Menu


Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Νέο μισθολόγιο: Τι ειπώθηκε στην πρώτη σύσκεψη και η "κόκκινη γραμμή" του γραμματέα του ΥΕΘΑ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Ξεκίνησε λοιπόν η πολυδιαφημισμένη συζήτηση  για το νέο μισθολόγιο των απαξιωμένων και φτωχοποιημένων πλέον  εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προτάσεις της επιτροπής πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι απορίες είναι πολλές για το αν η επιτροπή αυτή είναι έτοιμη να παλέψει για ένα δίκαιο για τα στελέχη και τους απόστρατους μισθολόγιο , αφού με την πρώτη  συγκέντρωση τέθηκε θέμα κόκκινων γραμμών απο τον ειδικό γαμματέα του ΥΠΕΘΑ  Α. Οικονόμου ως προς τις ήδη υπογεγραμμένες στα μνημόνια  μειώσεις  165 εκ. ευρώ και 88 εκ. ευρώ  για τους εν αποστρατεία και εν ενεργεία αντίστοιχα για το 2014.

Με τη κόκκινη πάντως  γραμμή που  έθεσε ο ειδικός γραμματέας που προίσταται της επιτροπής άρχισαν και οι πρώτες κόντρες .

Οι απόστρατοι που εκπροσωπούνται απο τους Β. Νικολόπουλο (ΕΑΑΣ ) , Γ. Αντωνιάδη(ΕΑΑΝ), Αθ. Πάνου (ΕΑΑΑ) και τον πρόεδρο του συντονιστικού των θεσμικών ενώσεων Σπύρο Περβαινά (ΕΑΑΝ) αντέδρασαν έντονα απειλώντας με αποχώρηση απο τις εργασίες της επιτροπής.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εν ενεργεία δντές των οικονομικών υπηρεσιών των επιτελείων  με επικεφαλής τον Δντή της ΓΔΟΣΥ υποστράτηγο Γ. Μπούρο στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το νέο μισθολόγιο είναι κοινό για όλους και οι σχέσεις ανάμεσα στους εν ενεργεία και στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς είναι δεμένες και άριστες.

Αλλωστε απ΄ότι μαθαίνουμε αυτή είναι και η θέση του Α/ΓΕΕΘΑ του οποίου η εντολή ( πιστεύουμε αυτή τη φορά θα είναι και γι΄αυτόν συμβόλαιο τιμής) είναι να υποβληθεί ένα δίκαιο νέο μισθολόγιο που θα δώσει ανάσες στους ήδη τσακισμένους οικονομικά συναδέλφους του.

Εμείς πάντως θα παρακολουθούμε όλες τις αντιδράσεις ελπίζοντας ότι οι επιλεγέντες (άγνωστο πως επελέγησαν) απόστρατοι στρατιωτικοί θα κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους τους , δεν θα κρύβονται όπως άρχισαν ήδη να κάνουν , θα ενημερώνουν για την εξέλιξη του έργου της επιτροπής και θα παλεύουν με τα θηρία γνωρίζοντας ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των στρατιωτικών και των οικογανειών τους.

Τέλος θα θέλαμε να κτυπήσουμε τη καμπάνα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο σαν τελευταία του ευκαιρία να στηρίξει τις προσπάθειες του ένστολου προσωπικού του υπουργείου του , να μην αποκλειστεί κανένας φορέας ( πχ ΣΥΣΜΕΔ) που θα μπορούσε να δώσει σοβαρές και επεξεργασμένες προτάσεις καθώς επίσης να συνδράμει και το έργο των αποστράτων για τα δίκαια μισθολογικά αιτήματά τους.   


onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE