Menu


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10/2/13) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.

«ΤΟ ΧΩΝΙ»: Στο ΣτΕ κατά του μνημονίου III οι απόστρατοι

Υφίστανται διπλή μείωση των συντάξεών τους, επιστρέφουν και χρήματα αναδρομικά!

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Μνημονίου III και της αναδρομικής, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών τους κατέθεσαν... για τους απόστρατους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων οι τρεις ενώσεις ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ.
Οι απόστρατοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους είχαν συνεχή παρουσία σε όλο τον Ελλαδικό χώρο διασφαλίζοντας τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα της χώρας, αρνούνται να παραδοθούν άνευ όρων και περνούν στην αντεπίθεση. Αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο επαφών τους με όλη την ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απογοητευμένοι μάλλον καθώς δεν πήραν καμία ενθαρρυντική υπόσχεση προχώρησαν στην αντεπίθεση.

ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Να σημειώσουμε ότι με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, επήλθε ως φυσική συνέπεια η σημαντική μείωση και στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αυτές είναι της τάξης του 15% έως 20%. Επιπλέον, τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων, οι συντάξεις των οποίων θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% αρχής γενομένης από τις συντάξεις του Ιανουαρίου τρέχοντος έτους.

Τα παραπάνω δηλώνουν σαφέστατα ότι η περίοδος ανίχνευσης των προθέσεων της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα των αποστράτων αλλά και των εν ενεργεία στρατιωτικών έχει τελειώσει.

Η προσπάθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δε, να δώσει στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και αν βασιζόταν σε αληθή περιστατικά, έχει ως αποτέλεσμα τη λυσσαλέα επίθεση εναντίον του από την ΑΚΙΣ και την ΑΝΕΑΕΔ, δύο δραστήριες ενώσεις αποστράτων ιδιωτικού δικαίου με μέλη κυρίως νέους αξιωματικούς κάτω των 55, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα.

Κύκλοι των ενώσεων αποστράτων αναφέρουν ότι θα ληφθούν και άλλες αποφάσεις σύντομα για κινητοποιήσεις των αποστράτων και όχι μόνο, καθόσον στις ίδιες ενέργειες κινούνται και διάφοροι σύνδεσμοι και ενώσεις των εν ενεργεία.

______________________________________

«ΠΑΡΟΝ»: Τσουνάμι οι αντιδράσεις για τις συντάξεις πείνας...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος πέρασε όλη την εβδομάδα βλέποντας ενώσεις και σωματεία αποστράτων, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις μετά τις πρωτοφανείς περικοπές στις συντάξεις τους, που αγγίζουν ακόμη και το 50%! Μάλιστα ανήγγειλε και συνάντηση των ενώσεων με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που την ώρα που έκλεινε η στήλη προγραμματιζόταν για αύριο Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις των αποστράτων την τελευταία εβδομάδα απλώνονται σαν τσουνάμι και η αγανάκτηση είναι διάχυτη. Ακόμη και ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΕΧΤΡΑ 3, παραδέχτηκε ότι οι απόστρατοι αντιμετωπίζουν πια το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν σύντομα «βελτιωτικές κινήσεις». Πάντως δεν είναι πολλοί εκείνοι που αναμένουν «κάτι το θεαματικό» στη συνάντηση της Δευτέρας, πλην ίσως της άρσης του βλακώδους μέτρου που απαγόρευε την εργασία στους αποστράτους. Η συνέχεια επί της οθόνης (των υπολογιστών...).

 staratalogia.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE