Menu


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Χωρίς νομική βάση η διαταγή Κωσταράκου" υποστηρίζουν νομικοί.

Η “κόντρα” του Α/ΓΕΕΘΑ με τους στρατιωτικούς κορυφώνεται εν΄ όψει της συγκέντρωσης του Σαββάτου. Με σήμα του ο Α/ΓΕΕΘΑ κάνει σαφές ότι η παρουσία στρατιωτικών με στολή στην συγκέντρωση απαγορεύεται αυστηρά.

Και αφού απαγορεύει τη στολή στη διαδήλωση καλεί τα στελέχη να υποβάλουν προτάσεις-παράπονα και αιτήματα “έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και διατηρώντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι θα κάνουν οι στρατιωτικοί; Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οι οποίοι θα επιμείνουν να κατέβουν στο δρόμο με στολή, επικαλούμενοι δικαστικές αποφάσεις.


Ποιος θα κερδίσει; Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί δεν έχουν πια να χάσουν τίποτα και αυτό δεν φαίνεται να το “μετράει” το ΓΕΕΘΑ. 



Αργά το βράδυ η Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας με ηλεκτρονικό μηνυμά της ενημέρωσε:

“Κατόπιν διαταγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και προκειμένου να διαφυλάξουμε τους ε.ε. από οποιεσδήποτε επιπτώσεις, τα ε.ε. στελέχη με μέριμνα του κυρίου Τσουκαράκη, να παραστούν στη συγκέντρωση με πολιτικά.»


Νομικοί κύκλοι ωστόσο, που αποκρυπτογράφησαν με ψύχραιμη ψυχρή ματιά το έγγραφο, επισημαίνουν ότι “είναι έωλο και άνευ νομικής βάσεως”.
Το βασικότερο δε στοιχείο που πάσχει είναι ότι σε κανένα σημείο του δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες νομικές διατάξεις που φέρεται ότι στηρίζεται η απαγόρευση ενός εν ενεργεία στελέχους να συμμετάσχει με τη στολή του σε εκτός των στρατοπέδων δραστηριότητα, μάλιστα όταν αυτή είναι μια διαμαρτυρία υπό τη σκέπη συγκεκριμένων συλλογικών οργάνων (Ενώσεων, Συνδέσμων κλπ) που έχουν τη σφραγίδα δικαστηρίων.

“Με το ίδιο δε σκεπτικό του εγγράφου πειθαρχικά ελεγκτέος μπορεί να κριθεί και ο εν ενεργεία στρατιωτικός που συλλαμβάνεται να ψωνίζει σε σουπερ μάρκετ ή να πίνει καφέ σε κάποια καφετέρια”, υποστηρίζουν.
 
Επιπλέον, με την καλύτερη ανάγνωση του εγγράφου η απαγόρευση του Α/ΓΕΕΘΑ ομιλεί για εμφάνιση στελεχών όχι γενικώς αλλά κατά τρόπο αντίθετο προς την στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς (αφού άλλωστε το έγγραφο στηρίζεται και συνεχίζει προγενέστερο έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ) να εννοηθεί ότι αποτελεί, και δεν το αμφισβητεί ουδείς αυτό, πειθαρχική συμπεριφορά η εμφάνιση με ατημέλητη στολή, εκτός των καθοριζομένων προβλεπομένων διατάξεων. 


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE