Menu


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή-βόμβα προς Παναγιωτόπουλο από απόστρατους.Για ποιους ζητούν οικονομικό έλεγχο

Την “απελευθέρωση” των αποστράτων από τα “δεσμά” των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ,δηλαδή τις ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ ΚΑΙ ΕΑΑΑ,ζητά από τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο η ΑΝΕΑΕΔ.

Όπως επισημαίνει “σε μία περίοδο που η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί, το κλείσιμο ΝΠΔΔ και αφήνει εργαζόμενους στο δρόμο, δεν μπορεί να μην ασχολείται με τις ΕΑΑ οι οποίες άνευ κόστους χρησιμοποιούν μέσα, εγκαταστάσεις και προσωπικό των ΕΔ”.
Επί της ουσίας η ΑΝΕΑΕΔ ζητά το κλείσιμο αυτών των Ενώσεων κι επειδή αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι εφικτό προτείνει να καταργηθούν οι υποχρεωτικές κρατήσεις στους εν ενεργεία στρατιωτικούς υπέρ αυτών των ενώσεων και ζητά να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος!
Η πρόταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ο Παναγιωτόπουλος δεν μπορεί παρά να πάρει θέση.
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ:
ΘΕΜΑ: ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ – ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Κ. Υπουργέ,
Όπως θα έχετε ενημερωθεί με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην χώρα λειτουργούν τρείς Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ), η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Να- υτικού (ΕΑΑΝ) και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ).

Οι Ενώσεις αυτές έχουν ιδρυθεί με το χουντικό Ν.Δ. 1171, 2/6/1972, υπάγονται υπό την εποπτεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία ασκείται από τα αντίστοιχα Επι- τελεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι όλοι οι Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αποστρατεία τους.

Οι οικονομικοί πόροι των Ενώσεων προέρχονται από μηνιαίες κρατήσεις συγκεκριμένου ποσοστού επί του μερίσματος και παρακρατούνται αυτόματα από τα αντίστοιχα Μετοχι- κά Ταμεία και από δωρεές και κληροδοτήματα.


Οι Ενώσεις από την ίδρυση τους μέχρι και σήμερα έχουν αποκτήσει μία σημαντική ακίνητη και κινητή περιουσία όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τους ετήσιους οικονομικούς ισολογισμούς – απολογισμούς τους. Οι δε βασικότερες υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα προς τα μέλη τους είναι η έκδοση δελτίου ταυτότητος αποστράτου Αξιωματικού και η διαχείριση του παραθερισμού των αποστράτων, παροχές οι οποίες δεν προέρχονται εκ της ιδιότητας ως μελών των Ενώσεων Αποστράτων αλλά ως Αποστράτων στε- λεχών των ΕΔ.


Δεδομένης της αντισυνταγματικότητας της υποχρεωτικής εγγραφής των Αποστράτων Αξιωματικών στις Ενώσεις, της υποχρεωτικής ετήσιας εισφοράς τους, των υπηρεσιών που προσφέρουν στα μέλη τους, της οικονομικής κρίσης στην Χώρα, των μειώσεων των αποδοχών των εν αποστρατεία στελεχών και της μηδενικής ανταποδοτικότητας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών μεγάλος αριθμός μελών, επιθυμεί την διαγ- ραφή του από τις ΕΑΑ (ΝΠΔΔ).
Πέραν όλων των παραπάνω, σε μία περίοδο που η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί, το κλείσιμο ΝΠΔΔ και αφήνει εργαζόμενους στο δρόμο, δεν μπορεί να μην ασχολείται με τις ΕΑΑ οι οποίες άνευ κόστους χρησιμοποιούν μέσα, εγκαταστάσεις και προσωπικό των ΕΔ.


Επειδή με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες ώστε να:
  Δοθεί η δυνατότητα διαγραφής των επιθυμούντων από τις Ενώσεις και μη υποχρεωτικής συμμετοχής
  Διακοπούν άμεσα οι κρατήσεις σε όσους επιθυμούν να διαγραφούν.
  Γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος και απογραφή-καταγραφή της κινητής και 
ακίνητης περιουσίας
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ήθελε απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE