Menu


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πολεμική Αεροπορία πληρώνει την ανικανότητα των πολιτικών μας.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να αποσυρθούν τα Α 7. Πόσο ν΄αντέξουν τα αξιόπιστα αλλά “γέρικα” πια βομβαρδιστικά. Και δεν είναι λόγος η οικονομική κρίση. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα Α 7 ,έπρεπε να είχαν αποσυρθεί.

Την ίδια τύχη θα έχουν σιγά,σιγά και τα RF 4.

Το πρόβλημα δεν είναι η απόσυρση των αεροσκαφών. Αυτό ήταν γνωστό,αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό. Το πρόβλημα ή καλύτερα το έγκλημα είναι ότι τα αεροσκάφη αποσύρονται χωρίς να έχει υπάρξει κανένα σχέδιο για αντικατάστασή τους! Σχέδιο που θα έπρεπε να είναι έτοιμο εδώ και πολλά ,χρόνια.

Τώρα λοιπόν οι επιπτώσεις του εγκλήματος θα πληρωθούν!

Οι υπουργοί Άμυνας από τη δεκαετία του 90 και μετά πρέπει να εξηγήσουν γιατί και πως έφεραν την ΠΑ σ΄ αυτή τη κατάσταση. Γιατί άφησαν ευκαιρίες να περάσουν χωρίς να τις εκμεταλλευτούν. Ευκαιρίες που θα έβαζαν την Ελλάδα σε κάποιο -ευρωπαϊκό ή αμερικανικό- αεροναυπηγικό πρόγραμμα.

Να μας εξηγήσουν γιατί το 2005 ,όταν η ΠΑ με έγγραφα και επιχειρήματα ζητούσε να προχωρήσει η Ελλάδα στην επιλογή μαχητικού 4ης γενιάς η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε πάνω από 2 δις για να ξαναπάρουμε 30 F 16. Και αφού πήραν αυτή την ακατανόητη απόφαση μετά δεν ενεργοποίησαν καν την “οψιόν” για τη προμήθεια άλλων 10 αεροσκαφών,όπως ζήταγαν οι αεροπόροι. Γιατί και αυτή η πρόχειρη και “τσαπατσούλικη” αγορά, έγινε “για πολιτικούς λόγους”! Σ΄ αυτή τη χώρα όταν αγοράζουμε όπλα το τελευταίο που κοιτάμε είναι …οι επιχειρησιακοί λόγοι!

Και για να περάσουμε και στο θέμα των RF 4. Αυτά θα αποσυρθούν ,λένε πηγές της ΠΑ ,ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η αγορά των recce pods που μας έβαλαν να παραγγείλουμε μαζί με τα F 16 της εποχής Καραμανλή. Τι σημαίνει το πως θα εξελιχθεί; Αν τα recce pods που μας έβαλαν να παραγγείλουμε θα μπορούν να προσφέρουν αυτά που μας είπαν ότι προσφέρουν. Γιατί μέχρι στιγμής δεν το κάνουν! Το πως και γιατί τα παραγγείλαμε απασχολεί πολλές υπηρεσίες του κράτους. Το θέμα είναι ότι σύγχρονα μέσα για αποστολές αναγνώρισης-φωτογράφισης δεν έχουμε.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ΠΑ και οι άνθρωποί της πρέπει να πορευθούν πια μ΄ αυτά που έχουν. Και να αντιμετωπίσουν τη Τουρκική αεροπορία,όσο αποτελεσματικά το κάνουν τόσα χρόνια.

Τουλάχιστον μέσα στην ατυχία του να έχουμε τόσο ανίκανες πολιτικές ηγεσίες, είμαστε και σχετικά τυχεροί. Οι Τούρκοι έχουν εμπλακεί στο πρόγραμμα του “προβληματικού” F 35 που όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει αρκετά να πετάξει στο Αιγαιο.


πηγή onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE