Menu


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Το θηρίο ξύπνησε γιατί πεινάει και πρέπει κάποιον να φάει»!

Η δήλωση αυτή του προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων και προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ναυάρχου ε.α. Σπυρίδωνα Περβαινά δείχνει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκονται τα στελέχη τους.

Ειδικότερα, χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία, με... στολή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποίησαν το Σάββατο (σαν θηρία στα κλουβί) μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους, που τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο Μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια, στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής και φυσικά οι λεγόμενες θεσμικές ενώσεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στις ομιλίες τους όλοι, απόστρατοι και εν ενέργεια, αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψη από την πλευρά της Πολιτείας, επισημαίνοντας ότι τα τρία τελευταία χρόνια, τα χρόνια δηλαδή του Μνημονίου, στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έχουν απολέσει το 50% του μισθού που ελάμβαναν πριν από αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι επισήμαναν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις πολιτικές του Μνημονίου το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα που δημιουργούν οι συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τόσο των διοργανωτών όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 20.000, σε ένα μοναδικό ξέσπασμα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης για τον τρόπο που η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία συμπεριφέρονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το «παρών» έδωσαν και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης και Γ. Αντωνακόπουλος, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΣ Κ. Βούλγαρης και Κ. Ζιαζιάς, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Ι. Στάγκας και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ Δ. Λυντζεράκος.

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας (Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα).

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/03/2013 – Σ.Λ.) - staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE