Menu


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Απελευθέρωση του Βόλου

 

Συλλαλητήριο για την απελευθέρωση.
Το συλλαλητήριο έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Βόλου (κτίριο Σπήρερ).
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Απελευθέρωση

Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, οι Γερμανοί προχώρησαν σε ανατινάξεις, καταστρέφοντας το λιμάνι και τον κυματοθραύστη, το τελωνείο, την παραλία καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο της πόλης. Παράλληλα λαμβάνουν χώρα και μια σειρά από άγριες και πολύνεκρες μάχες. Η αποχώρηση των τελευταίων Γερμανών από το Βόλο έγινε στις 19 Οκτωβρίου 1944, μετά από τριάμισι χρόνια κατοχής.

Εορτασμοί της Απελευθέρωση στην πλατεία Ελευθερίας. -Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Στις 18 Οκτωβρίου 1944 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσηημέρι βούιζαν τα αυτιά των ανθρώπων της πόλης του Βόλου και υποχωρούσε το έδαφος από τα πόδια των Γερμανών στρατιωτών, που αισθάνονταν τον άμεσο κίνδυνο, γιατί εμφανίστηκαν στον ορίζοντα διαδοχικά εννέα αεροπλάνα της RAF.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α

Πριν από λίγα χρονιά, Έλληνας πολιτικός αποκάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «μη παραγωγικά», γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη την κοινωνία. Στην προσπάθεια του να... εξηγήσει το «βαθύτερο νόημα» των δηλώσεων αυτών, ο Έλληνας πολιτικός έσπευσε μετά από λίγες ημέρες να διευκρινίσει ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι παραγωγικοί με τη στενή οικονομική έννοια δηλαδή, σύμφωνα με την άποψή του, δεν παράγουν κάτι το οποίο μπορεί να προσμετρηθεί ποσοτικά στην οικονομία της χώρας. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πολλούς που υποστηρίζουν την παραπάνω θέση, μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία, η προσφορά τους όμως δεν μπορεί εύκολα να ποσοτικοποιηθεί και να υπολογιστεί, εκτός κι αν η Ελληνική Πολιτεία μπορεί να κοστολογήσει την απώλεια κάποιου νησιού ή μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέα συνεργασία της ΠΟΣ με το ΓΛΚ

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                                         Αριθμ.Πρωτ. 39 /2013

                                                                                                                                                                             Αθήνα, 21 Οκτ. 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 27
       Συνεχίζοντας τη συνεργασία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), ο πρόεδρος της ΠΟΣ πραγματοποίησε επίσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν κυρίως τις συντάξεις των 
 αποστράτων.
       Από τα ερωτήματα που τέθηκαν και την ενημέρωση που έγινε, προέκυψαν οι παρακάτω πληροφορίες και στοιχεία: 
  • Ø Η καταβολή της σύνταξης που είχε διακοπεί στους κάτω των 53 ετών λόγω εργασίας και δικαιούνται αυτής λόγω συμπλήρωσης του 47ου έτους, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4151/2013 (ισχύει αναδρομικά από 1/1/2013), θα επανέλθει μετά την επεξεργασία των στοιχείων (εκτιμάται όχι άμεσα).
  • Ø Το δώρο Χριστουγέννων έτους 2012 που εκκρεμεί για μερικούς συναδέλφους θα καταβληθεί, αλλά δεν μπορεί να προσδιορισθεί ακόμη ο χρόνος καταβολής.
  • Ø Για τα αχρεωστήτως παρακρατηθέντα το έτος 2013 που αφορούσαν τις αναδρομικές μειώσεις του 2012, στη βεβαίωση που θα εκδοθεί το έτος 2014 θα περιλαμβάνεται ξεχωριστή εγγραφή, ώστε να γίνει συμπληρωματική δήλωση για τα εισοδήματα του 2012.
  • Ø Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του 4% για περίθαλψη στηρίχτηκε σε γενική ερμηνεία της νομοθεσίας, κατόπιν απαιτήσεως του Υπ. Εργασίας. Το μέτρο αυτό θα αποδώσει σε ετήσια βάση, μόνο από τις συντάξεις δημοσίου, επιπλέον περίπου 24 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΠΥ. Το σωστό θα ήταν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των άλλων συντάξεων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ). η οποία από 1/1/2013 υπολογιζόταν ως το 4% επί της ακαθάριστης σύνταξης, αφού αφαιρούντο οι αλλεπάλληλες τρεις μειώσεις (ν. 4024/11, 4051/2012, 4093/2012). Θυμίζουμε ότι από τη σύνταξη Οκτ, ο προσδιορισμός γίνεται επί του συνολικού ακαθάριστου ποσού των συντάξεων, χωρίς να αφαιρούνται οι μειώσεις.
  • Ø Δεν έχει διευκρινιστεί πως θα γίνει η εφαρμογή στη σύνταξη της  αναδρομικής μείωσης του μερίσματος κατά 9% ΜΤΣ. Είναι αρμοδιότητα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
  • Ø Η επεξεργασία και διαμόρφωση ΟΛΩΝ των ειδικών μισθολογίων (συμπεριλαμβανομένου και αυτού των ΕΔ-ΣΑ) έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών.
  • Ø Από την 1η Ιαν. 2013 έχει επιβληθεί πλαφόν 720 ευρώ στις κύριες συντάξεις των περίπου 32.000 δικαιούχων άγαμων θυγατέρων. Το όριο αυτό αφορά μόνο κύριες συντάξεις και δεν επηρεάζει επικουρικές και μερίσματα. Για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων αυτών, λήφθηκαν υπόψη οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011. Ταυτόχρονα τέθηκαν και εισοδηματικά κριτήρια. Στην περίπτωση που τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι μεγαλύτερα από το όριο των 8.640 ευρώ, η σύνταξη αναστέλλεται. Κάθε χρόνο θα επαναπροσδιορίζεται το ποσό της σύνταξης  ανάλογα με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου Οικονομικού έτους (δηλ η σύνταξη του 2014 θα προσδιορισθεί από τα εισοδήματα του έτους 2012).  Το μέτρο για τις άγαμες θυγατέρες δεν αφορά μόνο τους στρατιωτικούς, όπως αφήνεται να διαχέεται, αλλά όλο το Δημόσιο τομέα.
     
      Η συνεργασία θεωρούμε ότι για μια ακόμη φορά ήταν εποικοδομητική, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα συναδέλφων μας.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Νικολόπουλος                                                             Βασίλειος Παπαδόπουλος
        Ταξίαρχος  εα                                                                             Ταξίαρχος  εα
 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Χορήγηση Δανείων από τα Μετοχικά μας Ταμεία

Διάσωση από κρουαζιερόπλοιο - ΒΙΝΤΕΟ της ΠΑ που είναι παντού

Η Πολεμική Αεροπορία είναι παντού . Το βίντεο είναι από μία ακόμη επιχείρηση αεροδιακομιδή . Πρόκειται για επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris.
Τα ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν όλο το 24ωρο ,κάθε μέρα ανεξάρτητα από τις πολλές φορές δύσκολες καιρικές συνθήκες .

Δείτε το βίντεο

ΌΧΙ πειραματισμούς και ψηφοθηρία πάλι με το ΒΟΕΑ

 Αποστόλης Παπαπαρίσης 

 Στο site onalert είδα την ανάρτηση «Βοήθημα στα παιδιά στρατιωτικών στα 18 "χωρίς προϋποθέσεις" - Οδηγία Γενημματά Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι βοήθημα αλλά δικά μας χρήματα που μας παρακρατά η υπηρεσία (Μετοχικά Ταμεία) μέχρι το παιδί μας να γίνει 25 ετών, είτε είμαστε εν ενεργεία, είτε απόστρατοι, λειτουργώντας ως τράπεζα αποταμίευσης. Επί της ουσίας τώρα, επειδή το ΒΟΕΑ είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στα παιδιά μας, πρέπει να αντιμετωπισθεί με την πρέπουσα προσοχή - σεβασμό και προς τις επόμενες γενεές. Μόλις φέτος το ΜΤΣ μετά από συντονισμένες ενέργειες, τριών περίπου ετών, της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, κατάφερε να το αποδώσει σε 12.5000 χιλιάδες παιδιά που είχαν κάνει αίτηση από τον Οκτώβριο του 2008 έως και το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ λόγω του παραπάνω συνεχίζεται πλέον ομαλά να δίδεται σε όσα παιδιά συμπληρώνουν τα 25 έτη με μια μικρή καθυστέρηση και μειωμένο κατά 25% ενώ το μερίδιο του μερίσματος μειώθηκε κατά 48,81%. Εξαιρέσεις γίνονται σε όσα παιδιά είναι ΑΜΕΑ ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.  

Λειτουργία Χειμερινής Περιόδου Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας / Σκοτίνας (ΚΕΔΑ/ΣΚ) (23/10/2013)

Το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας / Σκοτίνας (ΚΕΔΑ/ΣΚ) θα λειτουργήσει για την 28η Οκτωβρίου από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2013 και για την εορτή των Αρχαγγέλων από 7 έως 10 Νοεμβρίου 2013. Για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από 23 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014.
Οι Σειρές Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ που επιθυμούν συνεστιάσεις - συγκεντρώσεις, να επικοινωνήσουν εγκαίρως για προγραμματισμό στις παραπάνω ημερομηνίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν επιθυμία κρατήσης δωματίων τηλεφωνικά και απευθείας στο γραφείο υποδοχής του ΚΕΔΑ/ΣΚ στο τηλέφωνο 2352090182 - 3.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εβδομάδα Ασφαλείας Πτήσεων - Εδάφους 2013 (22/10/2013)

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Ασφαλείας Πτήσεων - Εδάφους, πραγματοποιήθηκε στην 113 Πτέρυγα Μάχης (113ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, τελετή με σκοπό τη βράβευση του Σμήνους Μετεκπαίδευσης (ΣΜΕΤ), το οποίο πρώτευσε στον τομέα Ασφάλειας Πτήσεων - Εδάφους για το έτος 2012.



Λειτουργία Χειμερινής Περιόδου Κέντρου Διασποράς Αεροπορίας / Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζ) (22/10/2013)

Το ΚΕΔΑ/Ζ αναστέλλει τη λειτουργία όλων των εκμεταλλεύσεών του από 6 Οκτωβρίου 2013 έως 5 Δεκεμβρίου 2013, λόγω εργασιών.
Από 6 Δεκεμβρίου 2013, πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία της Λέσχης Παραθεριστών και η διάθεση δωματίων για τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία δικαιούχους, κάθε Παρασκευή μεσημέρι έως και Κυριακή μεσημέρι.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν επιθυμία κρατήσης δωματίων τηλεφωνικά στο Γραφείο Υποδοχής του ΚΕΔΑ/Ζ, στο τηλέφωνο 22940-51158.

haf.gr 

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 7ης ΜΣΕΠ (22/10/2013)


Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην 7η Μοίρα Ελέγχου και Προειδοποίησης (7η ΜΣΕΠ), παρουσία του Διοικητή του 2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ), Σμήναρχου (ΕΑ) Γεώργιου Ανδρέου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 7ης ΜΣΕΠ, από τον Επισμηναγό (ΕΑ) Γεώργιο Τζιλιβάκη στον Επισμηναγό (ΕΑ) Παναγιώτη Ποδηματά.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γερμανικός εκβιασμός για “λουκέτο” στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τρία συμβόλαια που υλοποιούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για λογαριασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης του Μαρόκου είναι αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο των παρασκηνιακών συζητήσεων για την επιβίωση ή μη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η τρόϊκα πιέζει εμμονικά να κλείσουν οι βιομηχανίες και να απολυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η κυβέρνηση έχει χαράξει έσχατη γραμμή αμύνης να διατηρηθεί η ΕΑΣ για να προμηθεύει μόνο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι, όμως, που θα συρρικνώσει σημαντικά τις δραστηριότητες και τη δυναμική τους και μαθηματικώς τις οδηγεί σε λουκέτο τα επόμενα χρόνια.
Ακόμα και διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη των διοικήσεων στην ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ αναφέρουν την έκπληξή τους για την εμμονή της τρόϊκας και ειδικά των γερμανών υπαλλήλων της και δεν κρύβουν ότι πίσω από αυτές τις πιέσεις βρίσκονται τα συμφέροντα των γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών (Φεροστάλ, Μαν, Ράϊμενταλ κ.ά) που επιθυμούν να τεθούν εκτός αγοράς οι αντίστοιχες ελληνικέs που θεωρούνται από τις καλύτερες του κόσμου.

Τουρκία: Ο μεγάλος χαμένος της συριακής κρίσης



Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου٭

Το παρόν κείμενο αποτελεί συνέχεια της Αναφοράς με τίτλο «Τουρκία και ΣυριακήΚρίση». Η συγκεκριμένη Αναφορά, η οποία έγινε υπό τη σκέπη του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) και δημοσιεύθηκε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή και Καθηγητή κ. Χαράλαμπου Τσαρδανίδη με Κεντρική Ερευνήτρια τη Χριστίνα Σ. Φλάσκου.

Οι επιλογές της Τουρκικής ηγεσίας στη Συριακή κρίση, σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, έχουν οδηγήσει την Τουρκική εξωτερική πολιτική σε αδιέξοδο, αποκαλύπτοντας την τρωτότητα της πολιτικής περί ʺμηδενικών προβλημάτωνʺ και μετατρέποντάς την σε πολιτική των ʺμηδενικών φίλωνʺ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των ανωτέρω είναι η διακοπή των σχέσεων της Τουρκίας με το ʺφίλοʺ  και σύμμαχό της Assad και η μετατροπή της Αιγύπτου από ʺστρατηγικό εταίροʺ σε ʺανταγωνίστρια δύναμηʺ, λόγω της εχθρικής στάσης της Τουρκικής κυβέρνησης έναντι των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα αυτή. Επιπρόσθετα, επισημαίνονται η άμεση αντίδραση και οι σκληροί χαρακτηρισμοί του Λευκού Οίκου για τις δηλώσεις Erdoğan, περί ύπαρξης αποδείξεων για υποκίνηση και υποστήριξη του στρατιωτικού πραξικοπήματος της Αιγύπτου από το Ισραήλ, καθώς και η ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ του Erdoğan και του υποστηρικτή της νέας Αιγυπτιακής εξουσίας, Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Abdullah.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση προέδρων ΕΑΑΣ & ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας με ΑΝΥΕΘΑ κα. Γεννηματά

Στα πλαίσια της παρουσίας της ΑΝΥΕΘΑ κα. Γεννηματά  στη Λάρισα στις 18 Οκτ 2013 οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί της και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. και ε.ε. στελέχη των Ε.Δ. Συγκεκριμένα παραδόθηκε υπόμνημα (συνημμένa word 1&2) που αφορά κυρίως οικονομικά θέματα  και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρονται.

Η Εκπομπή «Kontra Διαδρομές» με τον Ν. Νικολόπουλο και κύριο θέμα τις περικοπές μισθών και συντάξεων των Στελεχών Ε.Δ.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 η εκπομπή «Kontra Διαδρομές» με τον Νίκο Νικολόπουλο, στο kontra channel, φιλοξένησε, τον επιχειρησιακό αναλυτή Ανδρέα Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Β. Νικολόπουλο και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών - Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΑΑΥΣ) Γ. Σουλιώτη με κύριο θέμα τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών και τις ηθικές επιπτώσεις του προβλήματος. 
Δείτε το σχετικό BINTEO:

Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Αεροπόρων (21/10/2013)

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους Πεσόντες για την Πατρίδα Αεροπόρους, στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Δήμου Αθηναίων.
Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κων/νος Ιατρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Α.Α. Ασμχός ε.α. Ιωάννης Κρανιάς, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αναβάθμιση Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ( Α.Σ.Σ.Υ.)


Με το Ν. 2913/2001, άρθρο 19, παραγρ. 5 ορίζεται: ¨Οι Σχολές μονίμων Υπαξιωματικών ανήκουν στην Ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης….¨.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι όταν εκδόθηκε ο Ν. 2913/01, τα ΤΕΙ ανήκαν ακόμη στην Ανώτερη Τεχνολογική Εκπαίδευση υπό τον τίτλο Ανώτερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα οποία περιλαμβάνονταν πέραν των γηγενών τεχνικών ειδικοτήτων και ειδικότητες όπως νοσηλευτή, λογιστή, διοικητικού, εφοδιασμού, γεωργικών εφαρμογών, υδατοκαλλιεργειών κ.λ.π.
Ο ως άνω συσχετισμός σκοπό έχει να καταδείξει ότι υπήρξε παράλληλος εκπαιδευτικός βίος - και όχι μόνο - των Σχολών Υπαξιωματικών ΕΔ και των ΤΕΙ στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Βέβαια, με το μεταγενέστερο Ν. 2916/2001, οι ειδικότητες των ΤΕΙ θα μπορούσαν να ενταχθούν σε Ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο σπουδών, όταν και εφόσον συγκροτούσαν ολοκληρωμένα προγράμματα αντίστοιχου επιπέδου σπουδών, τα οποία και θα εγκρίνονταν αρμοδίως.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εορταστικές Εκδηλώσεις για τη Συμπλήρωση 70 Χρόνων Λειτουργίας της 336 Μοίρας

Tην Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκαν στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116 ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας της 336 Μοίρας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, στατική έκθεση αεροσκαφών, πτήση επίδειξης επετειακού χαρακτήρα και έκθεση ιστορικών αντικειμένων.
Στην τελετή παρέστησαν διατελέσαντες Διοικητές της 336Μοίρας, προσωπικό που υπηρέτησε στη Μοίρα, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ορκωμοσία Πρωτοετών Σχολής Ικάρων

http://www.geetha.mil.gr/media/anakoinoseis/2013/11-10-si/album/large/0003.jpgΤην Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, υποδέχθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, συνοδευόμενο από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιο Δαβάκη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής. 

Νέα «παιχνίδια» με τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ.


Για «κρυφό σχέδιο» από μέρους της κυβέρνησης που θα οδηγήσει «τα Μετοχικά Ταμεία στο καζάνι των Ταμείων επικουρικής ασφάλισης», με τελικό στόχο τη... δημιουργία φορέα «ο οποίος θα ενταχθεί στο ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα, για να στηριχθεί το ανταποδοτικό μέρος της μίας και μοναδικής κύριας σύνταξης πείνας», κάνουν λόγο τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

H πρόταση για το ασφαλιστικό των ε.ε. Στρατιωτικων

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τι είπε η Γεννηματά στους απόστρατους για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

“Δεν υπάρχει θέμα για αναστολή λειτουργίας στρατιωτικών νοσοκομείων”, υποστήριξε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των αποστράτων.
Στη συνάντηση συμετείχε και ο πρόεδρος του του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ,Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποιος έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο facebook:

“... Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε έχει συζητηθεί μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας,κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας ή ενοποίησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Απλά δρομολογήθηκαν αυτή την εποχή οι ειλημμένες αποφάσεις δημιουργίας, πρότυπων κέντρων/κλινικών/πλήρους μονάδας παροχής υγείας,μ με συνένωση μονάδων και προσωπικού, αρχικώς στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και μετέπειτα στη φυσική αποκατάσταση-ψυχική υγιεινή,τεχνητής γονιμοποίησης και οδοντιατρικής.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ



Το Παράρτημά μας, κινούμενο πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, πρίν απο ένα χρόνο περίπου, ανέθεσε στον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Βούλγαρη, του οποίου η επιστημονική κατάρτιση είναι αποδεδειγμένα άριστη, να καταθέσει προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Ε.Δ.Δ.Α), με κύριο σκοπό την αναπροσαρμογή των συντάξεών μας σύμφωνα με τους Ν.2838/00 & 3016/02 για την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ηρνείτο να αναγνωρίση και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας μας σε συνδυασμό με το πείσμα του νεαρού δικηγόρου ήταν να πεισθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να έλθει η δικαίωση.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Α.Α.

Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν στο Παράρτημα μάς, μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2014 - Μισθοί και Συντάξεις

Μετά από επαφές με ειδικούς η διατύπωση στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014 της προηγούμενης ανάρτησης, φαίνεται ότι είναι όπως μας υποσχέθηακαν (...δεν περιλαμβάνεται η περικοπή που είχε προβλεφθεί στο ΜΠΔΣ...). Μην ξεχνάμε όμως ότι όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας αυτό είναι προσχέδιο και τελεί υπό την έγκριση της Τρόικας. Καλό λοιπόν είναι να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, υπέρ ή κατά. Την έχουμε πατήσει ήδη πολλές φορές.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ποια σκληρά οικονομικά μέτρα περνάνε "πίσω" από τη Χρυσή Αυγή - Τι αφορά στρατιωτικούς

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής μονοπωλεί την επικαιρότητα. Και αυτό είναι λογικό. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και η κατάρρευση της οργάνωσης - κόμμα αλλάζει πολλά και στο πολιτικό σκηνικό. Όμως τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν σταματά ή δεν σβήνει τα πολλά και άσχημα που βρίσκονται σε εξέλιξη κι έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή των πολιτών . Η οποία όπως όλα δείχνουν θα χειροτερέψει δραματικά.
Το προσχέδιο  του προϋπολογισμού του 2014 κατατίθεται στη Βουλή και τα όσα προβλέπει είναι βόμβα που θα τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι στρατιωτικοί δεν εξαιρούνται και οι όποιες πρωθυπουργικές και άλλες διαβεβαιώσεις ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί σε έγγραφη δέσμευση.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αντιπροσωπία των «Θεσμικών» Ενώσεων Αποστράτων Ε.Δ., ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, Εφέδρων και άλλων φορέων Ν.Π.Ι.Δ καλεσμένοι στην εκπομπή του Γ. Τράγκα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ» στο EXTRA 3

Ο Γ. Τράγκας, φιλοξένησε χθες στην εκπομπή του, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ» στο EXTRA 3, Αντιπροσωπία των Ε.Α.Α.Σ. - Ε.Α.Α.Α - ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, Εφέδρων και άλλων φορέων Ν.Π.Ι.Δ. για θέματα που αφορούν τα ε.ε και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α αλλά και τους Έλληνες Πολίτες, υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων. 

Δείτε τα βίντεο σε... ψηφιακή μορφή: 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Κων/νος Ιατριδης Ζωντανά στο Extra 3

Καλεσμένος στην εκπομπή ''Απαγορευμένη ζώνη'' με τον Γιώργο Τράγκα θα είναι ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Κων/νος Ιατρίδης μαζί με τον αντιπρόεδρο Κων/νο Δελλή και τον Δ/νων σύμβουλο Ιωάννη Κρανιά.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί μετά τις 23.30

Δείτε ζωντανα την εκπομπή εδώ

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ - ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




WEB TV : ERT LIVE