Menu


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πόσα χρήματα χάνουν οι στρατιωτικοί. Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα (Νέοι Πινακες)

Πόσα χρήματα χάνουν οι στρατιωτικοί με το νέο μνημόνιο,πόσο θα δουν να μειώνεται το εισόδημά τους.; Όλα αυτά σε αριθμούς και ποσοστά. Την πάρα πολύ καλή μελέτη έκανε άμεσα ο Ηλιας Νατσιούλας Υπολοχαγός του Οικονομικού Σώματος ο οποίος εκπροσωπεί το ΔΣ της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας
espeth.blogspot.gr




ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2013 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΔ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 

 


 

Ηλιας Νατσιούλας
Υπολοχαγός του Οικονομικού Σώματος
Εκ του προσωρινού ΔΣ τησ ΕΣΠΕ Θεσσαλίας
espeth.blogspot.gr

 Διαβαστε τους πινακες που σας παραθετω παρακατω και ας βγαλει ο καθενας το συμπερασμα γιατι μας θελουν στο λεγομενο '' ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ'' γιατι ειναι ειδικό λογω των ειδικών συνθηκών..

ΑΝΧΗΣ ΜΕ 26 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ EΙΣΟΔΗΜΑ 1440 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 17.280€.


ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΜΕ 9 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1.021€ Η 12.252€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Θα σας δείξω εξ αρχής πινακες με τις αποδοχες των Αξκων για το 2013.Για τον υπολογισμό των αποδοχών συμπεριλαμβάνεται ο βασικός Μισθός το ΕΧΥ, και τα επιδόματα ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.-ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ –ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΑΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΧΗ και ΑΝΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ απο 9 ετη υπηρεσιας μεχρι 26 ετη υπηρεσιας. Δηλαδη το συνολο των επιδοματων . Δεν εχει συμπεριληφει μονο το επιχειρησιακης ετοιμοτητας καθως δινεται μονο στις περιοχες Εβρου και Νησων.

 Ας δούμε τωρα την ετησια συνολικη απωλεια στο εισόδημα απο την μειωση των αποδοχών και την καταργηση των δωρων. Επιπλεον φαινεται το ετησιο συνολικο εισοδημα που θα λαβει το 2013 αλλα και το ποσο που πρεπει να παρακρατηθει το 2013 απο την μισθοδοσια λογω εφαρμογης των περικοπων απο 1-8-2012.
 Παρακατω ενας συγκριτικος πινακας με το ποσοστο απωλειων το 2013 σε σχεση με το 2012.
 Παρακατω οι απωλειες στις ετησιες αποδοχές (ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ) Εκει δηλαδη που παντα υπολογιζονται οι αποδοχες. Γιατι μπορει παραπανω οι αποδοχες στο πληρωτέο να ειναι κατα
1 με 2% σε ποσοστο λιγοτερο αλλα μια ενδεχομενη αλλαγη φορολογικου πλαισιου θα επιφερει μειωσεις στο πληρωτεο και οχι στις αποδοχες (καταλογιστεο), οπως το ιδιο μπορει να γινει αν αυξηθουν οι κρατησεις.

(Εαν απο οτι φαινεται μεσα απο μια διαταξη  ξεπαγωσει το ΕΧΥ και η μισθολογικη προαγωγη, οι απωλειες θα ειναι λιγο μικροτερες στο μηνα και επιπλεον τα αναδρομικα που ειναι να επιστραφουν λογω εφαρμογης ττων μειωσεων απο 1-8-2012 θα εξισσοροπηθούν  απο την ενδεχομενη αναδρομικη επιστροφη των ποσων που μας ωφείλονται στον καθενα ειτε λογω χορηγησης παραπανω εχυ (πχ. απο 20 σε 24 ενα χρονο πριν)  είτε από  μισθολογική προαγωγή έιτε και τα 2 μαζι. Χαρακτηριστικα αν δωθει στους Ανχες με 26 ετη η μισθολογική προαγωγη Ταξιαρχου θα εχουν μια καλη επιστροφή -αυξηση)Αλλα μπορει να πουν απο 1-8-2012 λαμβανεις τα αυξημενα και οχι απο πριν. Θα περιμενουμε να το δουμε για να βγαλουμε χρησιμα συμπερασματα.Διαβαστε τους 2 πρωτους πινακες της μελετης ΕΔΩ για να δειτε τι ωφειλουν από το παγωμα) .
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΞΚΟΣ ΑΠΟ ΣΣΕ, ΣΣΑΣ Κ.Λ.Π. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΚΟΣ. ΣΤΟΝ ΑΞΚΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΕ Η ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. ΑΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΙΥΓΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΄΄ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ''. ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ 6 ΜΕ 7%. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ.  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πατήστε εδω στο συνδεσμο και στειλτε την αιτηση στο natsioulas.ilias@gmail.com.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
 onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE