ, μαζί με άλλες υπηρεσίες,τα κτίρια των οποίων θα πουληθούν, πιθανότατα με συνοπτικές διαδικασίες!

Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζεται και η αλλαγή της νομοθεσίας για τα Εθνικά Κληροδοτήματα.«Εθνικά Κληροδοτήματα» εννοούμε κάθε περιουσιακό στοιχείο που καταλήγει στο κράτος ως κληρονομιά, δωρεά ή κληροδοσία υπέρ κοινής ωφελείας.

ΑΟΖ και …φοβίες «ραγιάδων»

του Απόστολου Παπαπαρίση προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας

Χάρη στις συνεχείς, άοκνες και ανιδιοτελείς προσπάθειες Ελλήνων, όπως αυτές του στρατηγικού αναλυτή κ. Νίκου Λυγερού, μέσω αρθρογραφίας και συνεντεύξεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ίσως να υπάρχουν πλέον ελάχιστοι Έλληνες που να μην αναγνωρίζουν τα αρχικά AOZ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Η κυβέρνηση επιτέλους φαίνεται να είναι κοντά σε μια απόφαση για την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, που θα είναι συγχρόνως και Ευρωπαϊκή. Ευτυχώς τα περισσότερα κόμματα έχουν αντιληφθεί ότι η ΑΟΖ δεν προσφέρεται ως θέμα κομματικής αντιπαράθεσης και ορθώς το αντιμετωπίζουν έτσι. Οι ερωτήσεις - φοβίες (καλοπροαίρετες ή όχι) που θέτουν μερικοί μεμονωμένοι Έλληνες (κυρίως αριστερής προέλευσης), αλλά και κάποιοι διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών (όπως προκύπτει από δημοσιεύματα), είναι:

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Ε.Α.Α.Α./Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ 17.1.2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας και η τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΑΑΑ Λάρισας στην Λπαιθών 6.
Ο Αντιπτέραρχος ε.α. (Ι) Χρήστος Βάγιας παρέδωσε στον νεο-εκλεγέντα Πρόδερο Σμηναγό ε.α. Κων/νο Λιούτα την διοικηση του Παραρτήματος παρουσία του νέου Προέδρου της Ε.Α.Α.Α. Αντιτπτέραρχου ε.α. (Ι) Κων/νο Ιατρίδη και του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. Σμηνάρχου ε.α. Ηλία Σβάρνα.
Στην τελετή παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματός μας Αντισμήναρχος ε.α. Νικόλαος Τσεκούρας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. Λάρισας Αντισυνταγματάρχης Απόστολος Παπαπαρίσης και εκπρόσωποι του Α.Τ.Α. καθώς και πλήθος συναδέλφων.



Περισσότερο φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.

WEB TV : ERT LIVE