Menu


Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

"Συμβούλιο Αρχηγών" για την "υπεράσπιση" των στρατιωτικών

“Συμβούλιο Αρχηγών” , παλαιών και γενικά αποδεκτών από το προσωπικό βρίσκεται στην σκέψη πολλών δραστήριων απόστρατων αλλά και εν ενεργεία στελεχών ,μετά από την πολύ μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου, στην οποία αρκετοί απ΄ αυτούς τους Αρχηγούς εμφανίστηκαν.
Η συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Μπορεί οι διοργανωτές της να επιθυμούσαν ακόμη περισσότερους εν ενεργεία με στολή, όμως αυτό δεν ήταν και το βασικό ζητούμενο, ούτε μπορεί κάποιος να απαιτήσει από οποιονδήποτε στρατιωτικό σήμερα να ξεπεράσει και τα ταμπού του αλλά και την δικαιολογημένη ανησυχία που προκαλούν οι απειλές του ΓΕΕΘΑ.

Στην συγκέντρωση του Σαββάτου έγινε σαφές ότι υπάρχει μεγάλη απόγνωση και αγωνία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά φάνηκε ότι οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι δεν είναι “μαθημένοι” σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που φυσικά δεν πρόκειται πια να σταματήσουν όσο η κρίση και η επίθεση εναντίον τους συνεχίζεται.

Ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνεται διαρκώς το ίδιο σκηνικό ,ακόμη κι αν οι συγκεντρώσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες.


Γι΄ αυτό το λόγο αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι παρέμβασης. Και η “κάθοδος” στο δρόμο του στρατηγού Ζιαζιά, αλλά και των Παραγιουδάκη,Στάγκα, Αντωνακόπουλου και άλλων προκάλεσε συζήτηση για το πως όλα τα “μεγάλα ονόματα” των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν όχι ως διαδηλωτές αλλά ως ένα “όργανο με κύρος και άποψη” το οποίο θα παρεμβαίνει δυναμικά στα κέντρα εξουσίας και θα προβάλει τα προβλήματα των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων. Είτε με επαφές με τους κυβερνητικούς παράγοντες, είτε μέσω αρθρογραφίας και παρουσίας στα ΜΜΕ.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλοί απόστρατοι που είχαν φθάσει ψηλά στην ιεραρχία, οι οποίοι διαφωνούν με τις συγκεντρώσεις και την”κάθοδο στο δρόμο”, αλλά είναι πρόθυμοι να εμπλακούν στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων με άλλους τρόπους.

Στα προβλήματα συμπεριλαμβάνεται και η μορφή εκπροσώπησης των στρατιωτικών όχι ο συνδικαλισμός τους όπως κακώς αναφέρουν κάποιοι. Είναι κοινό μυστικό ότι αρκετοί από τους στραιωτικούς που θήτευσαν ως Αρχηγοί κατάλαβαν γρήγορα ότι η υπόθεση αυτή δεν “γυρνάει πίσω” και εκτιμούσαν ότι το “μοντέλο ΣΥΣΜΕΔ” με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, μπορεί να λειτουργήσει. Και κυρίως μπορεί να εμποδίσει την δημιουργία διάφορων άλλων ανεξέλγκτων “συλλόγων” που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους με ρίζε και στήριξη επικίνδυνων ακροδεξιών κέντρων.

Δυστυχώς την απλή αυτή λογική η σημερινή ηγεσία του ΓΕΕΘΑ αδυνατεί να την καταλάβει, άρα της είναι αδιανόητο και να την συζητήσει.

Ίσως όμως αν το θέμα τεθεί από μία ομάδα Αρχηγών που έχουν κάποιο κύρος η συζητηση αυτή ανοίξει.  


onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE