Menu


Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νέο μισθολόγιο στρατιωτικών : ποιοι "σφαγιάζονται" και ποιοι ωφελούνται

“Πίσω από τις νουθεσίες του Α/ΓΕΕΘΑ για εχεμύθεια στα μέλη της επιτροπής  του νέου μισθολογίου κρύβεται το άνοιγμα της ψαλίδας στους υψηλόβαθμους και ο μισθολογικός σφαγιασμός της μεγάλης μάζας των στρατιωτικών”,αποκαλύπτει στο Onalert, στρατιωτική πηγή που έχει γνώση των σχεδίων για το “νέο μισθολόγιο” των στρατιωτικών.

Τις τελευταίες ημέρες με στοχευμενες ″διαρροές ″ προετοιμάζουν το κλίμα για την νέα επερχόμενη επιδρομή στους μισθούς των στρατιωτικών , έτσι η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών υποτίθεται πως  πρότεινε βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία  με παράλληλη αποσύνδεση από τα έτη υπηρεσίας.


Οι βασικοί μισθοί (σύμφωνα με τις διαρροές) διαμορφώνονται όπως παρακάτω:
•  Ταξίαρχος                            1.400,00 ευρώ
•  Συνταγματάρχης                  1.313,00 ευρώ
•  Αντισυνταγματάρχης           1.146,00 ευρώ
•   Ταγματάρχης                     1.033,00 ευρώ
•  Λοχαγός                                972,00 ευρώ

          
Η επιδίωξη φανερή , διαρρέουν τμήμα της κλίμακας τις ιεραρχίας αποκρύπτοντας το σχέδιο για άνοιγμα της ψαλίδας στους βαθμούς Υποστρατήγου-Αντιστράτηγου προκειμένου να ικανοποιηθεί η σημερινή στρατιωτική ηγεσία αλλά και να ρίξουν γέφυρες στους απόστρατους που ελέγχουν τις λεγόμενες θεσμικές ενώσεις. Η αφαίρεση από το μισθολόγιο των ετών υπηρεσίας πλήττει κύρια τους προερχόμενους Αξιωματικούς από Υπαξιωματικούς , τους Εθελοντές Μακράς θητείας και τους ΕΠΟΠ , δηλαδή τη μάζα (το 80% των Ε.Δ) και ουσιαστικά αυτούς που δεν μπορούν να προσφύγουν για να δικαιωθούν δικαστικά. Όσοι μέχρι σήμερα  αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ή κρίνονται δυσμενώς σε μικρότερους βαθμούς αλλά ακόμα και οι αποστρατευόμενοι με αίτηση -έστω και φιλική- στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προσφεύγουν αποσκοπώντας στην οικονομική τους βελτίωση, συνταξιοδοτικά.  



onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE