Menu


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΕΧΕΙ;

Επανήλθε το σήμα της ΕΡΤ στη Βορειοανατολική Αττική. 

ert@web 1
ert@web 2 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την EBU την ένωση των δημόσιων ευρωπαϊκών τηλεόρασης μεταδίδει πλέον ψηφιακό σήμα στη Βορειοανατολική Αττική και δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange που έχει έδρα τη Γενεύη, προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ που μεταδίδουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στο κτίριο παρά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μάλιστα, η επικοινωνία της EBU με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γίνεται μέσω Facebook και των προσωπικών e-mail των εργαζομένων καθώς οι εταιρικοί λογαριασμοί έχουν διακοπεί.

Όσο για την ψηφιακή μετάδοση που έχει αποκατσταθεί σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τεχνική λύση για τη συγκεκριμένη περιοχή από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπότ, καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για βίαιη πράξη και το χειρότερο είδος λογοκρισίας. Ο κ. Φιλιπότ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα σίγησε βίαια η φωνή της δημοκρατίας «γιατί η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία των πομπών και να εμποδίσει τους δημοσιογράφους από το να κάνουν τη δουλειά τους».
 

Για τη λήψη του δορυφορικού σήματος είναι προυπόθεση η κατοχή δορυφορικού πιάτου. 

Το δορυφορικό σήμα που μπορεί να δει κανείς την ΕΡΤ δορυφορικά χωρίς παρεμβολές είναι τα εξής:
EUTELSAT 7°EAST
FQ 11022H SR 4937
DVBS2
ή
FQ 10956V SR 4937
DVBS2
&
ΕUTELSAT 10°ΕΑST
FQ 11006H SR 3125
MPEG-2 (PAL)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE