Menu


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ & ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑ 30.05.13


Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικο και βίντεο απο την χθεσινή Μεγάλη σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση στην Λάρισα

ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ''ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ'' ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ & ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση αποστράτων αλλά και εν ενεργεία αξιωματικών το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.
Αν και η κινητοποίηση αρχικά είχε περιφερειακό χαρακτήρα, πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας για να ενώσουν την φωνή τους με τους Θεσσαλούς και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που τους έχει ισοπεδώσει οικονομικά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ & ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

Απόλυτα επιτυχημένη η Συγκέντρωση των αποστράτων και εν. ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λάρισα.!

Δείτε το Βίντεο

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Πλημμύρισε» Η Λάρισα Με Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς Και Απόστρατους

Το πλαίσιο αιτημάτων που ενέκρινε η συγκέντρωση περιλαμβάνει τα παρακάτω:

« Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.
Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων.
Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων.
Την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών.

ΒΟΕΑ στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας

Δείτε πως φτάσαμε, από το πάγωμα της τιμής μεριδίου στο ΒΟΕΑ για το 2013, σε μείωση 10,5% και εκκρεμεί ακόμη η ΚΥΑ που θα προσυπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών για να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση 37,3%:


staratalogia.blogspot.gr

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ε.ε. & ε.α. στελεχών των ΕΔ & ΣΑ στη Λάρισα (30 Μαΐου 2013 Πλατεία Ταχυδρομείου 18:00)


Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00 τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιούν στη Λάρισα (Πλατεία Ταχυδρομείου και ώρα 18:00)  συγκέντρωση διαμαρτυρίας προβάλλοντας την αγανάκτηση,  οργή και αντίστασή  τους, απέναντι στα εξοντωτικά και αντικοινωνικά μέτρα που λαμβάνονται ή σχεδιάζονται να ληφθούν και έχουν αντίκτυπο, στο Λαό,  στην Εθνική  Άμυνα και την Εσωτερική Ασφάλεια της Πατρίδας μας, αλλά και  στη συνεχιζόμενη πολιτική των άδικων περικοπών και των «βάρβαρων» δυσβάστακτων οικονομικών βαρών που οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια τις οικογένειες των εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων.
  Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας (Λαπιθών 6, 4ος όροφος). 

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ της 30ής Μαΐου 2013

Το βίντεο της ΠΟΣ για τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ της 30ής Μαΐου 2013 στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Τηλεοπτική Συνέντευξη Προέδρων Αποστράτων Αεροπορίας και Αστυνομίας ν. Λάρισας

...για τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των ε.ε. και των ε.α. Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ της 30ής Μαίου 2013 στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας 

 

 Δείτε το Βίντεο

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ TRT

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες

σας ενημερώνουμε πως αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και λίγο μετά τις 15.30, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κων/νος Ιατρίδης είναι καλεσμένος στον Δημοσιογράφο κο Σωτήρη Πολύζο και στην Εκπομπή Κεντρική Ελλαδα Καλησπέρα στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό σταθμό TRT σχετικά με την συγκέντρωση της Πέμπτης 30 Μαΐου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αυριο Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στους Απόσταρτους της Αεροπορίας στα γραφεία του Παραρτήματος μας στην Τοπάλη 35 για θέματα που μας αφορούν και για την Μεγαλιώδη Συγκέντρωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πεμπτη 30 Μαϊου και ώρα 18.00 στην Πλατεία Ταχυδρομίου στην Λάρισα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος Ν.Μαγνησίας σας καλούν να δώσετε δυναμικό παρόν στην ομιλία του Προέδρου αλλα και στην συγκέντρωση της Πέμπτης στην Λάρισα.

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 


Νικόλαος Τσεκούρας

Ασμχος ε.α.  

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"Βυθίσατε τους Τούρκους" ,λένε αλλά η Ελλάδα μπορεί να τους κρατήσει στα λιμάνια τους

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η επτάωρη “βόλτα” της τουρκικής πυραυλακάτου στο Αιγαίο και εντός χωρικών υδάτων έρχεται  να προστεθεί στην επίδειξη ισχύος με την  τουρκική άσκηση Ντενίς Γκορντού στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της οποίας ο τουρκικός στόλος είχε διαρκώς απέναντί του 19 πολεμικά πλοία του Στόλου μας. Κι αυτό προκάλεσε ένταση και νευρικότητα στην Άγκυρα που προχώρησε στην απροκάλυπτη πρόκληση με την πυραυλάκατο.

Όχι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί η πρόκληση αλλά και το “αίσθημα υπεροχής” που όπως σωστά επεσήμανε στην συνέντευξή του ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης επιχειρούν να “χτίσουν” οι Τούρκοι με την παρουσία πλοίων τους στα ανοιχτά της Αττικής. Και είναι απολύτως λογικό να αγανακτεί η ελληνική κοινή γνώμη με τέτοιου είδους προκλήσεις που δείχνουν ,το λιγότερο αλαζονεία . Η οποία ποτέ δεν λείπει από την Άγκυρα.

Αναμενόμενες οι απόψεις που θέλουν πιο σκληρή αντιμετώπιση τέτοιου είδους ενεργειών. Το “βυθίσατε το Χόρα” που έχει ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο μας ,συχνά πυκνά επανέρχεται ως θέση και άποψη. Αλλά και τότε το Χόρα δεν βυθίστηκε.

Όχι μόνο σήμερα λόγω της κρίσης, πάντα το να πάρει μια χώρα την απόφαση να “πατήσει το κουμπί” είναι μια δύσκολη απόφαση. Στο παρελθόν ,από το 1974 και μετά ,υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που αυτό το “πάτημα” υπήρξε ως επιλογή .Ποτέ δεν προκρίθηκε ως λύση. Και είναι επίσης αλήθεια ότι η επόμενη φορά που έπεφτε στο τραπέζι ήταν απείρως δυσκολότερη από την προηγούμενη. Στην πραγματικότητα ήταν μια επιλογή που θα έπρεπε να είχε γίνει δράση το 1974 και να κόψει κάθε διάθεση των Τούρκων για “βόλτες” στο Αιγαίο. Μετά τα πράγματα οδηγήθηκαν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

Θα αναρωτηθούν όσοι με αγανάκτηση αντιμετωπίζουν την τουρκική υπεροψία τι να κάνουμε . Να καθόμαστε και να τους κοιτάμε ; Να τους ανεχόμαστε ; Να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν συμβαίνει ; Η απάντηση σ΄ όλα αυτά είναι να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να δημιουργηθεί τέτοιο περιβάλλον στο Αιγαίο που οι “βόλτες” δεν θα είναι εφικτές. Και πάντως δεν θα είναι χωρίς μεγάλο ρίσκο για όποιον τις επιχειρεί.

•θα έκαναν ότι κάνουν με υπεροψία οι Τούρκοι ,αν στο Αιγαίο υπήρχαν τέσσερις και όχι ένας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ; Όχι φυσικά . Και αυτό κάνει ακόμη πιο ακατανόητο τον σχεδόν αδιάφορο τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ειδικά η σημερινή αντιμετωπίζουν το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η απλή έκφραση αισιοδοξίας δεν είναι αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα και να παραλάβουμε τα υποβρύχια. Πριν το 2015 τουλάχιστον που οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει να παραλάβουν το πρώτο δικό τους 214.

Εδώ φθάσαμε να ...χτυπάμε τις καμπάνες επειδή θα αντικαταστήσουμε μπαταρίες στα παλιά υποβρύχια 209 θα πείτε.


•θα τολμούσαν να κάνουν βόλτες αν έβρισκαν σταθερά απέναντί τους ισχυρές ναυτικές δυνάμεις όπως συνέβη και τις ημέρες της άσκησης Ντενίς Γκορντού;

Κι αυτό προϋποθέτει “συμμάζεμα” του Στόλου, με τεχνική υποστήριξη και προμήθεια ανταλλακτικών χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

•θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί σ΄ όλες τις κινήσεις τους αν ήξεραν ότι τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leopard ήταν όλα οπλισμένα με πυρομαχικά που μπορούν να διαλύσουν τα δικά τους άρματα μάχης ,ακόμη και τα εκσυγχρονισμένα από το Ισραήλ Sabra ;

•θα ήταν τόσο άνετοι αν γνώριζαν ότι οι S 300 στην Κρήτη δεν αποτελούν μέρος ενός ...ντεκόρ ,αλλά λειτουργούν στο 100 % ; Γιατί καθυστερούμε ακόμη και την εκπαιδευτική βολή ;

Πολλά τα θα και τα ερωτήματα που λογικά η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη λυμμένα . Δεν το έκανε και δεν δείχνει και διατεθειμένη να το πράξει. Αυτό είναι το χειρότερο.

Οι Τούρκοι ,το ΄χουμε ξαναγράψει , είναι “σιγουρατζήδες” . Δεν ρισκάρουν ποτέ ,ούτε για το ελάχιστο κόστος που μπορούν να υποστούν. Όσες φορές κινήθηκαν εναντίον μας είχαν εξασφαλίσει από πολλές πλευρές ότι θα δράσουν ανενόχλητοι. Θέλουν να μας βρουν τελείως ξεχαρφαλωμένους και οι προκλήσεις τους έχουν και το στοιχείο της “δοκιμής”. Όσο διαπιστώνουν ότι εδώ υπάρχει αντίσταση και οργανωμένο σύστημα άμυνας δεν θα τολμήσουν να κλιμακώσουν . Ας μην τους υπερεκτιμούμε και ας μην τους φοβόμαστε.

Όμως δεν πρέπει από την άλλη να υποτιμήσουμε και την αδιαφορία με την οποία οι πολιτικοί μας δείχνουν να αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα . Όλα όσα προαναφέραμε δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία αν η κυβέρνηση δεν ασχοληθεί με ανησυχία και σοβαρότητα με το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας. Καλές οι επισκέψεις και τα πάρε δώθε , καλές και οι φωτογραφίες με τις χειραψίες. Αλλά κανείς απ΄ όσους χαιρετάμε δεν θα έρθει να ...μας σώσει όπως πολλοί ελπίζουν και διαδίδουν. Μόνοι μας θα βρεθούμε στην δύσκολη ώρα και γι΄ αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα. Αν σχεδιάσει και χαράξει εμφανείς κόκκινες γραμμές, αν έχει προετοιμάσει όπως πρέπει -σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία- την άμυνα της χώρας είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπη με μια απρόβλεπτη και δύσκολη ελληνοτουρκική κρίση θα μειωθούν σημαντικά ,αν δεν εξαλειφθούν. Όσο αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με αδιαφορία και όσο πιστεύει τους ανιστόρητους κυβερνητικούς παράγοντες του ...δόγματος “δεν θα γίνει τίποτα με την Τουρκία” κινδυνεύει να χρεωθεί μία ακόμη ήττα ,πολύ χειρότερη από εκείνη που υπέστη ο κ.Σημιτης το 1996. Κι αν εκείνος ...χρύσωσε το χάπι και τον ξαναψήφισαν , με την φούσκα του χρηματιστηρίου και την Ολυμπιάδα υπερπαραγωγή, ο κ.Σαμαράς -που θεωρειται και “εθνικιστής”- δεν έχει να δώσει τίποτα. Και δεν είναι κι αυτό το ζητούμενο βέβαια. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της χώρας κι όχι η επόμενη δημοσκόπηση. Αυτό όλοι πρέπει να το καταλάβουν.


onalert.gr 

ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΓΙΑ :

1. Ακουστικά Βαρηκοΐας
2. Γυαλιά οράσεως
3. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
4. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα οδοντιατρικά ΔΕΝ δικαιολογείται ουδεμία Δαπάνη
Δικαιολογητικά για Ακουστικά Βαρηκοΐας1. Το βιβλιάριο Νοσηλείας
2. Αίτηση όπως αυτή που εμφανίζεται στην ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ
3. Το ΙΒΑΝ Λογαριασμού Τραπέζης
4. Ιατρική Βεβαίωση – Παραπεμπτικό θεωρημένο από ελεγκτή ιατρό
5. Τιμολόγιο αγοράς – Απόδειξη (Να αναφέρεται ο αριθμός σειράς του προϊόντος)
6. Ακουόγραμμα του Ασφαλισμένου
7. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχει προβεί σε αγορά ακουστικών τα τελευταία 4 χρόνια, ή έχει παρέλθει τετραετία από την αγορά
Δικαιολογητικά για Γυαλιά οράσεως

Φιλανθρωπικός Αγώνας ποδοσφαίρου για παιδί στρατιωτικού που πάσχει από Λευχαιμία

Στη Ρόδο στις 31-5-2013 στο γήπεδο της Κρεμαστής θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για τον μικρό Βασίλη. Ο Βασίλης είναι 15 χρονών και πάσχει από λευχαιμία...Ο αγώνας γίνεται μεταξύ των ομάδων Αιμοδότες Ρόδου vs Φύλακες του Ουρανού....Οι Φύλακες του Ουρανού είναι μια ομάδα που αποτελείται από στρατιωτικούς, αυτή η ομάδα φτιάχτηκε όταν και πιο παλιά ένας συνάδελφος είχε πρόβλημα υγείας και φτιάχτηκε η ομάδα αυτή με αγάπη και έκανε εκείνη την περίοδο εναν αγώνα ποδοσφαίρου για να συγκεντρωθούν χρήματα και να βοηθήσουν....Έδωσαν μια υπόσχεση μακάρι να μην χρειαστεί η ομάδα αυτή ξανά αλλά θα είναι στο πλευρό σε όποιον την έχει ανάγκη......Ο μπαμπάς του μικρού Βασίλη είναι στρατιωτικός και μόλις μάθαμε αμέσως θέλαμε να βοηθήσουμε, έτσι παλι με έναν αγώνα ποδοσφαίρου...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΑΑΑ: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με έγγραφα του ΥΦΕΘΑ κ. Παν. Καράμπελα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εσπευσμένη ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων, ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ οποιαδήποτε μορφή σκέψης, συζητήσεις ή κινήσεις στην κατεύθυνση της ως άνω ενοποίησης, αν δεν εξασφαλισθούν και υλοποιηθούν τα παρακάτω.
α. Εξυγίανση του ΜΤΣ.
β. Σύνταξη ειδικής Μελέτης για το σκοπό αυτό, όπου θα αναφέρονται και οι προϋποθέσεις ενοποίησης.
γ. Δημιουργία ενιαίου θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου, που να προδιαγράφει σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επ’ ωφελεία των μετόχων τους.

Τίμησαν τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

Πέρασαν 7 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο πάνω από το Αιγαίο

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του ΓΕΑ πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη Δευτέρα στην Κάρπαθο οι εκδηλώσεις στη μνήμη του... Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη της 343 Μοίρας «Αστέρι» της 115 Πτέρυγος Μάχης, με την ευκαιρία της 7ης επετείου από το θάνατό του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, εξαιτίας της δολοφονικής ενέργειας σε βάρος του από πλευράς του Τούρκου υποσμηναγού πιλότου ενός τουρκικού F-16C.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Λάρισα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους, αγγίζουν τις 30.000

Αδυναμία στην εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχει εκδώσει δηλώνει στην παρούσα φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού.

Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές που έχουν ασκηθεί από στρατιωτικούς συνταξιούχους και εκκρεμεί η εκδίκασή τους. Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο... διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει ότι οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους για την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους άγγιξαν τις 30.000.

Όπως ειδικότερα εξηγεί ο κ. Ρουπακιώτης, επικαλούμενος έγγραφο του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδιορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Α.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση Μεγίστου Ενδιαφέροντος

Την 6η Ιουνίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο της ΕΑΑΑ 7ος όροφος ο Καθηγητής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός θα παρουσιάσει το θέμα:
“Η Άλωση της Πόλης και η σημερινή άλωση”.
Η ΕΑΑΑ έχει αρχίσει έναν αγώνα εξωστρέφειας, Ενημέρωσης καθώς και Πνευματικής ανάνηψης όλων μας. Την έχουμε ανάγκη. Το Πνευματικό Κέντρο θα πρέπει να πλημυρίσει με ακροατές.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας σχολιάζει, το Onalert απαντά και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας ξανασχολιάζει...

Παραθέτω αυτολεξί την ανάρτηση του onalert σε σχόλιο μου σε προηγούμενη ανάρτηση του με τίτλο "Οριστική ρήξη εν ενεργεία στρατιωτικών και "θεσμικών" απόστρατων - "Δεν σας εμπιστευόμαστε". Το σχόλιο μου είχε ως εξής: "Κύριε Καρβουνόπουλε, ο τίτλος της ανάρτησης σας δεν είναι καθόλου αντικειμενικός. Και επεξηγώ: (1) Καμία ρήξη δεν υφίσταται μεταξύ εν ενεργεία και «θεσμικών» απόστρατων, εκτός αν έτσι εσείς μεταφράζετε τη συνεχόμενη αρθρογραφία εκ μέρους του ΣΥΣΜΕΔ με υπονοούμενα εναντίον θεσμικών και μη θεσμικών ενώσεων. Οι θεσμικές και οι μη θεσμικές ενώσεις ουδέποτε (προφορικώς ή γραπτώς) καταφέρθηκαν εναντίον των εν ενεργεία Συναδέλφων μας ή του ΣΥΣΜΕΔ ή των Περιφερειακών Ενώσεων. Έχουμε κατανοήσει ότι οι εν ενεργεία συνάδελφοι μας όχι μόνον δεν είναι ο αντίπαλος μας αλλά είναι ο σύμμαχος μας στην προσπάθεια για άρση των αδικιών που έχουμε υποστεί τα χρόνια της κρίσης. (2) Ο ΣΥΣΜΕΔ στην ανακοίνωση του είναι πολύ προσεκτικός, αναφέρεται στα μέλη του και όχι στο σύνολο των εν ενεργεία συναδέλφων μας, οι οποίοι διαθέτουν κρίση και θα αποφασίσουν αν πρέπει να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα γίνει στη Λάρισα στις 30 Μαΐου 2013. Το περίεργο είναι ότι αν και προσεκτικός ο ΣΥΣΜΕΔ μιλά και εκ μέρους των Περιφερειακών Ενώσεων όταν είναι γνωστό ότι αυτές ουδεμία σχέση έχουν με τον ΣΥΣΜΕΔ.

Θεώρηση Βιβλιαρίων Νοσηλείας

healthcare Ύστερα από έγγραφες και προφορικές αναφορές των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, απέστειλε έγγραφο (ΥΕΘΑ/ΥΦ. 372763/13-5-13) με το οποίο απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σιαλμά, προτείνει να γίνεται η θεώρηση, μέσω κάποιων Στρατιωτικών Νοσοκομείων στα οποία θα διατεθεί κατάλληλο προσωπικό.

Η Ε.Α.Α.Α. ευελπιστεί ότι το Υπουργείο Υγείας θα αποδεχθεί την πρόταση.

Εκ της Ε.Α.Α.Α.

" Πάνε για ένα Μετοχικό Ταμείο " - Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε επιστολή τους προς τον ΥΦΕΘΑ

Για διάλυση των Μετοχικών Ταμείων και την δημιουργία ενός ενιαίου Μεταοχικού Ταμείου κάνει λόγο η ΑΝΕΑΕΔ ,η οποία δίνει στην δημοσιότητα και επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα.
Η ΑΝΕΑΕΔ υποστηρίζει:

“Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, τόσο από τον ΥΕΘΑ όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καράμπελα, σχεδιάζεται η επόμενη μέρα για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων. Των μετόχων και των μερισματούχων.

Και εάν η αποκάλυψη σημείων των προθέσεων της πολιτείας έδειχνε ότι κάτι θετικό πάει να γίνει τότε ίσως και να είχε μικρή σημασία η δική μας ενημέρωση. Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι επέρχεται η πλήρης διάλυση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν επιθυμούν να λάβει γνώση κανείς, πλήν των ημετέρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του έργου των αρμοδίων, εκ των έσω, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ΑΝΕΑΕΔ έστειλε την παρακάτω επιστολή με την οποία επισημαίνει τα παραπάνω και αποκαλύπτει, για μία ακόμη φορά, το καταστροφικό έργο που συντελείται, εναντίον των στελεχών των ΕΔ & ΣΑ.
 

κε Υπουργέ,

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

"Μήπως η λύση για τους στρατιωτικούς είναι..." - Άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)

Ανέστη Τσουκαράκη


Το τιμώμενο πρόσωπο πλησιάζει στο μικρόφωνο. Μικρές κινήσεις, κοφτές ματιές και λίγο χαμόγελο στα χείλη, όπως ακριβώς συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι. Βουβό το ακροατήριο. Παιχνιδάκι. Απαγορεύονται έτσι κι αλλιώς τα χειροκροτήματα. Καρφωμένοι οι ακροατές. Στρατιωτάκια αμίλητα και ακούνητα. «Εύκολη η δουλειά μου» σκέφτεται. Τα ίδια λόγια θα πω, δεν θα μπορούν να μιλήσουν, θα χαιρετήσω αυτούς που θέλω, θα μιλήσω κατ΄ ιδίαν με αυτούς που θέλω, για να μην με ακούσουν οι άλλοι, θα τσιμπήσω κάτι και θα φύγω. Τι εύκολα πράγματα; Μ΄ αρέσει τρελά.

Το ακροατήριο πράγματι βουβό. Καρφωμένο στον ομιλητή. Νοιώθεις ότι τα λόγια του έχουν τρυπήσει τα αυτιά του. Ρίγη συγκίνησης το διαπερνά. Συναισθήματα ανάμικτα με τις αισθήσεις. Ακούει με κομμένη την ανάσα. Λόγια παρηγοριάς που φαίνεται να καθηλώνουν τους ακροατές. Δεν περνά η ώρα.

Και η ομιλία τελειώνει. Το ακροατήριο σηκώνεται. Περιμένει. Απαγορεύονται οι ερωτήσεις. Ο ομιλητής λόγω υποχρεώσεων πρέπει να αποχωρήσει. Λύεται η συγκέντρωση.

50 εκατομμύρια επιπλέον οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

50 εκατομμύρια παραπάνω είναι τελικά οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς ,σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει “περάσει” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντιθέτως για τους απόστρατους δεν έχει ακόμη υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση για το ίδιο θέμα και οι ενώσεις τους προσπαθούν με επαφές που έχουν να το ξεκαθαρίσουν.
Με το δεδομένο αυτού του “λάθους” οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στον σχεδιασμό του νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς συντάσσουν πρόταση στην οποία πρώτα απ΄ όλα προτείνουν να μην υπάρξει καμία περαιτέρω περικοπή το 2014. Ως γνωστόν προβλέπονταν περικοπές 88 εκατομμυρίων που όμως αφορούσαν και στα Σώματα Ασφαλείας. Συνεπώς το “λάθος” των 50 εκατομμυρίων καλύπτει τις περικοπές που είχαν προϋπολογιστεί για το 2014.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

110 ΠΜ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



 ΗΜΕΡΙΔΑ : ΄΄ ΕΘΙΣΜΟΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΄΄
 Κινηματοθέατρο  ΄΄ ΑΘΗΝΑ΄΄  110 ΠΜ
 23 Μαΐου 2013       Ώρα :19:30
      Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
       Στη συγκεκριμένη ημερίδα, τα παιδιά θα ενημερωθούν από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο  Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό. Στην ημερίδα θα συμμετέχει και ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος , ψυχίατρος παιδιών και εφήβων , πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο.

ΣΟΔ Αποστράτων Θεσσαλίας (+Πιερίας) - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 30/05/2013




Η ΕΑΑΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αποδοχές στρατιωτικών (σύγκριση με δικαστικούς)

Κύριε διευθυντά
Στην «Καθημερινή» διάβασα μια συνέντευξη - ενημέρωση της αρεοπαγίτου Βασιλικής Θάνου, προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων (EΔE). Σ’ αυτήν, μεταξύ των άλλων αιτιάσεών της για τις απαξιωτικές αποφάσεις της κυβερνήσεως προς τη συνταγματικά... ανεξάρτητη αρχή της Δικαιοσύνης, φέρνει ως παράδειγμα ότι –μετά τις τελευταίες περικοπές– οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του νεοδιοριζόμενου δικαστή (παρέδρου) έχουν κατέλθει στα 1.200 ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι με τις αποδοχές αυτές, ο δικαστής «καλείται να υπηρετήσει από τη Σάμο μέχρι την Κρήτη, μέχρι την Ιθάκη, μέχρι τα Ιωάννινα. Βέβαια υπάρχουν και άλλες αιτιάσεις σχετικά με τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των δικαστικών σε σχέση με τα οικονομικά προνόμια των βουλευτών.

Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη συγκριτική παρουσίαση της κατάστασης των στελεχών των E.Δ. όπως αυτή έχει πρόσφατα δημιουργηθεί. Λοιπόν, ο νεοεισερχόμενος από την Σ.ΣE ανθ/γός έχει βασικό μισθό 875 ευρώ – από τα οποία αφαιρούνται κρατήσεις. O λοχαγός, έγγαμος με 16ετή υπηρεσία, λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.042 ευρώ και ο αντισυνταγματάρχης (5ος στη σειρά ιεραρχίας) με δύο τέκνα και 28ετή υπηρεσία 1.373 ευρώ. Επίσης, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του αρχηγού ΓEΣ (ο ανώτατος βαθμός) δεν υπερβαίνουν τα 1.900 ευρώ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

H Αθάνατη Ελληνική ψυχή …

Tου Π. Λιβανίδη
H σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχει η πατρογονική γη των Ελλήνων, αλλά και ο πολιτισμός που ανέπτυξαν και αναπτύσσουν διαχρονικά , ήταν οι αιτίες που πολλοί ξένοι λαοί θέλησαν και συνεχίζουν θέλουν να κατακτήσουν την Ελληνική γη και τη θάλασσα , να υποτάξουν και να αφελληνίσουν τους κατοίκους της.
Οι Έλληνες από τους χρόνους της αρχαιότητος μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μάχονται άνισα , αλλά ηρωικά με πολύ ισχυρότερους επίδοξους κατακτητές προκειμένου να διατηρήσουν την ελευθερία τους , τις κοινωνικές τους αξίες , αλλά και την εθνική τους ταυτότητα.
Μέσα από αυτούς τους αγώνες ελευθερίας οι Έλληνες έγραψαν χρυσές σελίδες ηρωισμού στην ιστορία της ανθρωπότητος,κατατροπώνοντας επίδοξους κατακτητές που διέθεταν μεγάλη υπεροπλία.

Τα πανίσχυρα όπλα που είχαν πάντα στην κατοχή τους οι Έλληνες και τους καθιστούσαν στο τέλος νικητές ήταν το υψηλό ηθικό , η μεγάλη τους πίστη στις ηθικές αξίες και το ακατανίκητο αίσθημα της εθνικής τους ταυτότητας.
Ήταν η Ελληνική ψυχή.
Γιατί και τα καλύτερα όπλα να διαθέτεις εάν δεν έχεις ψυχή και θέληση να πολεμήσεις δεν πρόκειται ποτέ να νικήσεις.

"Αυτά θα μπορούσες να δώσεις στους στρατιωτικούς χωρίς κόστος" - Απάντηση στον Παναγιωτόπουλο

του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Ανέστη Τσουκαράκη


Σε μια δύσκολη περίοδο, στην οποία οι πολίτες της Χώρας συνθλίβονται, φτωχοποιούνται, αυτοκτονούν, μεταναστεύουν, στην οποία δυστυχώς πλέον υπάρχει κρίση θεσμών, το να επιστρέψεις τα οφειλόμενα σε ανύποπτο μελλοντικό και αόριστο χρόνο, μάλλον δεν έχει καμία σημασία και πιθανόν και να μη λαμβάνεται υπόψη από κανέναν. Πιθανώς και να μην πείθεται, πλέον, κανείς. Θα έπρεπε, άραγε;

Τα αυτιά, πλέον, και των δύο πλευρών έχουν εκπαιδευτεί και λαμβάνουν ήχους επιλεκτικά. Πότε (;) αυτές οι δύο πλευρές θα συναντηθούν κανείς δεν το γνωρίζει. Οι κατέχοντες, μάλλον, δεν είναι διατεθειμένοι, ενώ οι κατεχόμενοι θα πρέπει να κάνουν και άλλο υπομονή. Μέχρι να ωριμάσουν, δηλαδή, περισσότερο οι συνθήκες. Να συσπειρωθούν. Να δυναμώσουν. Και ο χρόνος για αυτό έχει αρχίσει να κυλάει ανάποδα. Φτάνουμε προς το τέρμα. Η κλεψύδρα γύρισε και τρέχει. Σύντομα τα αποτελέσματά τους.

«Τέρμα τα ψέματα με τα Μετοχικά Ταμεία, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας πείτε αλήθειες»

Γράφει
o Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)

MA.Διεθνείς Σχέσεις
PhD.Επιχειρησιακή Οργάνωση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο που αφορούν διαφαινόμενη προσπάθεια ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού και Αεροπορίας κορυφαία πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τα δηλωσε ότι... «Η Μόνη λύση είναι η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε».

Δεν γνωρίζω αν η ανωτέρω δήλωση είναι ακριβής εκείνο όμως το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ Καράμπελας με την Φ.950/114/133327/28 Σεπ 2012, είχε ζητήσει να συσταθεί διακλαδική επιτροπή με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Δ. Χατζή της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, η οποία έπρεπε μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2012 να υποβάλει προτάσεις για την εξυγίανση, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την εν συνεχεία σταδιακή ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. Το δε Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το ΔΟΑ/Φ.20/οικ10739/16 Απριλίου 2013 ζητά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έως τέλος Μάιου2013 την σκοπιμότητα διατήρησης της οργάνωσης και λειτουργίας και της νομικής μορφής (δηλαδή ως ΝΠΔΔ) των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού Αεροπορίας της ΛΑΕΔ και του ΑΟΟΑ.

1η Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ) Θεσσαλίας (+Πιερίας)

Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι στις 9 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Λάρισας της ΕΑΑΑ η 1η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ) Θεσσαλίας - Πιερίας όπου διημείφθησαν - αποφασίσθηκαν τα παρακάτω, που αφορούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ε.ε και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ της 30ης Μαΐου 2013, στη Λάρισα:
α. Να συνταχθεί ανακοίνωση της συνάντησης που θα μοιραστεί στα ΜΜΕ και των 5 νομών, blogs, sites κλπ. Τη σύνταξη ανέλαβαν το Παράρτημα Λάρισας της ΕΑΑΣ, η ΣΑΣΑ Καρδίτσας και οι εκπρόσωποι της ΑΚiΣ. Η ανακοίνωση υποβλήθηκε ηλεκτρονικά και τέθηκε σε διαδικασία σιωπηλής αποδοχής από τους συμμετέχοντες μέχρι 14 Μαΐου 2013.
β. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ Δημήτριος Τσιουρβόπουλος και Ιωάννης Σανδίκης ανέλαβαν να κάνουν έρευνα αγοράς για εξέδρα, μεγαφωνική και όχημα που θα συνοδεύει την πορεία. Το κόστος θα αναληφθεί από όλες τις συμμετέχουσες ενώσεις - συνδέσμους ανάλογα με τις δυνατότητες τους, θέμα που θα εξεταστεί μόλις μάθουμε το ακριβές κόστος.

Απαγόρευση διάθεσης του βιβλίου «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ» από ΣΕΠΑ

Το ΓΕΑ με δόλιες μεθοδεύσεις και κραυγαλέα περιφρόνηση των νόμων και του Συντάγματος, ως επίσης με σαθρά και ακατανόητα έως γελοία επιχειρήματα, απέκλεισε την διάθεση του εν λόγω βιβλίου από το Πρατήριο της Αεροπορίας (ΣΕΠΑ), στις προθήκες του οποίου υπάρχει πλειάδα βιβλίων Συναδέλφων με απλή, μέχρι τώρα, διαδικασία του ΔΣ/ΣΕΠΑ. Είναι βέβαια στους πάντες γνωστόν, κυρίως στην Αεροπορία, ότι το περιεχόμενο του βιβλίου, με την καθαρή αλήθεια που παρατίθενται τα άθλια γεγονότα της 10ετίας του ’80 στην Αεροπορία,  ενοχλεί κάποιους κύκλους και κομματικά δράσαντες συναδέλφους, αλλά το ΓΕΑ καμία αρμοδιότητα  ή και νομιμοποίηση δεν έχει να παρεμποδίζει την κυκλοφορία του βιβλίου και στην ουσία να το ‘‘απαγορεύει’’ από ελεύθερους πολίτες να το διαβάσουν και να μορφώσουν την δική τους προσωπική γνώμη. Μα, είναι δυνατόν ένας τεχνικός χαμηλόβαθμος επιτελής του ΓΕΑ να αποφασίζει για θέματα πληροφόρησης των στελεχών της ‘‘πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς’’;
Μετά ταύτα μία πρώτη απάντηση στην ενέργεια αυτή του ΓΕΑ δίδεται αύριο 12/5/2013 από τις στήλες της «κυριακάτικης  δημοκρατίας», την οποίαν θα παρακαλούσα όλους τους Φίλους να την διαβάσουν.
Θα βρουν πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σ.Ο.Δ. - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχαμε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός  για την επιτυχία της συγκέντρωσης, (30 Μαΐου 2013)  συγκαλείται σύσκεψη του άτυπου ΣΟΔ Θεσσαλίας (+ Πιερίας) την 9η Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας(Λαπηθών 6, 4ος όροφος).


             Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας
Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Το «Λάθος» του ΓΛΚ και το Νέο Μισθολόγιο του Απόστολου Παπαπαρίση

Η συγκρότηση της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των ΕΔ όπως και η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε αυτήν είναι πλέον γεγονός. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: [1] Στο επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ 2013 – 2016 για το έτος 2014 περιλαμβάνεται μείωση στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ 88,2 εκατ ευρώ (για το 2013 ήταν 78 εκατ ευρώ) και για τα εν αποστρατεία στελέχη 161,8 εκατ ευρώ (για το 2013 ήταν 66,5 εκατ ευρώ). [2] Η ανακάλυψη από τους αποστράτους του «λάθους» του ΓΛΚ, το οποίο σε εφαρμογή του ν.4093/2012 αντί να τους παρακρατήσει 66,5 εκατ ευρώ, τους …υπεξαίρεσε 200 και πλέον εκατ ευρώ και μάλιστα από 1 Αυγούστου 2012, ενώ το ίδιο «λάθος» συνέβη και στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. [3] Οι παλαιότερες αδικίες με βάση τα ηλικιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας και οι νεότερες αφού οι απόστρατοι υπέστησαν διπλές περικοπές σε σχέση με άλλους συνταξιούχους που πληρώνονται από το Δημόσιο.

            Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι το κύριο διαπραγματευτικό όπλο για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ αλλά και το επιχείρημα για την τρικοματική κυβέρνηση όχι μόνο να μη προβεί σε περαιτέρω περικοπές αλλά και να άρει τις παλαιές αδικίες είναι το «λάθος» του ΓΛΚ. Αξίζει λοιπόν να αναλυθεί πως οι απόστρατοι και αργότερα τα εν ενεργεία στελέχη μετέτρεψαν την υποψία για υπερβολικές περικοπές σε βεβαιότητα. Η αρχή έγινε στις 8 Δεκ 2012, όταν ο Σμήναρχος ε.α. Ιωάννης Θάνος και Αντισμήναρχος ε.α. Παναγιώτης Πασιονίκος συνάντησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα στην γενέτειρα του τη Λαμία.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις-Υπολοχαγός αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών δυσκολιών

Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του .
Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.
Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Τα χρέη των στρατιωτικών είναι πειθαρχικό παράπτωμα! Θα τους τιμωρήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ;

Γράφει ο
Λοχαγός (Ο) Ηλίας Νατσιούλας
Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας



ΣΚ 20-1. Στρατιωτικός που έχει τάση για δημιουργία χρεών (αδυνατεί δηλαδή συνεχόμενα να εξοφλήσει ΔΕΗ-ΕΦΟΡΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ Κ.Λ.Π) κινδυνεύει άραγε να ελεγχθεί πειθαρχικά και να τιμωρηθεί, ακόμη και εάν αυτό είναι αποτέλεσμα των περικοπών στο εισόδημα του, των 4 τελευταίων ετών;


1.            Tελευταία γίνονται πειθαρχικές διώξεις σε βάρος στελεχών που συμμετείχαν με στολή στις από κοινού εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,   τα  εν ενεργεία στελέχη,  τα εν αποστρατεία στελέχη Θεσμικών και μη Ενώσεων και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Στις κοινητοποιήσεις αυτές εκφράστηκε η έντονη αγανάκτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, αλλά και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, συνέπεια της άδικης και αναίτιας διαχρονικής απαξίωσής τους και της επί τετραετία εξαθλίωσης και φτωχοποίησής τους, που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες σε διαβίωση κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τραγικές συνέπειες στο ηθικό των εν ενεργεία στελεχών.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ε.Α.Α.Α. | Π.Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΉΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 
Ε.Α.Α.Α. | Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

"Βάζουν χέρι" στο εφάπαξ των ΕΜΘ με νόμο Γκιζίκη!

Με νόμο Γκιζίκη “βάζουν χέρι” στο εφάπαξ των ΕΜΘ! Το πως ακριβώς το κάνουν το εξηγούν οι ίδιοι σ΄ ένα κείμενο-επιστολή που κυκλοφορεί εδώ και μέρες,χωρίς όμως κανείς να δείχνει να “συγκινείται”. Τουλάχιστον κάποιος ας απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν.
Το κείμενο:

Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων ΕΜΘ ε.α που περιμένουν αυτό το διάστημα να λάβουν το εφάπαξ (το ήδη κουτσουρεμένο εξαιτίας του τελευταίου μισθολογίου κατά 10% ) από το ΕΛΟΑΣ και μετά απο τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με το ΕΛΟΑΣ(πρώην ΤΑΣ)το τελευταίο 10ημερο ,μας εγινε γνωστό πως το ΕΛΟΑΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ εντελώς ξαφνικά και αυθαίρετα να παρακρατήσει ποσοστό 2% επί των αποδοχών των ΕΜΘ προ του 1993 ,για το διάστημα που αυτοί υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ ,διάστημα κατά το οποίο οι ΕΜΘ(πρωην ΟΠΥ) είχαν παρακράτηση 4% επί των αποδοχών τους υπέρ ΤΑΣ(σημερινό ΕΛΟΑΣ),παρακράτηση ιδια  και ποσοστό ιδιο με των υπολοίπων ομοιοβάθμων συναδέλφων τους προερχομένων απο τις παραγωγικές σχολες,εφαρμοζοντας νομο του 1974 υπογεγραμμενο απο τον ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ!!!!(398/74)

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ

Οι χειριστές των Μιράζ 2000-5 στη ΝΕΤ οι Άριστοι και οι καλύτεροι Πιλότοι του ΝΑΤΟ στην εκπομπή συμβαίνει τώρα... Η σεμνότητα των Χειριστών μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής ...Υποκλινόμαστε!!!.... Τα στελέχη της 331Μ απέσπασαν ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους, τις δυνατότητες του αεροσκάφους και τα αποτελέσματα που έφεραν. Συγκεκριμένα, ο Σμηναγός (Ι) Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίσθηκε ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς ("course warrior", "ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις"). Αντίστοιχα, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σιάνος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους και τέλος ο Επισμηναγός (Ι) Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.  
Δείτε το βίντεο:

Ε.Α.Α.Α. ΠΑΤΡΑΣ

To ΦΕΚ για το εργασιακό αποστράτων



staratalogia.blogspot.gr(apofoitoissas.gr)

WEB TV : ERT LIVE