Menu


Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διαψεύδουν με... δυο ψέματα!

Τι απαντούν «κύκλοι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της «δημοκρατίας» του Σαββάτου

Τα βαριά μαύρα σύννεφα, τα οποία συσσωρεύονται πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις και αργά ή γρήγορα θα φέρουν ισχυρή καταιγίδα, φαίνεται ότι... έχουν οδηγήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε υπαρξιακά αδιέξοδα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανεξήγητη επίθεση που δέχτηκε προχθές η «δημοκρατία» μας από «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επίσημη όμως ανακοίνωση Τύπου, της Διεύθυνσης Ενημέρωσης (!!!), με την οποία επιχειρούσαν να διαψεύσουν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016!

Όμως τι είχε προηγηθεί; Στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου (6 Απριλίου 2013) η «δημοκρατία» ανέδειξε ως πρώτο θέμα -και με τίτλο «Νέα σφαγή στρατιωτικών»- τη σύσταση επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ειδικό μισθολόγιο, η οποία θα προσπαθήσει να κατανείμει πιο δίκαια και πιο αναλογικά τις νέες περικοπές που έρχονται για τα εν ενεργεία και απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την τριετία 2014 -2016!


Αμήχανο το υπουργείο από τις έντονες αντιδράσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τη «δημοκρατία» τονίζοντας: «Για να αρθεί λοιπόν κάθε, ηθελημένη ή αθέλητη, παρεξήγηση, ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι τα αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή».

Ψέμα πρώτο...

Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, για το 2014 υπάρχει η περαιτέρω μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ενστόλους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου ύψους 161.800.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν άλλα 5.900.000 ευρώ το 2015 και 5.100.000 ευρώ το 2016. Και αυτές οι περικοπές είναι ήδη ψηφισμένες στη Βουλή.

Οι «κύκλοι», που σπεύδουν μάλιστα να εκφράσουν και τη λύπη τους για τη «δημοκρατία», υπογραμμίζουν: «Στις εργασίες της Επιτροπής του νέου μισθολογίου θα κληθούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, συνεισφέροντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όλες οι οργανώσεις των αποστράτων». Ωστόσο, έως αργά χθες το βράδυ οι πρόεδροι των «θεσμικών» ενώσεων αποστράτων ακόμη περίμεναν απάντηση από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη για την πρόσκληση τους στην επιτροπή, όπως έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Με τον υφυπουργό είχε επικοινωνήσει πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Κώστας Ιατρίδης ζητώντας του εξηγήσεις για τη μη υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης.

Φυσικά οι «κύκλοι» του υπουργείου δεν διαψεύδουν ότι με τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν από το 2014 τα στελέχη θα πληρώνονται στον διοικητικό βαθμό που φέρουν, ενώ πιθανότατα καταργείται το επίδομα εξομάλυνσης, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τα οικονομικά τους.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08/04/2013 – Σ.Λ.) - staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE