Menu


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Νέα υπηρεσία πληροφοριών για τις ΕΔ

«Η ΕΥΠ πλέον δεν είναι αρκετή για εμάς»

Κάθετη αναβάθμιση με εμπλουτισμό σε στελέχη αλλά και νέα φιλοσοφία  επιφυλάσσει για τη Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός έχει διακρίνει το σημαντικό κενό που υφίσταται η άμυνας και η ασφάλεια της χώρας από τη σημαντική μείωση της ροής των πληροφοριών στρατιωτικού-αμυντικού ενδιαφέροντος λόγω της αντίστοιχης μείωσης της ροής τους από την ΕΥΠ, ως αποτέλεσμα της αποστρατιωτικοποίησης της υπηρεσίας και η επιθυμία είναι αυτή η κρίσιμη έλλειψη να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η νέα αρχή πληροφοριών για το ΥΠΕΘΑ θα στηριχθεί επάνω στην υφιστάμενη ΔΔΣΠ ή εάν θα κτιστεί εξαρχής ένα νέο «οικοδόμημα».

Το βέβαια πάντως είναι και όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «οι ανάγκες ασφαλείας της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν».

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις για την εθνική της ασφάλεια από το Δούναβη μέχρι τον Κόλπο και αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο πέρα από τη δημιουργία μιας σύγχρονης υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών που θα παίζει ένα ρόλο «συστήματος» έγκαιρης προειδοποίησης για την στρατιωτική αλλά και την πολιτική ηγεσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE