Menu


Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία από τη συριακή κρίση και η στάσης της. (Α' ΜΕΡΟΣ)

Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου*
Το παρόν κείμενο αποτελεί προδημοσίευση της Αναφοράς με τίτλο «Τουρκία και Συριακή Κρίση». Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία γίνεται υπό τη σκέπη του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) και θα δημοσιευθεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή και Καθηγητή, κ. Χαράλαμπου Τσαρδανίδη, ενώ Κεντρική Ερευνήτρια είναι η Χριστίνα Σ. Φλάσκου με Βοηθούς Ερευνητές τους Ε. Γκρέκου, Ν. Καραβασίλης και E. Ünal.

Α’ ΜΕΡΟΣ
Οι παρατεινόμενες αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία και η προσπάθεια προώθησης των αντικρουόμενων συμφερόντων των τοπικών, περιφερειακών και πανίσχυρων διεθνών κέντρων εξουσίας, επιτείνουν την αβεβαιότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Μία, όμως, πιο ενδελεχής εξέταση αυτών των εξελίξεων, αναδεικνύει τις προκλήσεις (ευκαιρίες και κινδύνους) που αναδύονται για την Τουρκία και επεξηγεί τη στάση της έναντι της Συριακής κρίσης.
Επιγραμματικά, οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την Τουρκία από την "Αραβική Άνοιξη" και ιδιαίτερα από τη Συριακή κρίση, είναι

Διοργάνωση Ημερίδας Γεωστρατηγικής στην 111 ΠΜ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, διοργανώθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο, Ημερίδα Γεωστρατηγικής με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Λυγερό.
Τον καθηγητή υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στην 111 ΠΜ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 επισκέφτηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Νέα Αγχίαλο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Τους εκπαιδευόμενους και το διδακτικό προσωπικό υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε η τυπική ενημέρωση της Μονάδος και στη συνέχεια το εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό επισκέφθηκε τον εξομοιωτή πτήσεων.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σ.Α.Σ: Διαστρέβλωση της αλήθειας εις βάρος των αποστράτων.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 28 / 06 / 2013
 Ορισμένα Μ.Μ.Ε το τελευταίο διάστημα κατευθυνόμενα από «σκοτεινές» δυνάμεις επιδίδονται στη διαστρέβλωση της αλήθειας εις βάρος των αποστράτων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η είδηση ότι «οι συντάξεις των αποστράτων δεν έχουν προσαρμοστεί με το νέο ειδικό μισθολόγιο του Ν. 4093/12 αλλά πληρώνονται με το παλιό μισθολόγιο» είναι ψευδής , ανακριβής και ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό εις βάρος μιας κοινωνικής τάξης που έχει υποστεί με τα νέα μέτρα τις μεγαλύτερες περικοπές αφού οι συντάξεις τους έχουν μειωθεί άνω του 50%

Νέα μείωση στη σύνταξη Ιουλίου

Με αφορμή τη νέα μείωση που εμφανίστηκε στις συντάξεις Ιουλίου, μετά από σχετική ενημέρωση από το ΓΛΚ, εδόθη η παρακάτω εξήγηση:
     Από τον Ιούλιο του 2013 υπολογίζεται ο ΕΚΟΕΜΣ στο σύνολο της σύνταξης (όπως συμβαίνει με το ΜΤΣ από αρχή έτους), με αποτέλεσμα να αυξάνει το ποσό των ακαθαρίστων που προκύπτει από τις αλλεπάλληλες μειώσεις και επί του οποίου υπολογίζονται οι μειώσεις του Ν. 4093/2012 (5-10-15-20%). Επακόλουθο είναι να αυξάνει η μείωση του ποσού σύνταξης που αντιστοιχεί στην κύρια σύνταξη (από Ν. 4093/2012), το οποίο ποσό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ΕΦΌΣΟΝ αλλάζει κλίμακα η σύνταξη, με την προσθήκη του ΕΚΟΕΜΣ.

Kατάσχεσεις χρημάτων απο λογαριασμούς με διαδικασίες εξπρές για χρέη στο Δημόσιο

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο βάζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, τα δάνεια και πάσης φύσεως τραπεζικά στοιχεία «ανοίγονται» στις εφορίες προκειμένου αυτές να προχωρούν σε κατάσχεση χρημάτων των οφειλετών του Δημοσίου.
Όποιος δηλαδή χρωστάει στο Δημόσιο, ανεξάρτητα αν είναι συνταξιούχος που έχει ανάγκη να πάρει τα φάρμακα του ή άνεργος που θέλει να ζήσει με τον εξωφρενικό επίδομα, θα μπορεί η εφορία να «μπαίνει» στο λογαριασμό του και να του δεσμεύει τη σύνταξη ή το επίδομα ανεργίας προς εξόφληση των οφειλών.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων Αξκων για τις συνεχόμενες επιθέσεις της ΑΝΕΑΕΔ

 
1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων. ΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουν 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., γιατί αυτή βρύθει ανακριβειών και εμπάθειας.
2. Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Statement of Christos Staikouras / Δηλώσεις Χρήστος Σταικούρας  
Στην συνάντηση με τον κ. Σταϊκουρα και το ΓΛΚ συμμετείχαν και μέλη της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο, Ταξχος ε.α. Βασίλειος. Νικολόπουλος (μέλος ΕΑΑΣ) και Σμχος ε.α. Αθανάσιος Πάνος (μέλος ΕΑΑΑ), με τη συναίνεση των Θεσμικών Ενώσεων με σκοπό τη διευκρίνιση των παραπάνω παρακρατηθέντων ποσών για το 2013 προκειμένου να ετοιμαστεί η πρόταση για το νέο μισθολόγιο από τις Θεσμικές Ενώσεις και την Επιτροπή και να παρουσιαστεί στον κ. Οικονόμου παρουσία του κ. ΥΕΘΑ, του κ. Σταϊκούρα και του ΓΛΚ.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέα Μείωση τιμής του μεριδίου Β.Ο.Ε.Α

Με απόφαση του Υφυπουργού κ. Καράμπελα η τιμή μεριδίου του Β.Ο.Ε.Α διαμορφώνεται στα 11,00 ευρώ.
Συγκεκριμένα ,η τιμή μεριδίου μερίσματος, βάσει της οποίας θα υπολογίζονται τα χορηγούμενα Β.Ο.Ε.Α., καθορίζεται στο ποσό των 11,00 Ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 10,5 % σε σχέση με την προηγούμενη ισχύουσα τιμή.



Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ορκίστηκε σήμερα η νέα κυβέρνηση με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Ενδοιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή του κ.Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης που πλαισιώνεται με δύο νέα αξιόλογα πρόσωπα, την κα Φώφη Γεννηματά και τον κ.Αθ.Δαβάκη. Πλέον το σύνολο των Ενόπλων δυνάμεων και των Αποστράτων της χώρας περιμένει αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί.

Αξιοσημείωτη είναι και η εκπροσώπιση του νομού Μαγνησίας απο την κα Ζέττα Μακρή στο Υπουργείο Υγείας στην θέση της Υφυπουργού. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Δείτε το βίντεο της ορκωμοσίας

Πολλά ερωτηματικά με τις μεταθέσεις των Στελεχών ΕΔ

Έχουμε φτάσει στις 20 Ιουνίου και ακόμα δεν έχουν «βγει» και κατά συνέπεια και ανακοινωθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους οι μεταθέσεις των ανωτέρων αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς... και των υπαξιωματικών, όπως μας κατήγγειλαν πολλοί από αυτούς.

Και καλά να επρόκειτο μόνο για τα στελέχη θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί στρατιωτικοί είναι, «εκπαιδευμένοι» σε τέτοια είναι, αν και κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το περσινό όνειδος του να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις – λόγω των διπλών εκλογών – περί τον Αύγουστο.

Όμως δεν είναι έτσι. Άλλο «εκπαίδευση» και άλλο «καψόνι».

Στα όπλα οι απόστρατοι, που φοβούνται νέες περικοπές

 
Βράζουν οι ενώσεις για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και τις αόριστες απαντήσεις που λαμβάνουν για το μέλλον! Βλέπουν κύμα επιπλέον μειώσεων μετά το «ψαλίδι» των 240.000.000 € από τον συνολικό αμυντικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος
Οι επαφές εκπροσώπων των «θεσμικών» ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και αναπληρωτή Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα δεν... υπήρξαν καθησυχαστικές. Διάχυτη αίσθηση, όχι μόνο στα προεδρεία των ενώσεων, που προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες και να αποτρέψουν τις βιαστικές αντιδράσεις, αλλά κυρίως στις τοπικές ενώσεις και στον μεγάλο όγκο των απόστρατων αξιωματικών είναι ότι γίνονται θύματα εμπαιγμού και φοβούνται και άλλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Διευκρινήσεις του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων, σχετικά με το ρόλο του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ)



ΑΝΕΑΕΔ: Επιστολή προς MEGA CHANNEL

Διαβιβάζεται συνημμένα, επιστολή προς MEGA CHANNEL σχετικά με υποτιθέμενη «τρύπα» 200 εκατ. €, λόγω των συντάξεων των αποστράτων στρατιωτικών που υποτίθεται ότι συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο». Αντιναύαρχος (Μ) Β. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ε.α. Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων ΑΝΕΑΕΔ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"Αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πείτε μας για τις περικοπές" - Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση

http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/STOLES_OYDETERESPHOTOS/cache/xairetismos_vouli-630x420.jpgΣε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί πλέον η κυβέρνηση. Και ο κίνδυνος αυτή η ισορροπία να διαταραχθεί είναι υπαρκτός κάθε ώρα κάθε μέρα. Η αφορμή μπορεί να δοθεί απ΄ οπουδήποτε όπως φάνηκε με την περίπτωση της ΕΡΤ. Μια υπόθεση στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία. Που υποτιμήθηκε η σημασία της και οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,ο οποίος βρίσκεται εντός των κυβερνητικών σχεδιων για “εξορθολογισμό”. Και οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν επίσης έχουν υποτιμηθεί .
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ η οποία ζητά εξηγήσεις για τον “διπλασιασμό” των περικοπών που έρχονται.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ βίντεο για αεροπόρους και όχι μόνο - Δείτε το και "πετάξτε"

Ένα πραγματικά εκπληκτικό βίντεο για τους αεροπόρους όλου του κόσμου αν και οι “πρωταγωνιστές” του είναι αμερικανοί.
Απίστευτα πλάνα, φυσικοί ήχοι από τις συνομιλίες των πιλότων ,ελιγμοί στα άκρα και όλα αυτά με πολύ ροκ μουσική. Ότι πρέπει για να κάνετε ένα διάλειμμα και να “πετάξετε”.

ΒΙΝΤΕΟ: Νίκος Σιαλμάς - Ο ήρωας του Αη Στράτη δεν θα ξεχαστεί ποτέ

Ο ήρωας που αναχαιτίζοντας τουρκικά μαχητικά κατέπεσε νότια του Άη Στράτη με Mirage F1 στις 18 Ιουνίου 1992, βάζοντας το όνομά του στις χρυσές σελίδες των ελλήνων ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι εν καιρό ειρήνης. Πραγματικός Ίκαρος, έπεσε έχοντας πάντα πάνω από όλα την πατρίδα και το καθήκον.

Tο σύμβολο της σμηναρχίας του το οποίο και έγινε γιγαντιαίο μνημείο για να το βλέπουν από ψηλά τα αδέλφια του

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων για την συνάντηση με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Οι Μεταθέσεις... «πάγωσαν»

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, οι μεταθέσεις «πάγωσαν» μέχρι να ξεκαθαρίσει η αναδιοργάνωση.
Συγκεκριμένα, πρώτα θα... εκδοθούν οι αναλυτικές διαταγές που αφορούν το χρονικό κλείσιμο (λουκέτο), σχηματισμών και μονάδων και κατόπιν θα σχεδιασθούν και θα εκδοθούν μεταθέσεις, με τα νέα δεδομένα.

Άρα τα στελέχη θα πρέπει να αποκτήσουν αρκετή υπομονή γιατί, μέσα με τέλος Ιουλίου θα ξαναδούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κοινοποιήσεις μεταθέσεων.

"Έσκασε" η "βόμβα" των 165 εκατομμυρίων επιπλέον περικοπών στους στρατιωτικούς


Η σφαγή των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων θα γίνει δυστυχώς ακόμη πιο “αιματηρή” . Το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει με έγγραφό του την άυξηση των περικοπών για το 2014 στο κονδύλι της μισθοδοσίας από τα 88 εκατομμύρια ευρώ στα 165 εκατομμύρια. Ο πανικός που έχει πέσει στο ΥΠΕΘΑε είναι δεδομένος και κάποιοι μάλλον είδαν την κρίση της ΕΡΤ ...ως σανίδα σωτηρίας που δίνει παράταση στην διαχείριση της “βόμβας”.
Όμως οι στρατιωτικοί δραδτριοποιήθηκαν. Ο πάντα δραστήριος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ.Γιάννης Αντωνιάδης δημοσίευσε πριν από λίγο την εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών που επιβεβαιώνει ότι τα χειρότερα έρχονται.

Διαβάστε τι γράφει ο κ.Αντωνιάδης και τα έγγραφα:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Ενώσεις Αποστράτων και νέο ραντεβού με Σαμαρά?

Ραντεβού με τον πρωθυπουργό “κλείνει” για το τέλος Ιουλίου ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος με τους “θεσμικούς” απόστρατους.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους Προέδρους των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων τον Αντιστράτηγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο, τον Αντιναύαρχο ε.α. Σπυρίδων Περβαινά και τον Πτέραρχο ε.α. Κωνσταντίνο Ιατρίδη.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;



Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου*
Με αφορμή τα γεγονότα της πλατείας Taksim θα πρέπει να εξεταστούν ορισμένες επιλογές και πρακτικές στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική του Τούρκου Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan που, απ’ ότι φαίνεται, όχι μόνο πλήττουν την εικόνα του στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά θέτουν και υπό αμφισβήτηση την πολιτική του.
Η Συριακή κρίση εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία, εγκλωβίζοντάς την όλο και περισσότερο στις επιλογές της και σε μια καταρρέουσα νέο-Οθωμανική εξωτερική πολιτική περί "μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες".

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με Αντιπροσωπεία Αξιωματικών της ΠΑ του Κατάρ στο ΓΕΑ (13/6/2013)

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) του Κατάρ, οι οποίοι πραγματοποιούν προγραμματισμένη επίσκεψη, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Πολεμικών Αεροποριών και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο «λοχαγός των φτωχών»

Η πρωτοβουλία ενός στρατιωτικού γιατρού να παρέχει δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες της Λήμνου αποτελεί παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία. Ο 38χρονος στρατιωτικός γιατρός (παθολόγος), λοχαγός Λούκας Θωμάς, πατέρας δύο παιδιών, υπηρετεί στη Λήμνο από... τον Αύγουστο του 2010. Πολύ γρήγορα, δε, δέθηκε με το όμορφο νησί και τους κατοίκους του.

«Κάποια μέρα ένας φίλος μου με παρακάλεσε να επισκεφτώ κάποιον γείτονά του ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλέσει γιατρό. Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα πως δεν επρόκειτο

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ζητούνται Τεχνικοί Αφων F-16 & M-2000

Αεροπορική Βιομηχανία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζητά για εργασία στο Abu Dhabi Τεχνικούς Αεροσκαφών F – 16 με τις παρακάτω ειδικότητες:
  • Avionics Technician
  • Egress/Seat Bay
  • Electrical Technician
  • Engine Technician
  • F16 Fuel Shop Technician
  • Hydraulic Technician “I” Level
  • Hydraulic Technician “O” Level
  • Senior Supervisor-Maintenance
  • Maintenance Supervisor
  • Weapons
και Tεχνικούς Αεροσκαφών MIRAGE 2000 με ειδικότητα:

Η ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΕΧΕΙ;

Επανήλθε το σήμα της ΕΡΤ στη Βορειοανατολική Αττική. 

ert@web 1
ert@web 2 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την EBU την ένωση των δημόσιων ευρωπαϊκών τηλεόρασης μεταδίδει πλέον ψηφιακό σήμα στη Βορειοανατολική Αττική και δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange που έχει έδρα τη Γενεύη, προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ που μεταδίδουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στο κτίριο παρά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μάλιστα, η επικοινωνία της EBU με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γίνεται μέσω Facebook και των προσωπικών e-mail των εργαζομένων καθώς οι εταιρικοί λογαριασμοί έχουν διακοπεί.

Όσο για την ψηφιακή μετάδοση που έχει αποκατσταθεί σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τεχνική λύση για τη συγκεκριμένη περιοχή από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπότ, καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για βίαιη πράξη και το χειρότερο είδος λογοκρισίας. Ο κ. Φιλιπότ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα σίγησε βίαια η φωνή της δημοκρατίας «γιατί η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία των πομπών και να εμποδίσει τους δημοσιογράφους από το να κάνουν τη δουλειά τους».
 

Για τη λήψη του δορυφορικού σήματος είναι προυπόθεση η κατοχή δορυφορικού πιάτου. 

Το δορυφορικό σήμα που μπορεί να δει κανείς την ΕΡΤ δορυφορικά χωρίς παρεμβολές είναι τα εξής:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

"Μετά την ΕΡΤ σειρά έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις";

ert live @ web

Οι Απόστρατοι προειδοποιούν...

Με μια μεταμεσονύχτια ανακοίνωση η ένωση αποστράτων ΑΝΕΑΕΔ, προειδοποιεί ότι μετά από την ΕΡΤ ,έρχεται η σειρά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “κυβερνητικό πραξικόπημα” και προσθέτει:
“Και βέβαια το επόμενο εύκολο θύμα ακολουθεί. Ο χώρος των «ανάδελφων» Ενόπλων μας Δυνάμεων.”

Είναι αναμφισβήτητο ότι το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας, δημιούργησε σε όλες τις δραστηριότητες και υποδομές της Δημόσιας και κρατικής μηχανής, ένα ασύλληπτο σύστημα κομματοκρατίας, ρουσφετιού, διαπλοκής και διαφθοράς, σε σημείο υδροκεφαλισμού. Ένα σύστημα που επί δεκαετίες το χρησιμοποίησε για να μπορεί να κυριαρχεί.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εκπληκτικό βίντεο του αεροσκάφους επιδείξεως «ΖΕΥΣ» της ΠΑ στο Μάλεμε

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο με το πρόγραμμα ακροβατικών του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 DEMO TEAM της 115 Πτέρυγος Μάχης έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα η Πολεμική Αεροπορία. Αφορά την επίδειξη που πραγματοποίησε το αεροσκάφος F-16C Block.52+ της ομάδος επιδείξεως «ΖΕΥΣ» της ΠΑ πάνω από το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποιήθηκαν εκεί πριν μία εβδομάδα.

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ - ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2013


"Παγωμάρα" από την περικοπή 165 εκατομμυρίων στους μισθούς - Ποια είναι η δήθεν ελπίδα

“Παγωμάρα” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά το γεγονός ότι το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει πια σταθερά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Η απαίτηση του οικονομικού επιτελείου για κατακόρυφη αύξηση των περικοπών στο κονδύλι μισθοδοσίας από τα 88 στα 165 εκατομμύρια ευρώ, έχει προκαλέσει αμηχανία στην κορυφή της ιεραρχίας ,πολιτικής και στρατιωτικής. Πρώτη έγνοια πως “θα διαχειριστούμε την νέα λαίλαπα”, που σημαίνει ποιος θα βγει να πει τι; Και μοναδική ελπίδα όπως μαθαίνουμε είναι να πειστεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να παρέμβει μήπως και πείσει το οικονομικό επιτελείο ότι “αυτά που ζητάνε δεν μπορούν να γίνουν”. Φρούδες ελπίδες; Θα δείξει.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΠΑΔ στα ΚΕΠ από 01/06 έως και 31/10

healthcare  

• Αρμόδιος φορέας: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΠΑΔ) • Τύπος: Ανακοινώσεις Φορέα • Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2013
Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ.

Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς και τα έμμεσα μέλη τους, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό την Πέμπτη.
Υπόχρεοι Απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (ακόμα κι όσα φέρουν θεώρηση «εφ’ όρου ζωής» ή «για πέντε χρόνια»).
Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ο ασφαλισμένος προσέρχεται αυτοπροσώπως ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στα ΚΕΠ και επιδεικνύει:

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχεται το "μεγάλο κούρεμα" - Τι επιδιώκει η κυβέρνηση

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η επιχείρηση “εθισμού” που στόχο έχει να πείσει τους πάντες ότι όλα είναι πιθανά να συμβούν,συνεχίζεται. Και αφορά και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κακοπληρωμένο και πριν από την κρίση προσωπικό ,το οποίο αν είχε κάτι ως “προνόμιο” ήταν η “ασφάλεια της εργασίας”, κάτι που ίσχυε βέβαια και για όλο το δημόσιο τομέα.

Οι διαρροές και οι πληροφορίες για “νέες δραστικές περικοπές” ακόμη και για “απολύσεις” δεν αποτελούν απλά πυροτεχνήματα που “σκάνε” για να δημιουργήσουν κλίμα και στην συνέχεια να αποσυρθούν. Δυστυχώς αυτή τη φορά υπάρχει θέμα.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πρώτο "θύμα" της πολιτικής "στείλτε τους στρατιωτικούς στα δικαστήρια"

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Λένε ότι όποιος “σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”. Αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι ακόμη και τώρα σαφές αν το έχει καταλάβει.

Ποιες ήταν οι επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων;

Πρώτον να κάνει ότι μπορούσε για να τις “προστατεύσει” από αλόγιστες και δυσβάσταχτες περικοπές. Όχι επειδή αποτελούν άβατο ή προνομιακή επαγγελματική τάξη. Αλλά επειδή οι στρατιωτικοί ακόμη και πριν από την κρίση ήταν κακοπληρωμένοι . Και επειδή καμία χώρα στην οποία επικρατεί η λογική δεν επιτρέπει την διάλυση ενός από τους βασικότερους πυλώνες της λειτουργίας της.

Δεύτερον στον επίπεδο των αντιδράσεων που υπήρξαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ύπαρξη συνδέσμων και ενώσεων. Επειδή ζούμε στο 2013 και είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να μείνουν στην δεκαετία του 1950 και εκτός όσων γίνονται και ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών. Όπως της Κύπρου για παράδειγμα όπου ο ανάλογος ΣΥΣΜΕΔ λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση μπορούσε είτε να αποδεχτεί τις δικαστικές αποφάσεις νομιμοποίησης του ΣΥΣΜΕΔ και να νομοθετήσει για την λειτουργία του, είτε να πάει σε μια πορεία σύγκρουσης καταδικασμένη από την αρχή. Φυσικά επέλεξε το δεύτερο!

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

ΔΙΑΚΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΠΑΔ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Απόστρατοι και παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για το 2012

Διευκρινήσεις επί της Βεβαίωσης Συντάξεων του 2012

Παραθέτω ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου να μπορέσετε να ...διαβάσετε τη "Βεβαίωση Συντάξεων που καταβλήθηκαν το 2012", που μας έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνον.

Καταρχήν να μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν τρεις Εισφορές Αλληλεγγύης.  
(1) Η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), που αφορά σχεδόν όλους μας (πάνω από 1.400 ευρώ μικτά).  
(2) Η Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕκΕΑ), που αφορά μόνον όσους είναι κάτω των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους (πάνω από 1.700 ευρώ μικτά) και 
(3) Η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕδΕΑ), που μας αφορά όλους και αναφέρουν όλα τα ΜΜΕ ότι δεν μας παρακρατήθηκε για το έτος 2012 (πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως 1%, πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως 2% κλπ).
Οι δύο πρώτες έχουν παρακρατηθεί ενώ η τρίτη άρχισε να παρακρατείται από τη σύνταξη Απριλίου 2013 (έντυπο Β' Τρίμηνο 2013). Μπορείτε να δείτε ότι τότε (Απρίλιο) εμφανίζεται για πρώτη φορά αυτή η παρακράτηση. Το ξέχασαν; Ήθελαν να νομίζουμε ότι παίρνουμε παραπάνω; Αυτοί ξέρουν.
Το Καθαρό Φορολογητέο Ποσό...

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ «ΞΕΣΠΑΣΜΑ» ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ

assets_LARGE_t_420_54206450_type12130  
Με έκπληξη ανέγνωσα σε ανάρτηση του Ethnos.gr, της 31ης Μαϊου 2013, τον ελκυστικό τίτλο «το …ξέσπασμα Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ». Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό άρθρο ο Πρωθυπουργός της χώρας φέρεται να είπε ότι « ήταν πολιτική επιλογή της Κυβερνήσεως να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλοβάθμων αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών, τσακίζοντας έτσι την ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ήταν πολιτική επιλογή να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!» και προσθέτει «δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό που ακολούθησαν Γάλλοι, Γερμανοί ακόμη και Ισραηλινοί σχεδιάζοντας μαζικές απολύσεις στα στρατεύματά τους για να διατηρήσουν τα προνόμια της ελίτ των στρατιωτικών». Κατά το ίδιο άρθρο ο Κος Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ είπε «είναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος την μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνά το 60%!».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

WEB TV : ERT LIVE