Menu


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λίστα μετατάξεων, ανάβει φωτιές στο ΥΕΘΑ.

Έχει και το ΥΕΘΑ τη δική του λίστα. Όχι βέβαια της σημασίας της λίστας Λαγκάρντ, αλλά μια λίστα “μετατάξεων” , δηλαδή μετακίνησης στρατευσίμων από τον ένα κλάδο στον άλλο, που έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες και συζητήσεις.

Μια λίστα με 22 ονόματα τα οποία μεταφέρονται από το Στρατό Ξηράς σε ΠΝ και ΠΑ αλλά και άλλους που από το ΠΝ και την ΠΑ μεταφέρονται στον Στρατό Ξηράς.

Οι μετατάξεις ήταν για πάρα πολλά χρόνια το αγαπημένο “ρουσφέτι” πολιτικών , δημοσιογράφων, ιερέων, βουλευτών, πολιτευτών, δημάρχων και πάει λέγοντας. Παλαιότερα οι λίστες μετατάξεων από τον “σκληρό” Στρατό Ξηράς στην ΠΑ και στο ΠΝ είχαν ...εκατοντάδες ονόματα. Κι ας μην είχαμε στρατιώτη για σκοπιά στα σύνορα. Η μετάταξη ήταν το πιο “hot ρουσφέτι”.


Από την εποχή Μεϊμαράκη επισήμως τουλάχιστον οι μετατατάξεις είχαν κοπεί. Γιατί ανεπισήμως ο κάθε υπουργός Άμυνας κρατούσε κάποιες ...εφεδρείες. Υπήρχε -και υπάρχει- λοιπόν παράθυρο ειδικά για όσους θέλουν να μεταταγούν στο ΠΝ. Όσοι έχουν πτυχίο ναυπηγού ή φυλλάδιο που να πιστοποιεί ότι είχαν ναυτική υπηρεσία μπορούν υποτίθεται νόμιμα να διεκδικήσουν μετάταξη σε άλλο κλάδο.

συνέχεια στο onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE