Menu


Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έκοψαν 170 εκατ. περισσότερα από στρατιωτικούς!

ΜΕ ΛΑΘΟΣ... ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ!
Εφάρμοσαν προκαταβολικά εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των απόστρατων στρατιωτικών τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπονται να ισχύσουν από το 2014 με το νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2012. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι... πραγματικότητα. Και έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στο μισθό, αλλά και στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, αφού υπολογίζεται με χαμηλότερες αποδοχές.

Ε.Α.Α.Α. - ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ 2013

Ανακοινώθηκαν πριν απο λίγο τα αποτελέσματα του Παραθερισμού για το 2013.

Δείτε εδω την κατάσταση

ΣΥΡΙΑ: ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ



Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου*

Η "Αραβική Άνοιξη", που ως αίτια είχε τη φτώχεια, τη διαφθορά των αυταρχικών καθεστώτων και την καταπίεση των Αραβικών λαών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, απελευθέρωσε αντιμαχόμενες εθνοθρησκευτικές και όχι μόνο ομάδες για τη διεκδίκηση της εξουσίας, με απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, ανέδειξε νέα τόξα επιρροής, όπως αυτό των υπερσυντηρητικών Σουνιτών, των Σαλαφιστών, από τον Περσικό κόλπο μέχρι και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα και την αστάθεια στο περιφερειακό, αλλά και στο παγκόσμιο σκηνικό.
Επιπρόσθετα, τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ, Συρία, Κύπρος), αύξησαν τον γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό ανταγωνισμό τόσο των περιφερειακών δυνάμεων (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν), όσο και των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία, Κίνα) για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και των οδών μεταφοράς του φυσικού αερίου.

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013



eaaa.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τροπολογία για το συνταξιοδοτικό στρατιωτικών που κατετάγησαν 1990-92

Τροπολογία κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, στο σχέδιο νόμου «Εθνικό σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» και αφορά σε αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατετάγησαν τα έτη 1990 -1992.

Διαβάστε τι υποστηρίζει και τι ζητά:

Η αλλαγή στο ασφαλιστικό των Ελλήνων στρατιωτικών, που θεσπίστηκε με την ψήφιση του N. 3865/2010, τον Ιούλιο του 2010, από τους Έλληνες βουλευτές, επεδίωκε να αυξήσει το χρόνο παραμονής στην Υπηρεσία, αλλά όμως μέσα από μία ομαλή χρονική μετάβαση, έτσι ώστε να μη δημιουργεί μεγάλες χρονικές διαφορές στο δικαίωμα λήψης της σύνταξης μεταξύ των στελεχών.

Η αυθαίρετη όμως οριοθέτηση των ρυθμίσεων αυτών, έως 31-12-2014, δημιούργησε μια δυσμενή διακριτική μεταχείριση για τα στελέχη που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 1-7-1990 έως 31-12-1992, αποκόπτοντάς τους από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, στην οποία μέχρι πρότινος ανήκαν και στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όσοι κατετάγησαν από 01-1-1984 έως 31-12-1992.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ

Αθήνα 26 Απριλίου 2013

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 συνήλθε σε σύσκεψη το ΣΟΔ προκειμένου να αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση και να εξετάσει μελλοντικές δράσεις. Στη σύσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι Φορέων ΕΔ και ΣΑ, αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:
Να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό την Πανθεσσαλική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Πιερίας) στη Λάρισα, με ημερομηνία εκδήλωσης την 30ης Μαΐου 2013, και ώρα 18.00 στην πλατεία Ταχυδρομείου, κατόπιν της από 19/4/2013 πρότασης των Παραρτημάτων των Ενώσεων Αποστράτων και Φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Θεσσαλίας – Πιερίας.
Να καλέσει τους φορείς των εε και εα Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, τους οποίους να ενημερώσει και συνεργαστεί για την υπόψη κινητοποίηση, αλλά και το μελλοντικό σχεδιασμό δράσεων.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σαρωτικές αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, καταργούνται τα Α' και Β' Σώματα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης και κατά 20% οι ανώτατοι αξιωματικοί. Εξοικονομούνται άμεσα 100 εκατ. €
«ΛΟΥΚΕΤΟ» σε 4 αεροπορικά αποσπάσματα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού

Ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις επιφέρει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου και αναμένεται... τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ για άμεση εφαρμογή. Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α' και Β Σώμα Στρατού αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ εξοικονομείται ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου η δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνεται κατά 40%-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20%-25%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Κατάργηση σχηματισμών

Να σημειωθεί πως η ποσοτική μείωση της δομής διοίκησης και της δομής δυνάμεων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μείωση προσωπικού. Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού και το Β' Σώμα Στρατού. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν βέβαια ως σχηματισμοί μικρότερου όμως επιπέδου. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, όπως και η σημαντική 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΝΤΥΠΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ Γ.Λ.Κ.


Η πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ για το επικείμενο Μισθολόγιο Στρατιωτικών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ. - 23/13


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431
FAX: 210 33 10 429
                                                                                                                            Ημερομηνία 22 Απριλίου 2013

                                                              Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 23/13

1. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου, μέλη της επιτροπής για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α., με τα αντίστοιχα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων. Την επιτροπή αυτή εκπροσώπησαν για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι τέσσερις επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ) και ο επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ.

Νέο μισθολόγιο: Τι ειπώθηκε στην πρώτη σύσκεψη και η "κόκκινη γραμμή" του γραμματέα του ΥΕΘΑ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Ξεκίνησε λοιπόν η πολυδιαφημισμένη συζήτηση  για το νέο μισθολόγιο των απαξιωμένων και φτωχοποιημένων πλέον  εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προτάσεις της επιτροπής πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι απορίες είναι πολλές για το αν η επιτροπή αυτή είναι έτοιμη να παλέψει για ένα δίκαιο για τα στελέχη και τους απόστρατους μισθολόγιο , αφού με την πρώτη  συγκέντρωση τέθηκε θέμα κόκκινων γραμμών απο τον ειδικό γαμματέα του ΥΠΕΘΑ  Α. Οικονόμου ως προς τις ήδη υπογεγραμμένες στα μνημόνια  μειώσεις  165 εκ. ευρώ και 88 εκ. ευρώ  για τους εν αποστρατεία και εν ενεργεία αντίστοιχα για το 2014.

Με τη κόκκινη πάντως  γραμμή που  έθεσε ο ειδικός γραμματέας που προίσταται της επιτροπής άρχισαν και οι πρώτες κόντρες .

Οι απόστρατοι που εκπροσωπούνται απο τους Β. Νικολόπουλο (ΕΑΑΣ ) , Γ. Αντωνιάδη(ΕΑΑΝ), Αθ. Πάνου (ΕΑΑΑ) και τον πρόεδρο του συντονιστικού των θεσμικών ενώσεων Σπύρο Περβαινά (ΕΑΑΝ) αντέδρασαν έντονα απειλώντας με αποχώρηση απο τις εργασίες της επιτροπής.

Παράδοση - Παραλαβή Καθηκόντων του Διοικητή της 111 ΠΜ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της 111 ΠΜ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΔΑ / ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Γνωρίζεται ότι κατά την διάρκεια εορτής Πάσχα 2013 το ΚΕΔΑ Σκοτίνας θα λειτουργήσει από Μ. Τρίτη 30-4-2013 έως Πέμπτη 09-5-2013 με ημερήσιο μίσθωμα 8,6 € ( Οκτώ ευρώ και εξήντα λεπτά).
Διάθεση δωματίων σε δικαιούχους την Μ. Τρίτη 30-4-2013 από 09:00 έως 18:00 μετά αναχώρηση αυτών την Πέμπτη 09-5-2013 μέχρι 12:00 το μεσημέρι.

Δηλώσεις συμμετοχής επιθυμούντων θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 08-4-2013 έως Πέμπτη 25-4-2013 και ώρα 14:00 στο εσωτερικό τηλέφωνο 1182 με πρόθεμα 686 και στο 23520-90182.
Δηλώσεις ακύρωσης δύναται να υποβληθούν μέχρι 26-4-2013 ημέρα Παρασκευή στο παραπάνω τηλέφωνο.

Πρόκειται να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση χρόνου δήλωσης δικαιούχων και βάση επιθυμίας παραμονής ολόκληρης της ανωτέρω χρονικής περιόδου που θα είναι σε λειτουργία το ΚΕΔΑ/ ΣΚΟΤΙΝΑΣ.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη ΕΑΑΑ | Παράρτημα Ν.Μαγνησίας στον Αρχηγό Τ.Α

Το ΔΣ του παραρτήματος της ΕΑΑΑ Ν.Μαγνησίας αποτελούμενο απο τον Πρόεδρο Νικόλαο Τσεκούρα Ασμχο ε.α, τον Αντιπρόεδρο Βύρωνα Καρτσάνα Ασμχο ε.α., τον Κοσμήτορα Δαμασιώτη Μηνά Σμχο ε.α., και την Γραμματέα Τσίκα Εριφύλη χα Σμγου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη την Τετάρτη 17.04.2013 στον νέο αρχηγό της Τ.Α Απτχο (Ι) κ. Χρήστο Βαΐτση.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Απόστρατους σε πνεύμα κατονόησης.

Επίθεση της τρόικας στις συντάξεις των ενστόλων και νέο κύμα αποχωρήσεων από το στράτευμα

ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ (;) ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Περικοπές στις συντάξεις χιλιάδων ενστόλων στα σώματα ασφαλείας και στο στράτευμα φέρνουν οι προωθούμενες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις οποίες θα υπάρξει πλήρης διόρθωση (;) στις απολαβές που... έχουν σήμερα ένστολοι και στρατιωτικοί, που θα υπολογίζονται πλέον με βάση μόνο τους πραγματικούς(;) βαθμούς αποστρατείας.

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες ανώτατοι και κατώτατοι(;) αξιωματικοί στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, όπως επίσης στο Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό και την Αεροπορία, έχουν βγει στη σύνταξη λαμβάνοντας πρόσθετες(;) αποδοχές με οικονομικές προαγωγές που πετύχαιναν(;) έπειτα από προσφυγές τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, χιλιάδες ένστολοι λαμβάνουν σήμερα, πέραν της κανονικής σύνταξης που δικαιούνται με το βαθμό που αποστρατεύονται, επιπλέον(;) απολαβές που αντιστοιχούν στο 1/3 ή τα 2/3 της σύνταξης που λαμβάνουν οι ανώτεροι κατά ένα βαθμό βαθμοφόροι.

Ούτως ή άλλως, οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με τον μεθεπόμενο του αποστρατευτικού βαθμού και στη συνέχεια(;) με προσφυγή φτάνουν μέχρι το βαθμό του αρχηγού, εκμεταλλευόμενοι(;) το σύστημα κρίσεων προαγωγών που κρίνει τους περισσότερους αρίστους.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α.

ΕΑΑΑ Αθηνών  

Με απόφαση του Δ.Σ. εξελέγησαν:
Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντιπρόεδρος Υπτχος ε.α. Κωνσταντίνος Δελλής.
Γραμματέας ο Ταξχος Μιχαήλ Δορυφόρος μετά την παραίτηση του Ασμχου ε.α. Ιωάννη Κρανιά.
Επίσης έγινε η ανάθεση καθηκόντων από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ και αφού ελήφθη υπόψη η επιθυμία των μελών όπως παρακάτω:
Υπεύθυνοι Πνευματικού Κέντρου και Εκδρομών
Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας
Σμχος ε. α. Ηλίας Σβάρνας
Υπεύθυνος Γραφείου Μελετών και Οικονομικού και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Σμχος ε.α. Αθανάσιος Πάνος
Υπεύθυνος Έκδοσης Η.τ.Α. και Παραθερισμού
Ασμχός ε.α. Κωνσταντίνος Ρώτας
Συντακτική Επιτροπή
Υπτχος ε.α. Κωνσταντίνος Δελλής
Σμχός ε.α. Αθανάσιος Πάνος
Σμχός ε.α. Ηλίας Σβάρνας
Υπεύθυνος Συντήρησης Κτιρίων – Πολυκατοικίας
Σμχος ε.α. Ανδρέας Ανδρικόπουλος (και Γραφείο Μελετών)
Υπεύθυνος Γραφείο Οικιστικού (Οίκου Ευγηρίας)
Ταξχος ε.α. Μιχαήλ Δορυφόρος
Υπεύθυνος Γραφείου Υγειονομικών Θεμάτων και
Κοινωνικής Συμπαράστασης
Επγός ε.α. Γεώργιος Γονατάς

eaaa.gr 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έλληνες "πιλότοι - άσοι" με 928 ευρώ μισθό, πάνε Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν οι πιλότοι των Mirage 2000 που διέπρεψαν στο νατοϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα TLP (Tactical Leadership Programme) που έγινε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Οι πιλότοι θα δεχτούν τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού όχι στην Τανάγρα όπως είχε προγραμματιστεί αλλά στο γραφείο του στο Μαξίμου.

Οι “Έλληνες ΤΟΠ ΓΚΑΝ” ,διαφημίζουν από χθες διάφορα ΜΜΕ για την επίσκεψη των τριών αεροπόρων στον πρωθυπουργό,συμβαδίζοντας με την προσπάθεια των “επικοινωνιακών μηχανισμών” της κυβέρνησης.

Επειδή όλοι μας ξεχνάμε εύκολα καλό είναι να θυμίσουμε ότι οι πράγματι Έλληνες Top Gun αυτή τη στιγμή έχουν βασικούς μισθούς που προκαλούν θλίψη:

Βίντεο από την πορεία των εε και εα Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ στα Χανιά {17 Απρ 2013}



eaaslarisas.blogspot.gr

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Casus Belli το νέο Μισθολόγιο των ΕΔ & των ΣΑ





του Απόστολου Παπαπαρίση
Χωρίς να ξεχνάμε τις αδικίες που έχουμε υποστεί από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα (επιπλέον περικοπές με κριτήριο την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας καθώς και διπλές μειώσεις στις συντάξεις μας λόγω του νόμου 4093/2012), για εμάς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το νέο μισθολόγιο που άρχισε ήδη να διαμορφώνεται, είναι το δικό μας Casus Belli (αφορμή πολέμου έστω και μεταφορικά) κι εμείς όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Όταν ξεκινήσαμε τις διαμαρτυρίες μας, όλοι νόμιζαν ότι εντάσσεται στις συνήθεις πρακτικές, «αντίδραση για την αντίδραση». Πολλοί συντοπίτες μας και όχι μόνον πίστευαν ότι λέμε ψέματα, ότι φωνάζουμε για να κάνουμε ντόρο, ακόμα και ορισμένοι συνάδελφοι μας δεν πίστευαν ότι είχαν σχέδιο και σκοπό να μας εξαθλιώσουν οικονομικά αλλά και ηθικά. Τι ηθικό μπορεί να έχει κάποιος που χρωστάει στην εφορία, στο φυσικό αέριο, καθυστερεί τη δόση για το στεγαστικό δάνειο ή το ενοίκιο, δεν έχει να δώσει 10 ευρώ στο εγγόνι του ή δεν έχει χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα του; Στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων, συνάδελφος, μας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ στις αρχές Μαρτίου 2013, έκοψε το ρεύμα σε Αντιστράτηγο εν αποστρατεία. Όμως «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». 25 χιλιάδες συνάδελφοι στην Αθήνα και πάνω από 15 χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη, έδωσαν το μήνυμα του «μη δεδομένου». Αυτό ίσως να πείραξε και είδαμε μερικές σπασμωδικές αντιδράσεις. 

Σ.Ο.Δ. Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ...


Μετά την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μας με Πανθεσσαλική Συγκέντρωση στη Λάρισα, πιθανώς την Πέμπτη, 16 Μαϊου. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος του Παραρτήματός μας θα μεταβεί σήμερα 18/4, 17.30, στη Λάρισα για τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές συννενοήσεις με τους εκεί διοργανωτές της συγκέντρωσης. Σας ενημερώνουμε για την από τώρα προετοιμασία σας προς μαζική συμμετοχή. 
Βεβαίως θα υπάρξουν και εδώ στην Μαγνησία συνεννοήσεις με το τοπικό μας άτυπο Συντονιστικό Όργανο Δράσεων. 
Εννοείται ότι έγκαιρα θα σας πληροφορήσουμε λεπτομερώς.


Για το ΤΣ Παρ/τος ΕΑΑΣ/Ν.Μαγνησίας, ο Πρόεδρος,
Αθανάσιος Κ. Γκουζής, Υποστράτηγος ε.α., 

akgouzis@gmail.com 

Συγκέντρωση ε.ε και ε.α. στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ στα Χανιά. Πρώτες εντυπώσεις και φωτογραφίες.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη και απροσδόκητη επιτυχία, στα Χανιά της Κρήτης η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εε και εατελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Αν και ορισμένοι προσπάθησαν για το αντίθετο, περίπου 2,5 χιλιάδες Συνάδελφοι παρευρέθησαν και διαδήλωσαν. Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή και τον παλμό. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κοινή ανακοίνωση του Συντονιστικού πιθανότατα την Παρασκευή 19 Απρ 2013.
 
(www.ert.gr) Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων στη Δημοτική Αγορά. Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς τους, αλλά και για την υπερβολική, όπως τονίζουν, φορολόγησή τους. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων, με κατάληξη το κτίριο της αντιπεριφέρειας.
 
 
(www.neakriti.gr) Μαζική συγκέντρωση των αποστράτων στα Χανιά. Μεγαλειώδη χαρακτήρισε, για τα δεδομένα της περιφέρειας, την συγκέντρωση που πραγματοποίησε  σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στα Χανιά, το προεδρείο των απόστρατων και εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Διαμαρτύρονται οι απόστρατοι, αλλά δεν τους ακούει κανείς

Μόνιμο πανό διαμαρτυρίας υπάρχει στο μπαλκόνι των γραφείων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Εύβοιας, στην οδό Ιφιγενείας, στη Χαλκίδα. Η αλήθεια είναι ότι... οι μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων αξιωματικών είναι τεράστιες.

Μιλάμε για ανθρώπους, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να φτιάξουν «περιουσία» όσο ήταν εν ενεργεία, αφού γύριζαν σε όλη την Ελλάδα λόγω των μεταθέσεων, ούτε μπορούσαν να κάνουν δεύτερη δουλειά, ούτε ο στρατός έχει ...τυχερά, όπως άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Επιστολή Προέδρου ΕΑΑΑ Κων/νου Ιατρίδη Στα Χανιώτικα Νέα


Κύριε διευθυντά

Σε ανυπόγραφο άρθρο της 10ης Απριλίου, σελ.14, της έγκριτης εφημερίδας σας, με τίτλο «ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» , αναφέρεται ανακριβώς, ότι σύμφωνα με απόφαση των συνδικαλιστικών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει αποφασιστεί η αναβολή των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου στα Χανιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 16.04.13


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ. 
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


                                                                                                  Ημερομηνία 12 Απριλίου 2013
                                       

                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 22/13

1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 12-04-13 τον Πρόεδρο του κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. κο Ευάγγελο Βενιζέλο στο Γραφείο του στην έδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κου Δ.Ελευσινιώτη , στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016, για τα οποία ο κος Βενιζέλος είπε οτι δεν είχε μέχρι τώρα τόσο λεπτομερή ενημέρωση. Ειδικά επικεντρωθήκαμε στο γνωστό θέμα της περικοπής 204 εκ.€ για το 2013 έναντι των 67 εκ.€ που έχει υπολογίσει το ΓΛΚ. και στην ψηφισθείσα περικοπή των 173 εκ.€ για την περίοδο 2014-2016 μόνο για τους αποστράτους και παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα.

Συνέντευξη τύπου Αποστράτων Αξκων στα Χανιά


Ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ έδωσαν συνέντευξη τύπου. 

eaaslarisas.blogspot.gr

Συνέντευξη του προέδρου της ΕΑΑΑ Αντιπτεράρχου (ι) κ. Ιατρίδη Κων/νου στο 98,4 radio


Στα Χανιά πραγματοποιείται αύριο η συνάντηση των Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις. Πρέπει να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αποστράτων, Κώστας Ιατρίδης. Κάλεσμα του ίδιου προς τους πολίτες προκειμένου να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση. Ανοιχτό παραμένει από την άλλη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. 

(Παραπάνω σχόλιο είναι του 98,4 radio).

eaaslarisas.blogspot.gr

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νέο μισθολόγιο στρατιωτικών : ποιοι "σφαγιάζονται" και ποιοι ωφελούνται

“Πίσω από τις νουθεσίες του Α/ΓΕΕΘΑ για εχεμύθεια στα μέλη της επιτροπής  του νέου μισθολογίου κρύβεται το άνοιγμα της ψαλίδας στους υψηλόβαθμους και ο μισθολογικός σφαγιασμός της μεγάλης μάζας των στρατιωτικών”,αποκαλύπτει στο Onalert, στρατιωτική πηγή που έχει γνώση των σχεδίων για το “νέο μισθολόγιο” των στρατιωτικών.

Τις τελευταίες ημέρες με στοχευμενες ″διαρροές ″ προετοιμάζουν το κλίμα για την νέα επερχόμενη επιδρομή στους μισθούς των στρατιωτικών , έτσι η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών υποτίθεται πως  πρότεινε βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία  με παράλληλη αποσύνδεση από τα έτη υπηρεσίας.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Θα ματώσουν όλοι. Πολύ»

Την αντίστασή τους στις περικοπές της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζουν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Κρήτη

Την αντίστασή τους στις περικοπές που επιβάλει το μνημονιακό καθεστώς και η τρόικα στους μισθούς και τις συντάξεις τους, αλλά και στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κυβέρνησης συνεχίζουν οι απόστρατοι, αυτή τη φορά από τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα, με... δυο παγκρήτιες συγκεντρώσεις στις 16 και 17 Απριλίου στα Χανιά. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια και τιμή, που γαλουχήθηκαν με την ιδέα της πατρίδας ως το ύψιστο των αγαθών, έτοιμοι να παλέψουν μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να την προστατέψουν, συνεχίζουν, δυστυχώς, να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών τελεί ακόμα εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σοκ προκαλεί άρθρο στελέχους της ΝΔ κατά των στρατιωτικών!

Όταν το κόμμα είναι πάνω απ΄ όλα. Ακόμη και πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες όλα τα κόμματα κόπτονται…Τότε διαβάζεις άρθρα σαν κι αυτό που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας ο κ.Γρηγόρης Δασταυρίδης Δικηγόρος στο επάγγελμα και Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας .

Τα όσα έγραψε για τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους είναι ασύλληπτα και δεν θα τα έγραφε ούτε φανατικός αντιμιλιταριστής! Και φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ΝΔ η οποία μέχρι στιγμής μέσω των τοπικών της βουλευτών έστω δεν έχει πάρει θέση! Διαβάστε τι γράφει και τι του απάντησε ο πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης:



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ» ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

Η επικίνδυνη «γήρανση» του στρατεύματος καθιστά επιβεβλημένη την προώθηση της αναδιάρθρωσής του

Εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, συνολικά 818 μόνιμα στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, έναντι 1.566 πέρσι. Δηλαδή, επέλεξε να... φύγει από το στράτευμα το 58% όσων το έπραξαν το 2012. Αυτή η «αιμορραγία» σε εκπαιδευμένα και πεπειραμένα στελέχη, στην πιο παραγωγική ηλικία, είναι ίσως η σημαντικότερη παρενέργεια της κρίσης και του Μνημονίου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με τον όρο «μόνιμα στελέχη» νοούνται οι προερχόμενοι από τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. αξιωματικοί, οι μόνιμοι υπαξιωματικοί των ίδιων κατηγοριών και οι αξιωματικοί από τις αντίστοιχες σχολές υπαξιωματικών που έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια προϋπηρεσίας, καθώς και οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και οι Επαγγελματίες Μακράς θητείας (ΕΜΘ), που δεν γίνονται μεν αξιωματικοί, αλλά έχουν συμπληρώσει χρόνο προϋπηρεσίας ή δεν επιθυμούν να ανανεώσουν την υποχρέωση παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα επί μέρους επίσημα στοιχεία που παραχωρήθηκαν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από τα τρία γενικά επιτελεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι ενδεικτικά. Στον Στρατό Ξηράς μέχρι τις 10/3/2013 είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους 410 στελέχη, από τα οποία 276 είναι αξιωματικοί και οι 134 υπαξιωματικοί. Πέρσι είχαν παραιτηθεί 808 στελέχη, από τα οποία 571 αξιωματικοί και 237 υπαξιωματικοί. Το 2011 ο συνολικός αντίστοιχος αριθμός στελεχών του ΣΞ ανερχόταν στα 498, από τα οποία οι 322 αξιωματικοί και 176 υπαξιωματικοί.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ - ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Διαψεύδουν με... δυο ψέματα!

Τι απαντούν «κύκλοι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της «δημοκρατίας» του Σαββάτου

Τα βαριά μαύρα σύννεφα, τα οποία συσσωρεύονται πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις και αργά ή γρήγορα θα φέρουν ισχυρή καταιγίδα, φαίνεται ότι... έχουν οδηγήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε υπαρξιακά αδιέξοδα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανεξήγητη επίθεση που δέχτηκε προχθές η «δημοκρατία» μας από «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επίσημη όμως ανακοίνωση Τύπου, της Διεύθυνσης Ενημέρωσης (!!!), με την οποία επιχειρούσαν να διαψεύσουν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016!

Όμως τι είχε προηγηθεί; Στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου (6 Απριλίου 2013) η «δημοκρατία» ανέδειξε ως πρώτο θέμα -και με τίτλο «Νέα σφαγή στρατιωτικών»- τη σύσταση επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ειδικό μισθολόγιο, η οποία θα προσπαθήσει να κατανείμει πιο δίκαια και πιο αναλογικά τις νέες περικοπές που έρχονται για τα εν ενεργεία και απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την τριετία 2014 -2016!

Ψήφισμα Στήριξης Εν Ενεργεία Στελεχών Ε.Δ


Αθήνα 7/4/2013
Μετά τις δυναμικές, μαζικές κινητοποιήσεις των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και αυτών που ήδη προγραμματίζονται, αποτέλεσμα της εξοντωτικής οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, γινόμαστε θεατές μιας απροκάλυπτης προσπάθειας της στρατιωτικής ηγεσίας να τρομοκρατήσει τα εν ενεργεία στελέχη, ποινικοποιώντας τις ενέργειές τους, με πρόθεση να τα πειθαναγκάσει στην υιοθέτηση μιας διεκδικητικής «αφωνίας».
Φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Δράσης (ΣΟΔ), αλλά και άλλοι φορείς έκφρασης και διεκδίκησης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, δηλώνουν ότι πρακτικές σαν αυτές είναι αυταρχικές και παράνομες. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι το κουκούλωμα των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη, με άμεσο καταστροφικό αντίκτυπο και στο αξιόμαχο των υπηρεσιακών τους φορέων.

Και νέα σφαγή για τους στρατιωτικούς

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Το... μαρτύριο της σταγόνας ξεκινάει από μεθαύριο Δευτέρα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστράτους, καθώς θα... συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει νέες μειώσεις, οδηγώντας τους οριστικά στην οικονομική εξαθλίωση.

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», μεθαύριο στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ και υπό την προεδρία του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η 15μελής επιτροπή, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Έκπληξη, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην Επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας, ίσως γιατί οι περικοπές θα αφορούν μόνον τις Ένοπλες Δυνάμεις! Την ίδια στιγμή, αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των απόστρατων αξιωματικών, καθώς παρότι στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να συμμετέχουν και οι Ενώσεις Αποστράτων σε αυτήν την Επιτροπή, κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν στις προθέσεις του υπουργείου.

Δεσμεύσεις

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μέχρι τον Ιούνιο το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών - Έτοιμη η επιτροπή με πρόεδρο από το ΥΕΘΑ

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς μέχρι τον Ιούνιο. Η επιτροπή που θα το διαμορφώσει και θα το παρουσιάσει είναι έτοιμη με πρόεδρο τον Ειδικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, που θεωρείται άνθρωπος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν και στελέχη του επιτελείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν αυτή η επιτροπή έχει σκοπό να “αφουγκραστεί” τα όσα λένε οι στρατιωτικοί ή θα αρκεστεί στις προτάσεις Αρχηγών και ειδικά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου ,ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα. Το πιθανότερο είναι πως η επιτροπή δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία όχι διαλόγου αλλά έστω υποδοχής κάποιων προτάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν απ΄ όσους φορείς ασχολούνται με τα εργασιακά και μισθολογικά εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

''ΑΝΕΒΗΚΕ'' Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α.


Η επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στην Κρήτη.


1.        Το Σ.Ο.Δ (Συντονιστικό Όργανο Δράσεων) που συνήλθε κατά την Προεδρία του Αντιπτεράρχου (Ι) Κ. Ιατρίδη, Προέδρου της Ε.Α.Α.Α, στα Γραφεία της Ε.Α.Α.Ν στις 26-03-2013 απεφάσισε τα ακόλουθα:
1.1.  Η επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, τα οποία επελέγησαν έναντι του Ηρακλείου λόγω μεγάλης παρουσίας εν ενεργεία και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
1.2.  Την Τρίτη 16-04-2013 και ώρα 20:00 θα γίνει στο χώρο των Γραφείων της Ε.Α.Α.Ν στα ΧΑΝΙΑ συνέντευξη τύπου.
1.3.  Την Τετάρτη 17-04-2013 και ώρα 16:00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Χανίων και στη συνέχεια πορεία προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και επίδοση ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη.
2.   Το Συντονιστικό Συμβούλιο ενέκρινε τα ανωτέρω και καλεί όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους να δώσουν ηχηρό παρόν στη συγκέντρωση.
3.   Ο αγώνας θα συνεχιστεί με συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Δήλωση ΑΜΚΑ στο ΓΛΚ (εντός Απριλίου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σε όσους Συναδέλφους απόστρατους δεν αναγράφεται το ΑΜΚΑ στο τρίμηνο εκκαθαριστικό σημείωμα που αποστέλλει το ΓΛΚ, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τον αριθμό ΑΜΚΑ στο ΓΛΚ μέχρι τα μέσα Απριλίου, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανασταλεί η πληρωμή της σύνταξης Μαΐου.
Το θέμα αφορά κυρίως αυτούς που έφυγαν μετά από τις 1-1-2012 και δεν είχαν λάβει μέρος στην απογραφή συνταξιούχων που διενεργήθηκε το 2012.
Εάν θέλετε μπορείτε να αποστείλετε τη Βεβαίωση ΑΜΚΑ με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΓΛΚ στην Αθήνα.                                                           
Aλλά για σιγουριά και ταχύτητα προτείνεται η παρακάτω διαδικασία:
1. Συμπληρώνετε την αίτηση, όπως το υπόδειγμα.
2. Πηγαίνετε στο ΚΕΠ της περιοχής σας και παίρνετε Βεβαίωση ΑΜΚΑ, όπως το υπόδειγμα.                      3.
Παραδίνετε την Αίτηση με τη συνημμένη Βεβαίωση ΑΜΚΑ στο Παράρτημα του ΓΛΚ (ΥΔΕ) στον τόπο κατοικίας σας.                                           
Παραρτήματα του ΓΛΚ (Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου – ΥΔΕ) υπάρχουν σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. 

ΥΔΕ στο Νομό Μαγνησίας

ΔιεύθυνσηΙωλκού 13, 380 01, Βόλος
Τηλ24210 33401
24213 56507
Fax24210 32100
Emailydemagnisia@glk.gr



Δειτε τα Υποδειγματα που ακολουθούν...

WEB TV : ERT LIVE