Menu


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ - Ε.Α.Α.Α.|Ν.Μαγνησίας



Το Παράρτημα της Ε.Α.Α.Α.|Ν. Μαγνησίας ανακοινώνει ότι προγραμματίζει συμμετοχή των μελών του μετά των οικογενειών τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13-3-2013, στη Θεσσαλονίκη

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν  να συμμετάσχουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Γραφείο της Ένωσης το συντομότερο.

Αν υπάρξει συμμετοχή και ενδιαφέρον για την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 09-3-2013 θα μεριμνήσουμε δια την διάθεση λεωφορείου.

Ο Πρόεδρος
Ε.Α.Α.Α.|Ν.Μαγνησίας

Νικόλαος Τσεκούρας Ασμχος ε.α.

Ε.Α.Α.Σ.|Ν.Μαγνησίας - ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σας κοινοποιούμε το κείμενο - προτάσεις του Προέδρου του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Ν.Μαγνησίας, όχι μόνον  γιατί πολλές από τις προτάσεις μένουν σε εκκρεμότητα, αλλά και  γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να εξεταστούν, τουλάχιστον κατά το πρακτικό τους μέρος (προς άμεση οικονομική ανάσα των πληττομένων συναδέλφων) αφού και αυτόν τον μήνα (όπως ίσως μερικοί θα είδατε, αλλά αύριο όλοι θα το ξέρετε), αλλά και τους επόμενους τέσσερις οι συντάξεις των περισσοτέρων μας θα έχουν βαθειά περικοπεί. Είναι προφανές ότι, πέραν των όποιων συγκεντρώσεων κλπ διαμαρτυρίας (που ούτως ή άλλως δεν θα μας ανακουφίσουν χρηματικά),  πρέπει να γίνει προσπάθεια και προς την πλευρά των ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, Τραπεζών κλπ, για υλοποίηση όσων σχετικά προτείναμε.

Η δυναμική «απάντηση» των αποστράτων

Πορεία προς τη Βουλή το Σάββατο 9 Μαρτίου

ΣΤΟΥΣ δρόμους βγαίνουν πλέον οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι, εκτός από τις τρομακτικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους, δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν τον εμπαιγμό που υφίστανται από... την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ειδικότερα, μετά την κοινή συνεδρίαση όλων των Ενώσεων Αποστράτων αποφάσισαν την οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 16.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, και θα επιδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 111 ΠΜ (27/2/2013)

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στην 111 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στο πλαίσιο της 8ης Παναεροπορικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου "Αχιλλοπούλειο".
Στην αιμοδοσία συμμετείχαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα.





Το Συντονιστικό Αποστράτων με τους ΑΝΕΛ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ /Π.Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε κοινή σύσκεψη των Ενώσεων και φορέων των Αποστράτων του Νομού καλεί ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Μαγνησίας την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.
Μετά απο συννενοήση και με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Α. Μαγνησίας αποφασίστηκε πως τα Παραρτήματα της Μαγνησίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν αυθημερόν να μεταβούν από τον Βόλο με μέλη τους (καθόσον για την Αθήνα, λόγω αποστάσεως και ώρας είναι μάλλον δύσκολο). 


Ανακοίνωση Σ.Α.ΣΤΥΑ για την Συνάντηση Φορέων ε.ε. & ε.α


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


Η αναμενόμενη ανακοίνωση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων των Αποστράτων αναφορικά με τα συμπεράσματα της Συνάντησης όλων των φορέων και συνδέσμων των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε την δευτέρα.


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ε.Α.Α.Α. Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Μαγνησίας,σε συνεργασία με την 9η ΜΣΕΠ,

Διοργανώνουν τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό 

που θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαρτίου  2013  (Τσικνοπέμπτη)

και ώρα 21:00 στο  κέντρο "ΕΝΥΔΡΕΙΟ"  στο Βόλο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ένωσης

Διεύθυνση: Τοπάλη 35

Τηλ. 24210-28522, 28598

Φαξ 24210-28522

                                                                                                                                              

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων στην σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Α.Α. αποφάσισε 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 4 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν Απόστρατοι και εν ενεργεία Αξιωματικοί των ενόπλων Δυνάμεων.

Θα υπάρξει μέριμνα για την οργάνωση και μετακίνηση των Αποστράτων και απο τα Παραρτήματα προς την Αθήνα.

Δεύτερη Συγκέντρωση θα γίνει στην βόρεια Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη 4 ημέρες αργότερα,  στις 13 Μαρτίου 2013. 
Λεπτομέρειες θα σας ανακοινώσουμε μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες.

Οριστικό τέλος δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία στη εισαγωγή μη Ελλήνων το γένος σε ΕΔ και ΣΑ

«Φραγμό» στο ζήτημα της  εισαγωγής στις ανώτατες παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή από κυβερνητικούς βουλευτές.
Το θέμα είχε τεθεί μετ’επιτάσεως  από τις ηγεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που βλέπουν μη Έλληνες στο γένος και κατά συνέπεια ήσσονος ελληνοκεντρικής αντίληψης άτομα να εισάγονται  σε αυτές τις σχολές.
Συγκεκριμένα 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν την Παρασκευή τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστών οι οποίοι δεν είναι Έλληνες στο γένος αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ανακήρυξη του Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "ΖΕΥΣ" της ΠΑ ως Μέλους του European Air Show Council

Από την Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του European Air Show Council, στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος, επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "Ζεύς" Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, ανακηρύχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ανακήρυξη αποτελεί αναγνώριση για την προσφορά της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "Ζεύς" της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ"

Νέα συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΑΑ, με βασικό θέμα τις κινητοποιήσεις των Αποστράτων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ στην συνάντηση θα συμμετάσχουν και Πρόεδροι των Παραρτημάτων των Ε.Α.Α. 


ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ :Αυξημένη επιφυλακή - Ο κύβος ερίφθη

Αυξημένη επιφυλακή στην Π.Α από εχθές καθώς η Ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τόσα χρόνια, (προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας). Αυτό που βλέπουν τα επιτελεία είναι ένα θερμό επεισόδειο που φυσικά θα προκληθεί από την τούρκικη πλευρά, ήδη υπάρχει έντονη  προκλητικότητα από της 20 Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα με σχηματισμούς  μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας, και μεμονωμένων παραβιάσεων  με 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 5 παραβάσεις του FIR και 16 παραβιάσεις του EEX, σε Βόρειο, Κεντρικό και ΝΑ Αιγαίο, ενώ 2 εκ των τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν (έτσι αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ...) σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική χωρίς να υπάρξουν εμπλοκές.

ΑΟΖ: ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΠΡΟΣ ΟΗΕ

Τα τέσσερα σημεία αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα
 Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης του ΥΠΕΞ που απεύθυνε προς τον ΟΗΕ, ενόψει των τουρκικών ερευνών μέρος των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αναφέρει η εφημερίδα "το ΒΗΜΑ". Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα αυτά σημεία είναι:
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης είναι τα εξής:
1. Η Ελλάδα τονίζει ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελορίζου απολαμβάνουν, πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης τους, θαλάσσιες ζώνες όπως κάθε άλλη εδαφική περιοχή».  Αυτό θεμελιώνεται στο άρθρο 121(2) της Σύμβασης του 1982 και στη διεθνή νομολογία.
2. Επομένως, ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι οι περιοχές που καθορίζονται στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2012 «βρίσκονται πλήρως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» είναι «απολύτως αστήρικτες».

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε να καταβάλλεται το ΒΟΕΑ

Στις 05:25μ.μ. σήμερα (21/12/2013), ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ, (σύμφωνα και με το σχετικό τρέϊλερ που αναρτήσαμε στη sidebar του μπλοκ μας, ΟΤΙ ΟΣΩΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΕΑ «ΜΠΗΚΑΝ» ΤΑ ΛΕΦΤΑ) ότι άρχισε η καταβολή του ΒΟΕΑ. Σε κάποιες τράπεζες ήδη φαίνεται η κατάθεση του ποσού, ενώ σε κάποιες άλλες θα φανούν μετά τα μεσάνυχτα. ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!!!


staratalogia.blogspot.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ (Ε.Α.Α.Σ - Ε.Α.Α.Ν. - Ε.Α.Α.Α.)



Θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από το Συντονιστικό, για τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις μας και άλλες ενέργειες.

 

Ψηφίστηκαν οι νέες βίαιες περικοπές των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ψηφίστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα... ψηφίστηκαν εκτός άλλων και τα εξής:

Περικοπές ειδικών μισθολογίων εν ενεργεία στελεχών 78.000.000 ευρώ για το έτος 2013.
Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ
Νέο μισθολόγιο για τους ένστολους το 2014
Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014.
Μείωση συντάξεων εν αποστρατεία στελεχών λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου

Με την ψήφο των κομμάτων της συμπολίτευσης υπερψηφίστηκε και στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, η ψήφιση του οποίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση και την εκταμίευση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της δόσης του Φεβρουαρίου. Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «έχει μια πολύ μεγάλη και ραγδαία μείωση των προβλεπομένων ετησίων δαπανών του κράτους σε σχέση με τα προβλεπόμενα της 7ης Νοεμβρίου, μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα της μειώσεως των επιτοκίων και της επαναγοράς του ελληνικού χρέους που πέτυχε η κυβέρνηση αυτή τον προηγούμενο μήνα».

Ανακοίνωση Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ

Τηρώντας την δέσμευσή μας για συμμετοχή και στις δύο συσκέψεις στα γραφεία της Ε.Α.Α.Ν το πρωί της Δευτέρας 18/02/2013 και το απόγευμα στα γραφεία της ΑΝΕΑΕΔ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα εξής :



 
  1. 1.Όσον αφορά την πρωινή σύσκεψη θα ενημερωθείτε από την επίσημη ανακοίνωση των Ε.Α.Α , την οποία αναμένουμε.
  2. 2.Αναφορικά με την απογευματινή σύσκεψη , υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΣΜΕΔ


Ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ και ο γραμματέας έχει ήδη τιμωρηθεί με 10ήμερη φυλάκιση από τον Αρχηγό κ. Μιχάλη Κωσταράκο. Η επίδειξη πυγμής, βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

Ο ΣΥΣΜΕΔ όλα αυτά τα χρόνια «πατάει» για τις όποιες αντιδράσεις και παρεμβάσεις του εντός του νομικού πλαισίου, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι... ο ρόλος και η δράση του κινείται στα όρια της ανοχής ενός χώρου που δεν μπορεί εύκολα να δεχτεί την λειτουργία «ενώσεων» και «συνδέσμων». Η έκδοση ανακοινώσεων και εγγράφων μέσω των οποίων έθετε ερωτήματα για εργασιακά θέματα των στρατιωτικών, λογικά θα έπρεπε να έχουν «καθησυχάσει» την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις προθέσεις του ΣΥΣΜΕΔ. Λειτουργεί ως εκτόνωση βαλβίδας των δοκιμαζόμενων στρατιωτικών, δυστυχώς όμως ευελιξία δεν υπάρχει.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ προφανώς με την σύμφωνη γνώμη αν όχι και την παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας, επέλεξε την σύγκρουση, σε μια χρονική στιγμή πολύ άσχημη.

Σχέδιο-ασπίδα για τα νησιά του Αιγαίου λόγω της ΑΟΖ!

Ποιες κινήσεις ενίσχυσης εξετάζονται σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία για να αντιμετωπιστούν οι πιθανές αντιδράσεις των Τούρκων μετά την (αναμενόμενη) ανακήρυξη της

Σε αναθεώρηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που πρώτη αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 28 Δεκεμβρίου 2012, προχωρούν τα Γενικά Επιτελεία. Συμφωνά με ασφαλείς πληροφορίες... η αναθεώρηση των προγραμμάτων έχει έναν και μοναδικό στόχο: την προσαρμογή της εθνικής άμυνας στα νέα δεδομένα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από τις ελληνικές κινήσεις προς την κατεύθυνση ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «κανένα βήμα πίσω δεν θα γίνει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ΑΟΖ και ό,τι έχει πει προ εκλογών θα τηρηθεί. Η κυβέρνηση θα σταθμίσει όμως όλες τις καταστάσεις και θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες, όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος για το εθνικό συμφέρον της χώρας. Έρχονται σημαντικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο κυβέρνησης μέχρι την άνοιξη. Εξελίξεις σε επίπεδο πρωθυπουργού, ΥΠΕΞ, και υπουργείου Άμυνας που έχω την τιμή να ηγούμαι». Μάλιστα, ο υπουργός προειδοποίησε και την Τουρκία να «προσαρμοστεί στα νέα αυτά δεδομένα», παύοντας την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο.

Αναθεώρηση

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ε.Α.Α.Α. Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


 Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Μαγνησίας,σε συνεργασία με την 9η ΜΣΕΠ,

Διοργανώνουν τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό 

που θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαρτίου  2013  (Τσικνοπέμπτη)

και ώρα 21:00 στο  κέντρο "ΕΝΥΔΡΕΙΟ"  στο Βόλο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ένωσης

Διεύθυνση: Τοπάλη 35

Τηλ. 24210-28522, 28598

Φαξ 24210-28522

                                                                                                                                                     

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Τελικά ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών Ενώσεων των Αποστράτων στα γραφεία της Ε.Α.Α.Ν. με την συμμετοχή και άλλων φορέων πέρα των θεσμικών (Ε.Α.Α.Σ - Ε.Α.Α.Ν - Ε.Α.Α.Α).

Το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες ήσαν ενωτικό, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμμένα συμπεράσματα αλλα όλοι συμφώνησαν πως θα υπάρξει συνέχεια.

Διάψευση του ΓΕΕΘΑ σε δημοσιεύμα για 2ετή αναβολή εισαγωγής επιτυχόντων στις στρατιωτικές σχολές

Το 2015 ξανά εγγραφές ;

Απίστευτο; Δύσκολο πια να το πεις. Η τρόϊκα συνεχίζει την περίεργη “επίθεση” εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων και “βάζει λουκέτο” για δύο χρόνια στις στρατιωτικές σχολές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Ελλάδα Σήμερα “για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, ο κάθε υποψήφιος πρέπει να υποβάλει αίτηση απευθείας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις τις οποίες θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία (Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας) και να κριθεί ικανός στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

"ΒΡΟΧΗ" ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

"Βροχή" ανακοινώσεων απο το απόγευμα της Παρασκευής οπότε και οριστηκοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων των αποστράτων (ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ) και το οποίο ξεκάθαρα προσβλέπει στην συμμέτοχή ΟΛΩΝ των φορέων των αποστράτων.!



Ε.Α.Α.Σ /ΠΝ.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Με την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης, οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων των Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ - Ε.Α.Α.Ν. - Ε.Α.Α.Α.) σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
        Η σύσκεψη προγραμματίζεται για την αρχή της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε απο τον Πρόεδρο του Συντονιστικού των τριών Ν.Π.Δ.Δ.  Αντιναύαρχο ε.α. Σπύρο Περβενά.
        Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι άλλων Ενώσεων και Συνδέσμων επιτυγχάνοντας έτσι την μέγιστη δυνατή συσπείρωση του χώρου των Αποστράτων.
        Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες απο στελέχη της Ε.Α.Α.Α. στην Αθήνα πιο πιθανή ημέρα πραγματοποίησης της Σύσκεψης είναι η Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Νέα Ενημέρωση
Τελικά οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου όπως αρχικά σας είχαμε ενημερώσει. 
θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Α.Α.Ν. - Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π.Γερμανού στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.00 το πρωί.


Παραιτήθηκε μέχρι και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑ!

Παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του Εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Μαρδίκη, στον Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Παπαπαναγιώτου, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Τσαντηράκη.
Το ενδιαφέρον όμως είναι γιατί αλλάζει ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο σμήναρχος Μαρδίκης υπέβαλε την παραίτησή του κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Και είναι ένα από τα πολύ άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία ανγκάζονται επί της ουσίας σε παραίτηση.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Στήριξη σε αξιωματικούς, και όχι μειώσεις μισθών»

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ μισθολόγιο που αφορά τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε στην «Espresso» ο αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Νίκος Ψαρόπουλος, επισημαίνοντας... :

«Όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τη μια ως την άλλη άκρη της Ελλάδος, καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τους στις ασκήσεις. Και αντί η πολιτεία να φροντίζει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη δουλειά που κάνουν, με τη δραστική μείωση στους μισθούς τους έχει επιτύχει το αντίθετο.  


Τα πτητικά 6μηνα των Αποστράτων Ιπταμένων μας, μειώθηκαν κατά 90%!!!

Λάβαμε μια αναπροσαρμογή συντάξεως ενός πρώην Ιπταμένου Ταξιάρχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να την «ελέγξουμε» και να τη σχολιάσουμε. Εκτός φυσικά από τα αυτονόητα, που εξακρίβωσαν άπαντες οι απόστρατοι, όταν παρατήρησαν και στο «χαρτί» του ΑΤΜ, το «κούρεμα» που... υπέστησαν οι αποδοχές τους, με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου 2013, διαπιστώσαμε μετά λύπης μας και το εξής:

Ο συγκεκριμένος Ανώτατος Αξιωματικός είχε καταγεγραμμένα 60 εξάμηνα που αντιστοιχούσαν σε ποσό 776,74 ευρώ. Με τους σχετικούς υπολογισμούς των συνταξίμων του αποδοχών, ο εν λόγω Αξιωματικός, θα ελάμβανε καθαρές συντάξιμες αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των πτητικών του 6μηνων, το ποσό των 1.220 ευρώ το μήνα. 


Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο!

Τέλος στα σενάρια, στις διαψεύσεις και στις διαρροές για το τι έχουν να περιμένουν οι στρατιωτικοί ,εν ενεργεία και απόστρατοι.Τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά χειρότερα και δεν χρειάζεται κανένας να το πει. Είναι όλα γραμμένα στο Μνημόνιο Συνεννόησης και στο Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών.

Σ΄ αυτά προβλέπεται η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών αλλά και το “τσεκούρωμα” των συντάξεων.

Δείτε τα αποσπάσματα:







Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΑ/Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Καλείται έκτακτη συνέλευση των μελών του Παραρτήματος μας με κύριο θέμα την ενημέρωση γύρω απο τις πρόσφατες περικοπές των αποδοχών μας και από κοινού και ισότιμα να αποφασίσουμε για την εξέλιξη των αντιδράσεων μας συντονιζόμενοι με τις κινητοποιήσεις της Ενωσης Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας όπως αυτές θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη μας Τοπάλη 35 την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00


Παρακαλούνται όλα τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν για να ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίζουν την πρόθεση μας να μην παραμείνουμε θεατές στην διπλή αδικία που μας επιβλήθηκε.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσεκούρας Ασμχος ε.α. 

Στην κορυφή πάλι τα ελληνικά F-16 στην Ισπανία - 347η Μοίρα 111 Π.Μ.(ΦΩΤΟ)

Από τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, η 347 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) / Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.
Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 111 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50. Για άλλη μια φορά οι επιδόσεις των εκπροσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν αυτές που την έχουν κατατάξει στην κορυφή των αεροπορικών δυνάμεων της Συμμαχίας.
Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ στον χειριστή του F-16 Block 52+

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, επιφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη στο ζεύγος μαχητικών F-16 Block 52+ που είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), προσπαθώντας να εξακριβώσει την ταυτότητα του αργοκίνητου ίχνους που είχε προηγουμένως εντοπιστεί από το εθνικό σύστημα αεράμυνας προχθές τη νύχτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (θα αναφερθούμε στο θέμα σύντομα…).
Ένα από τα μαχητικά κατά τη διάρκεια της νυκτερινής έρευνας κτυπήθηκε ξαφνικά από κεραυνό, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης! Ελικόπτερο Super Puma τέθηκε σε επιφυλακή αναμένοντας εντολή για να προβεί σε διάσωση χειριστή, που ενδεχομένως θα είχε εγκαταλείψει το λαβωμένο μαχητικό. Μεσολάβησαν μερικά βασανιστικά και αγωνιώδη λεπτά κι ενώ οι διασώστες βρίσκονταν εντός του ελικοπτέρου, πριν από την αρνητική απάντηση του χειριστού του κεραυνόπληκτου μαχητικού.
Ο χειριστής – …. ένας από τους «ένστολους» που πληρώνουν τις εγκληματικές πολιτικές δεκαετιών, δηλαδή την κοροϊδία – όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ενεργώντας ως πραγματικός έμπειρος ιπτάμενος, αποφάσισε να επιχειρήσει να προσγειώσει το μαχητικό και να διασώσει για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα, το πολύτιμο επιχειρησιακά, αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, αεροσκάφος.

Συνάντηση ΑΝΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα με Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) κατόπιν αιτήματός της, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβ. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς. Τα θέματα που τέθηκαν και οι προτάσεις μας φαίνονται στην παρακάτω ανακοίνωση και υπόμνημα:

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (12/02/2013) ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»: «Δεν αλλάζουν μνημονιακές αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης»

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ βασικά αιτήματα προσήλθαν στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι απαντήσεις που έλαβαν ωστόσο δεν φάνηκε να τους ικανοποίησαν, παρότι... αναγνώρισαν την κατανόηση που έδειξε ο πρωθυπουργός για τα προβλήματά τους και τη δέσμευση την οποία ανέλαβε για θετική προσέγγιση σε κάποια αιτήματά τους. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν το μόνο εμπόδιο.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε περίπου δύο ώρες και παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «τετ α τετ» αυτό για την εκτόνωση της κατάστασης μετά τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις των 120.000 αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα της διπλής μείωσης στις συντάξεις ήταν πρώτο στην ατζέντα των συνομιλιών. Οι εκπρόσωποι των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας τόνισαν στον κ. Σαμαρά τη μεγάλη αυτή αδικία σε βάρος τους.

Επτά μειώσεις

Οι απόστρατοι μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 είχαν υποστεί 7 μειώσεις στις συντάξεις τους. Ενώ με την πρόσφατη διπλή μείωση που προέκυψε ως αποτέλεσμα των περικοπών στο ειδικό μισθολόγιο των εν ενεργεία στελεχών αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 και την από 5% έως 20%

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


Ημερομηνία  12 Φεβρουαρίου  2013 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Οι Πρόεδροι των 3 Ενώσεων Αποστράτων συναντηθήκαμε με τον κο Πρωθυπουργό , παρουσία του ΥΕΘΑ κου Παναγιωτόπουλου , μία συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά και διήρκησε δύο ώρες.

Μεταφέραμε     στον  κο  Πρωθυπουργό  το  κλίμα    απόγνωσης , οργής  και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων , αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων , λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών . Παρουσιάσαμε διεξοδικά και με παραδείγματα παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα , την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι , συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων ,  λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια της μειώσεως τους κατά 5-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014.

Επισης ενημερώσαμε τον κο Πρωθυπουργό για τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. που έχουν επίπτωση στο ηθικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ. και ζητήσαμε την επίλυσή τους.

Ο κος Πρωθυπουργός μας εγνώρισε οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα για το 2013 , λόγω δημοσιονομικών στόχων , ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε οτι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωρίσαμε οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς  μας , ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67 εκ.Ε για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων ,  λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία , τελικά θα εισπράξει 204 εκ.Ε που  σημαίνει οτι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013 και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κο Σταικούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του αναφέρει.

Πέραν των βασικών μας αιτημάτων , του θέσαμε θέματα που έχουν πολύ μικρή  οικονομική επιβάρυνση , όπως άρση ηλικιακών περιορισμών στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης , ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε Α.Ο.Ο.Α. και Τράπεζες , αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία , απόκτηση/ έκδοση αποδεικτικών  ναυτικής ικανότητας (πτυχία Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ. , δημιουργία Γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) στο ΥΕΘΑ για την καλύτερη συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων , ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και μέριμνα για τα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν σε Μονάδες παραμεθορίου περιοχής και Αιγαίου του Σ.Ξ. του Π.Ν. και της Π.Α. Σε όλα αυτά , ο Πρωθυπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή παρουσία μας με τους αρμοδίους Υπουργούς και έδωσε εντολή για την υλοποίησή τους. Παράλληλα ο κος Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του με τους τρείς Προέδρους των Ενώσεων.

Η μη επίλυση των βασικών μας αιτημάτων ,  τα οποία θεωρούμε οτι είναι δίκαια , δεν μας ικανοποιεί και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμεθα πιεστικά για την ικανοποίηση τους.



   Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ              Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ                Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
                                                  και Συντονιστικού          



   Αντιστράτηγος ε.α.              Αντιναύαρχος ε.α.               Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.
Π. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ           Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ                        Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

WEB TV : ERT LIVE