Menu


Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τελικά θα γλυτώσουν τις νέες περικοπές οι στρατιωτικοί;


Ποιος μπορεί άραγε να ησυχάσει από την ανακοίνωση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας που έγινε πρόσφατα περί αναστολής των νέων περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις των εν ενεργεία και αποστρατεία αντίστοιχα των αξιωματικών για το έτος 2014; Η βουβαμάρα και η σιωπή που επικρατεί αποδεικνύει ότι, κανείς δεν... μπορεί να πιστέψει αυτό το γεγονός εάν δεν έρθει πρώτα το Α΄ Τρίμηνο του 2014.

Υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη και φόβος ότι, σε περίπτωση που τα οικονομικά της χώρας δεν εξελιχθούν όπως έχουν σχεδιασθεί, τότε μάλλον αυτόματα θα πραγματοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

Άλλωστε οι στρατιωτικοί κατά μέσο όρο από το 2009 έχουν χάσει το 40% του εισοδήματος τους οι δε απόστρατοι είναι και σε χειρότερη μοίρα (πάνω από 60%).

Το οικονομικό επιτελείο έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις στη πρόσφατη σύσκεψη και φυσιολογικά δεν θα διστάσει σε οποιαδήποτε ανωμαλία να ζητήσει επιμόνως να εφαρμοσθούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου Νο3, που αφορούν τους στρατιωτικούς, διότι από εκεί μπορεί να αντλήσει χρήματα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Βέβαια, ένα γεγονός έχει ταράξει αρκετά τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας και αυτό είναι η διαπίστωση ότι, από αρχές του έτους πάνω από 1.500 στελέχη έχουν υποβάλλει παραιτήσεις και φεύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Άρχισε σιγά σιγά να διαφαίνεται πρόβλημα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των σχηματισμών και μονάδων. Αν δε συνεχισθεί αυτός ο ρυθμός αποχωρήσεων των στρατιωτικών, τότε τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα.

Περιμένουμε να δούμε το μέλλον τι επιφυλάσσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

(Ε.Σ.) - staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE