Menu


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

"Στην ΕΑΒ οι συντηρήσεις Super Puma"

Τη δυνατότητα να επισκευάζει - συντηρεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) τα ελικόπτερα  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  και να μήν πηγαίνουν μέσω ΝΑΤΟ στην Ισπανία, διερευνούν από κοινού η κρατική εταιρία με την Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της ΠΑ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης αντιπτέραρχου  Χρήστου Βαΐτση και  επιτελών της ΔΑΥ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κυριάκος Λινάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ εκλήθη και πήρε μέρος και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας ΕΑΒ (ΥΠΑEAB) σμήναρχος  Λάζαρος Βασιλειάδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΑΒ με σύντομη αναφορά στην εξέλιξη και τις προοπτικές της εταιρείας. Ακολούθησε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων  αλλά και τις προοπτικές διεύρυνσής τους, στο πλαίσιο της   διαχρονικά καλής σχέσης συνεργασίας μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ΕΑΒ.Στο πλαίσιο αυτό εξεταστηκε και η υπόθεση της 12ετούς συντήρησης του Super Puma που έχει σταλεί στην Ισπανία μετά από διαγωνισμό που είχε ανατεθεί στο ...ΝΑΤΟ (ΝΑΜSA) και την ...εκτόξευση της τιμής συντήρησης του οποίου αποκάλυψε το OnAlert.Ήδη το ΓΕΑ έχει στείλει επιτροπές και  ...ψαλιδίζει την τιμή μή αποδεχόμενο ότι είναι εκτός σύμβασης!


 Οι δύο πλευρές θα δουν πώς θα γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας και άλλων υποδομών στην ΕΑΒ και μάλλον θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει η όλη συνεργασία για τα  ελικόπτερα  Super Puma με ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και περίπου 2-3 χρόνια   αρκετοί παράγοντες στο ΥΕΘΑ  έχουν υιοθετήσει την πρακτική - βασιζόμενοι και σε κάποιον νόμο-  να αναθέτουν την έρευνα αγοράς (διαγωνισμό) για την συντήρηση- επισκευή ή και αγορά στρατιωτικών υλικών σε υπηρεσίες του ΝΑΤΟ  (ΝΑΜSA) και έτσι ουσιαστικά  να φεύγει η δουλειά σε ξένες εταρίες, σε βάρος ουσιαστικά της εγχώριας βιομηχανικής υποδομής! Κάτι που έχει γίνει εκτός από τα  ελικόπτερα Super Puma  και για άλλα απλα υλικά ιματισμού κλπ  όλων  των Επιτελείων.


συνέχεια στο onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE