Menu


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εφεδροι αξιωματικοί με πλούσια δράση

Αξιόλογη δραστηριότητα αναπτύσσει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, που διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00 στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος στην Άφησσο. Ομιλήτριες θα είναι η κ. Αικατερίνη Γέρακα δικηγόρος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Ο εθελοντισμός ως μέρος της παιδείας» και η κ. Άννα Χατζηγεωργίου, επίσης δικηγόρος, η οποία θα μιλήσει με θέμα: «Ο εθελοντισμός ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

             Θα τιμηθούν για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ο έφεδρος Αξιωματικός Τάσος Στρατηγόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερελής για την ανέγερση στο ύψωμα 731 μνημείου πεσόντων και οι υπέροχοι Εθελοντές πυρόσβεσης 2013.
Τέλος, στον έφεδρο λοχαγό Αντώνη Ζιούρα θα απονεμηθεί το μετάλλιο του Στρατιωτικού Τάγματος Ordo Military,  αναγνωρισμένου από ΟΗΕ και ΝΑΤΟ.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με ζωντανή μουσική και ποτό. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο κ. Μανώλη Παυλή 6983707377 και στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος, στον κ. Πισιώτη, στο τηλέφωνο 2423033385.
            Εντονη και συνεχής είναι, στο μεταξύ, η εθελοντική προσφορά του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο με επιτυχία η εκπαίδευση σε πυρόσβεση - πυροπροστασία 22 νέων εφέδρων εθελοντών με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος και με εκπαιδευτή τον Πυραγό κ. Κωλέτη. Τελικά για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο,  45 έφεδροι αξιωματικοί είναι πανέτοιμοι, συνεπικουρούμενοι από την ομάδα βοηθείας εφίππων έφεδρων αξιωματικών που διατηρεί ο Σύνδεσμος και την παραχώρηση από τον ΟΔΔΥ ενός ειδικού τζιπ Suzuki. Οι εθελοντές είναι έτοιμοι να αφιερωθούν 24 ώρες το 24ωρο, διαθέτοντας μπόλικο περίσσευμα καρδιάς και θέλησης για εθελοντική προσφορά στην προσπάθεια πυροεπιτήρησης και πυροπροστασίας, με καθορισμένα σημεία παρατήρησης, έφιππα περίπολα και περίπολα εποχούμενα.
            Παράλληλα, ομάδα δέκα Εφέδρων Αξιωματικών μετέβη στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και εκπαιδεύτηκε στη διάσωση χερσαίας, θαλάσσιας ή αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου, ενώ αντιπροσωπεία της Ενώσεως επισκέφτηκε την 1η θερινή κατασκηνωτική αγοριών στον Άγιο Λαυρέντιο και προσέφερε ροφήματα.
            Προσκυνηματική εκδρομή τιμής και μνήμης στους υπερασπιστές Β. Ηπείρου πραγματοποιεί, εξάλλου, ο Σύνδεσμος στις 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου στο ύψωμα 731-Αλβανίας, όπου οι ελληνικές δυνάμεις με προεξάρχοντα τον Μαγνησιώτη Έφεδρο Αξιωματικό Κασλά, ανέκοψαν τη Γενική επίθεση των Ιταλών, σε μια μάχη θυσιαστήριο με 3.000 νεκρούς Ιταλούς και 400 νεκρούς ήρωες Έλληνες.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE