Menu


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου: "Παρακαταθήκες Αετών"

...του Αντιπτέραρχου (ε.α.) Παναγιώτη Μπαλέ

Οι Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
"ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ"
του Αντιπτέραρχου (ε.α.) Παναγιώτη Μπαλέ
που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30
στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου
Οδός Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κατωτέρω προσωπικότητες:
Βύρων Πολύδωρας, π. Πρόεδρος της Βουλής, π. Υπουργός, Βουλευτής
Χρήστος Γ. Ζαχαράκις, Πρέσβης ε.τ., π. Ευρωβουλευτής
Ευστάθιος Καπραβέλος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
Γρηγόρης Δεμέστιχας, Αντιναύαρχος ε.α., ΕπίτιμοςΑρχηγός Στόλου
Κωνσταντίνος ΧίουΑντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
Λεωνίδας Μπλαβέρης, Δημοσιογράφος
και θα κλείσει ο Παναγιώτης Μπαλές, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης
«ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ».
Ένα βιβλίο γραμμένο με την δύναμη και την καθαρότητα της αληθείας. Ανυπόκριτα, αντικειμενικά και χωρίς πάθος, με μόνο φωτεινό κανόνα και αρχή το αιώνιο «Θαρσείν τ' αληθή λέγειν» του Σοφοκλή. Ένα κείμενο αποκαλυπτικό, ηχηρό ηθικό «ράπισμα» σε κομπάζουσες κομματικές ηγεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας που, αντίθετα προς τα όσα καυχώνται σε βιβλίο τους, επισώρευσαν μόνο βλάβες στο αξιόμαχό της, ενώ με την «επαγγελματική» τους αβελτηρία πολλαπλασίασαν τα προβλήματα και αποδυνάμωσαν την ισχύ της στην άμυνα της χώρας μας. Ανάγνωσμα για υποψιασμένους, και όχι μόνο, αναγνώστες, που «απαντά» τεκμηριωμένα σε πλήθος ερωτημάτων, για την εκούσια «αμέλεια» προασπίσεως, «χάριν» του κόμματος, των εθνικών μας συμφερόντων στο Αιγαίο.
Πότε συνέβησαν όλα αυτά; Φυσικά την δεκαετία του '80. Σκιαγραφούνται, ακόμη, με τεκμηριωμένα στοιχεία, κομματικές και άλλες ηγεσίες, και αποφάσεις αυτών, σαν «παραδείγματα προς αποφυγήν» στο διηνεκές, από τις νεότερες και μελλοντικές γενιές των Αεροπόρων μας.
Τα κατατιθέμενα στοιχεία δίνουν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα και συνεισφέρουν στην αποσαφήνιση αποριών που σχετίζονται με τα εθνικά μας συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, όπως:
α) Γιατί η τουρκική αεροπορία πέτυχε και «αλωνίζει» -προκλητικότατα πλέον- από την δεκαετία του '80 στο Αιγαίο;
β) Ποιες ηγεσίες, πότε και με ποιες ασύγγνωστες ενέργειές των άνοιξαν την «Κερκόπορτα» στην τουρκική αεροπορία στους ουρανούς του λίκνου της φυλής μας;
γ) Ποιες αποφάσεις των κομματικών ηγεσιών υπονόμευσαν το ακαταμάχητο -μέχρι το 1982- της Αεροπορίας μας στο Αιγαίο και την κυριαρχία της στην περιοχή;
δ) Πώς φθάσαμε στην κρίση του Μαρτίου του 1987 και τί παραχωρήσαμε με την υποχώρησή μας; Πόσο έτοιμη ήταν η Αεροπορία μας και η Ηγεσία του ΑΤΑ να διεξαγάγει επιχειρήσεις κατ' εκείνη την κρίση; Τί απεμπολήσαμε στην συνάντηση του Νταβός τον Ιανουάριο του 1988;
ε) Πώς και γιατί ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή Μνημονίου τον Μάιο του 1988 στην Αθήνα είπε: «Με το Μνημόνιο αυτό βάλαμε πλέον νομικά πόδι στο Αιγαίο»; κ.ά.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Την 19ην Σεπτεμβρίου 2010 διάβασα, στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Το Παρόν», άρθρο-παρουσίαση, με εκτενή αποσπάσματα, του βιβλίου «Αποστολή Εξετελέσθη» του Πτεράρχου ε.α. κ. Ν. Κουρή, υπό τον τίτλο: «Σαράντα χρόνια προσφοράς στο Έθνος ξετυλίγει ο Πτέραρχος Νίκος Κουρής».
Ο Πτέραρχος ε.α. Νίκος Κουρής διετέλεσε επί τριετία Αρχηγός ΓΕΑ και επί πενταετία περίπου Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο διάστημα μεταξύ 1982-1989, δηλ. επί των πρώτων καυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της παντοειδούς ασυδοσίας των πρασινοφρουρών και της εκθεμελιώσεως της μέχρι τότε κυρίαρχης Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τα δημοσιευθέντα αποσπάσματα, από το περιεχόμενο του βιβλίου, ομολογουμένως με εξέπληξαν, καθόσον τα πλείστα εξ αυτών αποτελούν, σαφώς, διαστρέβλωση και κακοποίηση της αληθείας, καθώς και παραποίηση των γεγονότων, ως προς τα αληθή πεπραγμένα του ιδίου, κατά το ως άνω διάστημα, στις ύπατες αυτές θέσεις του στρατεύματος. Θέσεις εξαιρετικά τιμητικές για έναν στρατιωτικό ηγέτη, αλλά και θέσεις υπέρτατης ευθύνης, έναντι της Πολιτείας και του Ελληνικού Λαού, για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Πρώτιστο, ως γνωστόν, καθήκον του τοποθετούμενου σ' αυτές στις θέσεις ηγήτορα είναι η διηνεκής μέριμνα και φροντίδα για την επαύξηση του αξιόμαχου των Ενόπλων μας Δυνάμεων και την ενίσχυση του ηθικού των μαχητών τους. Ο εν λόγω πτέραρχος, υπηρετών στις θέσεις αυτές, κατέδειξε με την συμπεριφορά του ότι λειτούργησε εξ ολοκλήρου, και αποκλειστικά, ως εντολοδόχος του κυβερνώντος κόμματος που τον επέλεξε στην εξουσία, σε συνδυασμό πάντοτε και με την προώθηση ιδιοτελών σκοπών, και όχι ως Στρατιωτικός Ηγέτης, όπως οι νόμοι επιβάλουν, αλλά και οι παραδόσεις του στρατεύματος θέλουν τους ηγέτες του. Ούτως ενεργών ο κ. Α/ΓΕΑ, με τις αποφάσεις του -προϊόν άνωθεν κομματικών παρεμβάσεων, ή δογματικών απόψεων μισαλλόδοξων κομματικών συμβούλων του, κατά κανόνα άσχετων ή αδιάφορων περί τα επαγγελματικά και επιχειρησιακά θέματα- καίρια έπληξε το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και ειδικότερα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος αμύνης της χώρας και που, ακόμη και εν καιρώ ειρήνης, φυλάει εναέριες «Θερμοπύλες».
Με αφορμή, λοιπόν, το ως άνω δημοσίευμα της 19ης Σεπ. 2010, απέστειλα την 28η Σεπ. 2010 στην εφημερίδα «Το Παρόν» επιστολή με τις «ενστάσεις» μου για τα αναφερόμενα στο άρθρο περί του βιβλίου αυτού, με την παράκληση -επικαλούμενος και την σχετική δεοντολογική υποχρέωση της εφημερίδος για σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών της- να την δημοσιεύσει, με την ακόλουθη διευκρινιστική σημείωση: «.ώστε να ενημερωθεί πληρέστερα το αναγνωστικό σας κοινό για τα πεπραγμένα του Πτεράρχου Ν. Κουρή και να κρίνει ακριβέστερα και αντικειμενικότερα τα 'σαράντα χρόνια προσφοράς του στο Έθνος', για την οποία επαίρεται στο βιβλίο του».
Η εφημερίδα, όμως, εκώφευσε στην παράκλησή μου αυτή, για δημοσίευση της επιστολής μου. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις επιστολών συναδέλφων, όπως αργότερα πληροφορήθηκα, που απέστειλαν με ανάλογες ενστάσεις για το υπόψη δημοσίευμα, της 19ης Σεπ. 2010. Τελικά η επιστολή με τις ενστάσεις μου -μαζί με το άρθρο της εφημερίδος «Το Παρόν»-φιλοξενήθηκε στο περιοδικό «Δούρειος Ίππος» (τ. 5, Δεκ. 2010), από όπου παρελήφθη από αρκετούςbloggers και αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες τους, στο διαδίκτυο, στις οποίες σχολιάσθηκε από πλήθος, πλέον των εκατό (100), καταξιωμένων συναδέλφων, και όχι μόνον της Αεροπορίας, αλλά και άλλους υποψιασμένους πολίτες και φίλους της. Οι επισημάνσεις όλων αυτών, για τα πεπραγμένα του πρώην Α/ΓΕΑ Κουρή, καταλυτικές και μεστές μηνυμάτων, μεταφέρονται αυτούσιες στο ανά χείρας βιβλίο, ως «ΚΙΒΩΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ», προσφορά στις μελλοντικές γενιές των Αεροπόρων μας και στις μελλοντικές Ηγεσίες τους. Οι σημαντικότερες δε των επισημάνσεων είναι καταχωρημένες (Λέξεις κλειδιά, για όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ μπαλες κουρης βλασσης) στις εξής, μεγάλης επισκεψιμότητος, ιστοσελίδες:
α. http://infognomonpolitics.blogspot.com (άνω των 80)
β. http://parisis.wordpress.com (άνω των 25)
γ. http://www.enkripto.com (άνω των
Το ανά χείρας, λοιπόν, πόνημα κινείται στο ίδιο περίπου πλαίσιο και πνεύμα της απαντήσεώς μου, της 28/9/2010, στο δημοσίευμα της εφημερίδος για το βιβλίο του Πτεράρχου ε.α. Ν. Κουρή «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ», με την παράθεση, φυσικά, περισσοτέρων στοιχείων, γεγονότων και ντοκουμέντων αφορούντων κυρίως στα πεπραγμένα της θητείας του εν λόγω Πτεράρχου, ως Αρχηγού ΓΕΑ, και της θητείας των διαδόχων του, μέχρι το 1989, ώστε ο αναγνώστης, καθώς και ο ιστορικός ερευνητής του μέλλοντος να εξαγάγει αντικειμενικά και ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με την «εκτέλεση της αποστολής» του Πτεράρχου Κουρή, και δίκαια να «καταμετρήσει» το μέγεθος της «σαρανταετούς προσφοράς του στο Έθνος», θέματα για τα οποία ο ίδιος τόσο «μεγαλόφρονα» επαίρεται στο βιβλίο του. Σημειώνω, ιδιαίτερα, ότι κεντρικός άξονας των διατυπουμένων απόψεων και θέσεων αποτελεί το Αιγαίο, οι σύγχρονες «Θερμοπύλες», όπου το βάρος και η ευθύνη της προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει περιέλθει σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Πολεμική μας Αεροπορία, οι ηρωικοί «Ηλιάκηδες» της οποίας νυχθημερόν μάχονται μέχρις αυτοθυσίας στους ουρανούς του, εναντίον εκείνων που επιβουλεύονται την χώρα μας.

Πληροφορίες: 210 3316036, 210 6533025
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, infognomonpolitics@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE