Menu


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

"Σκληροί όροι & ξένοι τεχνοκράτες για τη... διάσωση"

Οι Financial Times εξασφάλισαν και παρουσιάζουν αντίγραφο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''είναι πολύ κοντά η τελική συμφωνία για την παράταση του προγράμματος μέχρι το 2016'' και πως προβέπεται ''πρόσθετη βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ'', χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ποιός θα το χρηματοδοτήσει. Οι πιο σκληροί όροι της νέας συμφωνίας είναι:
- Ο περίφημος ειδικός λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους
- Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα
- Προβλέπονται ξεκάθαρα ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο:' 'Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα''
''Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την "υποχρεωτική" πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα για να επισπευσθεί η αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο συζητείται να περιλαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ προς την Αθήνα για δύο επιπλέον χρόνια.

Τα μέτρα αποτελούν την πιο προχωρημένη μέχρι σήμερα επιβολή διεθνούς ελέγχου στην λήψη των αποφάσεων για τον ελληνικό προϋπολογισμό.
Οι προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ έχουν την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαιτούν επίσης αυτόματες περικοπές δαπανών σε όλο το φάσμα, αν η Ελλάδα «παρεκκλίνει» από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με αντίγραφο του σχεδίου που εξασφάλισαν οι FT.
«Είναι σκληρή πρόταση, αλλά είναι ρεαλιστική», σχολίασε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες, Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει σκεπτικό απέναντι στα μέτρα.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία χθες, ωστόσο αργότερα Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το σχόλιο του παρερμηνεύθηκε.


συνέχεια στο defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE