Menu


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γιατί το κράτος χελώνα έγινε λαγός στην περίπτωση Βαξεβάνη

Του Νίκου Βγέθη
Πώς μπορεί κάποιος να πείσει το λαό ότι αυτή η λίστα δεν κρύβει λαβράκια, όταν ένας υπουργός την «έχασε», ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ την παρέλαβε αλλά δεν «κατάλαβε» τι θα έπρεπε την κάνει (κοινώς δεν του έδωσαν την πολιτική κάλυψη για να προχωρήσει), ο αντιπρόεδρος την είχε «τυχαία» σε ένα stick που το παρέδωσε για να γλυτώσει τα χειρότερα κι η ράθυμη ελληνική δημόσια διοίκηση κινήθηκε με ταχύτητες φωτός για να συλλάβει αυτόν που την έδωσε στη δημοσιότητα.
Ναι, δεν καταλάβαμε λάθος. Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Τεράστιο. Αφορά την ύπαρξη του συστήματος εξουσίας. Την πολιτική διαχείριση, τον αφρό των ελλήνων (κρατικοδίαιτων) αστών, το σάπιο διογκωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, είτε αυτό νομιμοφανείς είτε από τελείως παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Υπάρχει κάποια νόμιμη κι επιχειρηματικά εύλογη αιτία να έχει κάποιος έλληνας (ή ελληνική επιχείρηση) καταθέσεις στην Ελβετία το 2007?

Κατ” αρχήν όχι! Τότε, δεν υπήρχε ούτε φόβος για την ασφάλεια των εν Ελλάδι καταθέσεων, ούτε σημαντική ανάγκη για την διενέργεια τραπεζικών δραστηριοτήτων από ξένες τράπεζες αναπληρώνοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η σημερινή απόλυτη διεθνής ανυποληψία των ελληνικών τραπεζών.

συνέχεια στο koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE