Menu


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μερισματούχοι Δύο Ταχυτήτων....

Για άλλη μια φορά σε συνέχεια προηγούμενων δημοσιευμάτων1 συνεχίζεται η ενορχηστρωμένη επίθεση στους νέους αποστράτους και ιδιαίτερα σε αυτούς που αποστρατεύθηκαν την τελευταία δεκαετία. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη παρέλαβε ο Νχος ε.α. Νίκος Παππάς.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Παππάς  υιοθετεί την άποψη περί προνομιούχων αποστράτων και προτείνει περεταίρω περικοπές σε αυτούς που υφίστανται τις παράλογες και παράνομες μειώσεις, έχοντας δεχτεί μια πραγματική λεηλασία της σύνταξης με ηλικιακά και άλλα αντισυνταγματικά κριτήρια. 
Στην  "Ηχώ των Αιθέρων", Τεύχος Ιούλιος-Αύγουστος 2012, σελ 7, ο κ. Παππάς αναφέρει


<<Τα Στρατιωτικά Μετοχικά Ταμεία, τα οποία έχουν βαρύτατα πληγεί από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και έχουν χάσει πολλά χρήματα, που ήταν υποχρεωμένα να διατηρούν σε κρατικά ομόλογα, αναγκάζονται να μειώνουν συνεχώς τα μερίσματα και τις παροχές προς τους στρατιωτικούς συνταξιούχους. Λόγοι ισονομίας και οικονομίας επιβάλλουν να σταματήσουν κατά πρώτον τις παροχές Μερισμάτων επομένου και μεθεπομένου Βαθμού, που χορηγούν προνομιακά αποκλειστικά και μόνο στους μερισματούχους που αποστρατεύτηκαν από το 2000 μέχρι το 2011, πράγμα που τα επιβαρύνει οικονομικά, ενώ παράλληλα αδικεί κατάφωρα και προσβάλλει τους παλαιότερους και τους νεότερους συνταξιούχους.>> 

Την συγκεκριμένη άποψη δυστυχώς ενστερνίζεται μια μικρή μερίδα παλαιών αποστράτων που φαίνεται ότι επηρεάζει τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και με συνεχή δημοσιεύματα προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα αρνητικό κλίμα σε βάρος των νεότερων παρουσιαζοντάς τους ως αποδιοπομπαίο τράγο που ευθύνεται για την τραγική κατάσταση του ΜΤΑ.
Σκόπιμα και τελείως προσχηματικά αποκρύπτουν ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν συνταξιούχοι απόστρατοι, πολλών ταχυτήτων. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νόμοι αυτοί είναι δυσμενέστεροι για τους νεότερους και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.
Μερικά μόνο παραδείγματα αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές.
Ο  Ν.3029/2002 προβλέπει για όσους εξέρχονται της υπηρεσίας μετά την 1/1/2008 μείωση 1% κάθε χρόνο της σύνταξης έως το 2017 που θα φθάσει το 70% ενώ για τους πριν το 2008 είναι 80%.
Είναι γνωστό ότι το ΜΤΑ κατά καιρούς εφάρμοσε διαφορετική πολιτική σε πολλά θέματα ένα εκ των οποίων ήταν το ΒΟΕΑ. Οι κρατήσεις των ασφαλισμένων για κάθε παιδί διπλασιάστηκαν από το 2005.
 Το 2009 ήταν η τελευταία χρονιά που το ταμείο έδωσε έκτακτο μέρισμα (δώρο). Οι αποστρατευθέντες και ιδιαίτερα αυτοί προ του 2000, δικαιολογημένα, απόλαυσαν αρκετά χρόνια σημαντικά επιπλέον μερίσματα (δώρα) και από τις κρατήσεις των νέων αποστράτων.
 Η περικοπή των επιδομάτων του 2010 είχε ως συνέπεια την μείωση του εφάπαξ για όσους αποστρατεύθηκαν μετέπειτα.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και αποκαλυπτικός του, κάθε πέρσι και καλύτερα.
Για άλλη μια φορά όμως το διαίρει και βασίλευε προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια και τον διχασμό. Η τέχνη παλαιά, δοκιμασμένη και αλάνθαστη ιδίως όταν καλούνται να την θέσουν σε εφαρμογή δούρειοι ίπποι.
Νομίζω ότι χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί δεν θα σταματήσουν να επιμένουν προβάλλοντας τις άθλιες προτάσεις τους έως ότου πετύχουν τον στόχο τους (αναστολή καταβολής μερίσματος και ΕΚΟΕΜΑ κάτω των 55) που θα είναι η οριστική καταδίκη των νέων αποστράτων.
     
1. Επιστολή του ΔΣ της ΕΑΑΑ με τίτλο «Μερισματούχοι Δύο Ταχυτήτων» "Ηχώ των Αιθέρων", Τεύχος Μάρτιος 2011 σελ 3.  & "Ηχώ των Αιθέρων" ¨άρθρο του Υπχου κ. Ριτσούδη, Tεύχος Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2012 σελ 16. 
(http://www.eaaa.gr/arxeio_teyxon_2012.html
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE