Menu


Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Θα ματώσουν όλοι. Πολύ»

Την αντίστασή τους στις περικοπές της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζουν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Κρήτη

Την αντίστασή τους στις περικοπές που επιβάλει το μνημονιακό καθεστώς και η τρόικα στους μισθούς και τις συντάξεις τους, αλλά και στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κυβέρνησης συνεχίζουν οι απόστρατοι, αυτή τη φορά από τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα, με... δυο παγκρήτιες συγκεντρώσεις στις 16 και 17 Απριλίου στα Χανιά. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια και τιμή, που γαλουχήθηκαν με την ιδέα της πατρίδας ως το ύψιστο των αγαθών, έτοιμοι να παλέψουν μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να την προστατέψουν, συνεχίζουν, δυστυχώς, να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών τελεί ακόμα εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Με σημαία τους το «ου περί χρημάτων ο αγών», χωρίς όμως να ξεχνούν να υπογραμμίσουν την εξαθλίωση στην οποία και έχουν περιέλθει (λόγω της περικοπής κατά 60% που έχουν υποστεί από το 2009 οι μισθοί, τα μερίσματα και οι συντάξεις τους), Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας θα διαδηλώσουν κατά των προεκλογικών και μετεκλογικών «θα» της κυβέρνησης, αλλά και του μνημονίου, διατρανώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν στην τρικομματική, πόσω μάλλον στην τρόικα, να κάμψει το ηθικό και κατ' επέκταση τη μαχητική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. «Τα έβαλαν με λάθος ανθρώπους, Έλληνες και δη στρατιωτικούς» υπογραμμίζουν, για να καταλήξουν: «Έχουμε εκτελέσει το παράγγελμα εφ' όπλου λόγχης και είμαστε έτοιμοι να λογχίσουμε -θα ματώσουν πολύ όλοι».

«Ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω»

Είμαστε μαθημένοι στις στερήσεις και τις κακουχίες, εκπαιδευμένοι να αντέχουμε σε κάθε είδους πιέσεις και αντιξοότητες, είμαστε όμως και αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε το Σύνταγμα και τη σημαία μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Μας είπατε αυτιστικούς, μας είπατε αντιπαραγωγικούς, μας θεωρήσατε δεδομένους. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.
»Η εθνική και λαϊκή συσπείρωση ανάγεται πλέον σε αδήριτη αναγκαιότητα, εθνική υποχρέωση όλων μας, και αποτελεί μονόδρομο, τον οποίο αν δεν ακολουθήσουμε και συνεχίσουμε να περπατάμε στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια του εγωισμού, του φιλοτομαρισμού, του μικροκομματισμού, του "ωχαδερφισμού" και "του δεν βαριέσαι, άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα", αύριο θα είναι πολύ αργά, όχι μόνο για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας. Μην ξεχνάμε ότι: "Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί", του Κωστή Παλαμά».

«Προς νέα σφαγή μισθοί και συντάξεις»

Όλοι βιώνουμε την επιδρομή, λεηλασία και κακοποίηοη που έχουν υποστεί οι μισθοί, αλλά κυρίως οι συντάξεις των Ελλήνων. Αλλά των στρατιωτικών συνταξιούχων έχουν υποστεί και "βιασμό". Διότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η σύνταξη των στρατιωτικών συνταξιούχων αυξανόταν ΜΟΝΟ όταν αυξανόταν ο βασικός μισθός των ε.ε. συναδέλφων (και μάλιστα στο 80% της αύξησης αυτών), χωρίς να συμμετέχουν στις αυξήσεις που ελάμβαναν οι πολιτικοί συνταξιούχοι (π.χ. έτος 2008, αύξηση πολιτικών συντάξεων 4%). Τώρα, όμως, επιβάλλεται η μείωση λόγω βασικού των ε.ε., (1η μείωση), η οποία θα έχει και συνέχεια το έτος 2014 (μία ανεξήγητη συνέχεια μόνο για τους στρατιωτικούς, που κατά σειρά θα είναι η τρίτη), αλλά και η αντίστοιχη των πολιτικών συνταξιούχων (άρα διπλή μείωση, που αντίκειται στη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 30ής Οκτωβρίου 2012 επί του σχετικού νομοσχεδίου).
»Ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομικών διατείνονται ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στις 18/2/2013 εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του ΜΠΔΣ 2013-2016 που προβλέπει:
1. Εξοικονόμηση 88,2 εκατ. ευρώ, με τη θέσπιση ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ στους εν ενεργεία συναδέλφους.
2. Εξοικονόμηση 161,7 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις, λόγω του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία.
»Όπως καθαρά φαίνεται πάμε, μόνο εμείς, για νέα σφαγή μεγαλύτερη της προηγούμενης, με πιθανή την κατάργηση των μισθολογικών βαθμών».

«Στο τέλος, εμείς θα είμαστε οι νικητές»

Σήμερα η πατρίδα μας δεν δέχεται επίθεση με πραγματικά πυρά, δέχεται όμως την καλά ενορχηστρωμένη και μεθοδευμένη επίθεση των όποιων δανειστών της. Μια επίθεση που, πέρα από γενικευμένη και ολομέτωπη, είναι στοχευμένη στην ίδια την καρδιά της ύπαρξης ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους, στις Ένοπλες Δυνάμεις του.
»Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, τους εξοπλισμούς, την εκπαίδευση και φυσικά σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ. συνθέτουν το ειδικό σχέδιο δράσης εναντίον της Ελλάδος. Και κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στους υπολογισμούς ή ο προϋπολογισμός πέφτει έξω, από πού θα κλείσουμε την τρύπα; Μα. φυσικά, από περικοπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
»Απηνής διωγμός στο φρόνημα και στο ηθικό των Ε.Δ. Ο δρόμος της δικαίωσης προμηνύεται μακρύς και δύσκολος, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές»


(ΤΟ ΧΩΝΙ 14/04/2013 - ΧΡΥΣΑΛΚΗΣΤΙΣ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗ - chrisalkiti.b@gmail.com) staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE