Menu


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ" για τις Ένοπλες Δυνάμεις ,με την θύελλα να είναι ακόμη μπροστά

Μνημόνιο-μνημόσυνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τρίτο και φαρμακερό πακέτο σκληρών μέτρων που δοκιμάζει πλέον αντοχές τόσο σε πείπεδο προσωπικού, όσο κα ισε επίπεδο υποστήριξης του μηχανισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσο κι αν η συζήτηση για τις περικοπές διήρκησε μήνες, δημιουργώντας “κλίμα” και προετοιμάζοντας το έδαφος για την “θεομηνία” που έρχονταν, η επίσημη κατάθεση στη Βουλή και όσα περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, προκάλεσαν σοκ στις τάξεις των στρατιωτικών, όπως και σε κάθε Έλληνα πολίτη, φυσικά.

Η κύρια μάζα των στρατιωτικών πλέον μισθολογικά θα κινείται στο “ψυχολογικό όριο” των 1000 ευρώ ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ,ίσως θα ανέλθουν στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας ώστε να φθάσουν τα …1600 ερώ!

Αυτές ήταν οι “σύγχρονες , ευέλικτες και αποτελεσματικές ΕΔ” για τις οποίες επί χρόνια μας μιλούσαν οι κυβερνώντες ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος.

Αυτές ήταν οι ΕΔ για τις οποίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε με στόμφο ότι θα προστατευθούν από την “εισβολή του ΔΝΤ”, τονίζοντας ότι “δεν θα τους επιτρέψουμε να εισέλθουν στον σκληρό πυρήνα της Άμυνας”. Εισήλθαν για τα καλά.

Αυτές ήταν οι ΕΔ που η ΝΔ στο τελευταίο άλμα προς της επάνοδο στην εξουσία, διαβεβαίωνε ότι δεν θα υποστούν άλλες περικοπές και μειώσεις. Επί των ημερών της δέχονται το χειρότερο χτύπημα.


Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις θα πείτε. Το μέγα ερώτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα.

Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για όλους. Πολιτικούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους ,όσος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στην λειτουργία των ΕΔ. Το να μιλήσουμε για ψυχραιμία είναι το αυτονόητο και αυτή από μόνη της δεν αρκεί.

Ας ασχοληθούν τουλάχιστον τώρα, σήμερα, όχι αύριο με όσα “περιφερειακά” προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, τουλάχιστον για να δώσουν λύση σ΄ αυτά. Ας εξασφαλίσουν υγειονομική περίθαλψη στους στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους, ας λύσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελσματικά θέματα που έχουν να κάνουν με την στέγαση, με την διευκόλυνση αποπληρωμής δανείων που στηρίχθηκαν σε άλλα οικονομικά δεδομένα, ας γίνει πράξη όχι απλα λόγια η λογική και η αξιοκρατία σε θέματα μεταθέσεων-τοποθετήσεων και τόσα άλλα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουν κι αυτά.

Η θύελλα και για τις ΕΔ είναι ακόμη μπροστά και τελικά οι μόνοι που θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν θα είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί που μέχρι τώρα έχουν δείξει και αποδείξει ότι διαθέτουν υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και κυρίως υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος. Αυτά είναι τα “παράσημά” τους που μέχρι τώρα βέβαια εκμεταλλεύθηκαν χωρίς αιδώ πολιτικοί και πολιτικάντηδες. 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE