Menu


Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 16.04.13


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ. 
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


                                                                                                  Ημερομηνία 12 Απριλίου 2013
                                       

                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 22/13

1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 12-04-13 τον Πρόεδρο του κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. κο Ευάγγελο Βενιζέλο στο Γραφείο του στην έδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κου Δ.Ελευσινιώτη , στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016, για τα οποία ο κος Βενιζέλος είπε οτι δεν είχε μέχρι τώρα τόσο λεπτομερή ενημέρωση. Ειδικά επικεντρωθήκαμε στο γνωστό θέμα της περικοπής 204 εκ.€ για το 2013 έναντι των 67 εκ.€ που έχει υπολογίσει το ΓΛΚ. και στην ψηφισθείσα περικοπή των 173 εκ.€ για την περίοδο 2014-2016 μόνο για τους αποστράτους και παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα.


3.-Η συζήτησε επεκτάθηκε και σε θέματα, όπως των δελτίων ναυτικής ικανότητας , της μη προσμέτρησης των επιδομάτων πτητικών /καταδυτικών/ειδικών Δυνάμεων και των ΕΚΟΕΜ στις κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα την περικοπή τους και τον σχεδόν μηδενισμό τους , των Μετοχικών Ταμείων , της διατήρησης του υφισταμένου καθεστώτος των τριών Ενώσεων και του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία.
4.-Το Συντονιστικό εξείρε την αρίστη συνεργασία που έχει με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κο Δ.Ελευσινιώτη και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση των θεμάτων των αποστράτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει.
5.-Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κος Βενιζέλος δήλωσε την στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. και έμπρακτα και οτι θα θέσει τα εν λόγω θέματα στην τριμερή Κυβερνητική επιτροπή.


     Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ              Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ                     Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
                                                  Συντονιστικού


    Αντιστράτηγος ε.α.              Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α                  Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. 
ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.             ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ Κ.                           ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE