Menu


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων με Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Χθές το μεσημέρι συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο.

Τή διαβεβαίωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου (εκφράζοντας όπως διεμηνυσε και τις προθέσεις του ιδίου του Πρωθυπουργού), πως δεν πρόκειται να υπαρξουν μειώσεις στα ε.ε. και ε.α. στελέχη των Ε.Δ. για το 2014, έλαβαν σημέρα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2014, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΠΔ κ.κ. Σ.Περβαινάς,Π. Μαυροδόπουλος,και Κ. Ιατρίδης που συνοδεύονταν απο τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. κ. Ι.Αντωνιάδη (ως οικονομικός σύμβουλος των Ε.Α./ΝΠΔΔ)
Ο νέος Υ.ΕΘ.Α. παρουσία και του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου, υπεραμύνθηκε των αιτημάτων και τεκμηριώσεων των Ενώσεων Αποστράτων, ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής πως, δεν ήταν ποτέ υπέρμαχος των μέτρων που ελήφθησαν εις βάρος των στρατιωτικών και πως η αδικία που έχουν υποοστεί, πρέπι να σταματήσει, καθόσον προέχει το αξιόμαχο και το ηθικό των εν ενεργεία αλλά και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς των απσοτράτων στελεχών των Ε.Δ. Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που θα αναληφθούν, προς βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ε.ε. στελεχων και δη των υπηρετούντων στις παραμεθόριες περιοχές, την άμεση επίλυση των θεμάτων των Στρ,Νοσοκομείων και την λήξη των εκκρεμοτήτων με τα χρέη τους (που επήλθε με την τροπολογία που ψηφίσθηκε την προηγούμνη εβδομάδα), την εξευρεση λύσης με το θέμα του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι, των ναυτικών φυλλαδίων,τις αδειες "ασφάλειας προσωπικού", τα προβλήματα των Μετιοχικών Ταμείων (με την αγαστή συνεργασία των επιτελείων, των αναπληρωτών υπουργών) και τις "μάχες" στα χαρακώματα, που πρέπει να δοθούν εναντίον των παράλογων απαιτήσεων των στελεχών της τροικας.
Στη συνέχεια ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε τις προσπαθιειες που καταβάλλονται για να επιλυθούν τα υφιστάμενα πρόβληματα, αναγνωρίζοντας την ύπαρξή τους και τις δυσκολίες που έχουν επιφέρει στα ε.ε. στελέχη, εστιάζοντας κυρίως στις κοκκινες γραμμές για περαιτέρω μειώσεις και για απολύσεις προσωπικού των Ε.Δ. (διαψεύδοντας καποιον υποτιθέμενο διάλογο με τον Πρωθυπουργό για το θεμα αυτό). Στο πλαίσιο αυτό θα "παγώσουν" και οι διαδικασίες εκπόνησης, νέου μισθολογίου των Στρατωτικών.
Στι τέλος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ.Αντωνιάδης αφού ευχαρίστησε τον ΑΓΕΕΘΑ, για τη δρομολόγηση υλοποίησης των εισηγήσεων του Συνδέσμου, σε υφιστάμενα προβλήματα των μελών μας, ενημερώθηκε από τον κ. Κωσταράκο, πως επίκειται τροποποίηση του υφιστέμνου νόμου, «Περί Καταστάσεων των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», μέσα στον οποίο θα ενταχθούν κι οι συναφείς προτάσεις-εισηγήσεις προς τροποποίηση του Συνδέσμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE