Menu


Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ποιες μειώσεις έρχονται στο Εφάπαξ των στρατιωτικών

Το ποσοστό μπορεί να αγγίζει ακόμα και το 20% με βάση τα νέα μισθολόγια

Τον δρόμο για σημαντικές μειώσεις και στο Εφάπαξ των στρατιωτικών αναμένεται ότι θα ανοίξουν οι νέες, μεγάλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Οι μειώσεις, ανάλογα με τον βαθμό, ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και το... 20% του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούται το στρατιωτικό προσωπικό με την αποστρατεία του. Αν και το θέμα, ως προς τις τελικές του παραμέτρους, βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών, εντούτοις σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως ο υπολογισμός του θα πρέπει, πλέον, να γίνεται με βάση το νέο μισθολόγιο που θα ισχύει από 1/1/2013 αλλά και τα νέα μειωμένα επιδόματα, τα οποία επίσης θα ισχύουν από το νέο έτος.

Για το θέμα, πάντως, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη του Στρατεύματος, ενώ αναφορά έκανε κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα και ο αρχηγός του Ναυτικού, αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης.

Να σημειώσουμε πως το εφάπαξ βοήθημα ισούται με το άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (το μέγιστο ποσό που έλαβε ως εν ενεργεία ο μέτοχος), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης και ποσού 176 ευρώ για στρατιωτικούς έως και τον διοικητικό βαθμό του Συνταγματάρχη και του επιδόματος θέσης υψηλής ευθύνης για στρατιωτικούς έως από τον διοικητικό βαθμό του Ταξίαρχου και άνω που έλαβε ο μέτοχος την ημέρα εξόδου του πολλαπλασιαζόμενου επί τον αριθμό των ετών συμμετοχής του στο Ταμείο.




(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 01/12/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE