Menu


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παραδοχή Αβραμόπουλου προς στρατιωτικούς: "Με τις περικοπές θίγεται η αξιοπρεπής διαβίωσή σας"

Η παραδοχή Αβραμόπουλου για τα αποτελέσματα των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις συνοψίζεται σε μία φράση που είπε στο Τατόϊ στην ομιλία του για της εορτή της ΠΑ:
“Κρίνεται και θίγεται σε ένα μεγάλο βαθμό ακόμα και η άσκηση του δικαιώματος στη ζωή με αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.
Ο ΥΕΘΑ σ΄ όλη σχεδόν την ομιλία του επιχείρησε να μιλήσει στο “συναίσθημα” των στρατιωτικών μιλώντας για την αίσθηση καθήκοντος που τους χαρακτηρίζει αλλά και την νομιμοφροσύνη όπως είπε σε μια εποχή όπου “καθημερινά διαδραματίζονται εικόνες στην πατρίδα μας και ζούμε σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αταξία, η ανομία, η απείθεια”.


“Κρίνεται και θίγεται σε ένα μεγάλο βαθμό ακόμα και η άσκηση του δικαιώματος στη ζωή με αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Αναφερόμενος στις περικοπές είπε:

“Είναι δική μας ευθύνη και ευθύνη όλης της ελληνικής κοινωνίας, κομμάτι της οποίας είστε και εσείς. Αναφερθήκατε στις δυσκολίες. Ναι, είναι αλήθεια. Η δημοσιονομική συγκυρία έχει ασφυκτικά πιέσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι περικοπές είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Κρίνεται και θίγεται σε ένα μεγάλο βαθμό ακόμα και η άσκηση του δικαιώματος στη ζωή με αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εμείς που έχουμε την ευθύνη για την διαχείριση των πραγμάτων πρέπει να σας πω ότι αυτό το έχουμε λάβει πολύ σοβαρά υπόψη. Και δεν χάνω ευκαιρία όπου και αν βρίσκομαι αυτό να το μεταφέρω σαν ένα μήνυμα. Ότι από κοινού πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουμε ορθώσει ένα ανάχωμα έτσι ώστε το κακό να σταματήσει εδώ και σταδιακά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να αποκαταστήσουμε πολλές εκ των αδικιών που έχουν γίνει”.

Ο ΥΕΘΑ υπερασπίστηκε ξανά την απόφασή του για την παρέλαση λέγοντας:

 “Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ειδική αναφορά. Ένας από τους λόγους που πήρα την απόφαση να επανέλθει η παρέλαση της Θεσσαλονίκης σε αυτό που γνώριζαν, θαύμαζαν και περίμεναν οι Έλληνες, είχε να κάνει ακριβώς με αυτό που επισήμανα. Για να στείλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προς την ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, για να νιώσουν τα στελέχη τους ότι η πολιτεία είναι κοντά τους και ότι η κοινωνία έχει κάθε δικαίωμα και να τους θαυμάζει και να τους χειροκροτεί, αλλά και να παίρνει αυτό το μήνυμα και να νιώθει πιο ασφαλής και σίγουρη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Δεν είναι για το θεαθήναι όλα αυτά. Αυτή την απόφαση τη στήριξε και η στρατιωτική ηγεσία και τελικά το αποτέλεσμα είναι αυτό που νιώσατε και που συζητήσατε στα σπίτια σας και στις συντροφιές σας και που μας ήρθε και εμάς ως ένα ενθαρρυντικό μήνυμα.  Διότι η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών είναι ευθύνη όλων μας, σε όποιο επίπεδο και αν εκπροσωπούμε την πολιτεία”. 


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE