Menu


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

"ΒΡΟΧΗ" ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

"Βροχή" ανακοινώσεων απο το απόγευμα της Παρασκευής οπότε και οριστηκοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων των αποστράτων (ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ) και το οποίο ξεκάθαρα προσβλέπει στην συμμέτοχή ΟΛΩΝ των φορέων των αποστράτων.!



Ε.Α.Α.Σ /ΠΝ.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΔΣ της ΑΚΙΣ,
Στη σύσκεψη της 5-2-2013 ομόφωνα -τουλάχιστον αυτό ανακοινώθηκε- αποφασίστηκε η αναστολή των από κοινού δράσεών  μας ενόψει της συνάντησης των Προέδρων των  ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ με τον Πρωθυπουργό. Αυτή η συνάντηση, ως γνωστόν -και όπως τουλάχιστον προσωπικά ανέμενα- ήταν απογοητευτική ("τσάϊ και συμπάθεια").
Κι΄ενώ αναμένω τη νέα κοινή σύσκεψη, βλέπω το συνημμένο δελτίο Τύπου του Συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ, που αναφέρεται σε δύο συσκέψεις. Μου στάλθηκαν όμως και τα παρατιθέμενα δύο (2) e.mail, που βέβαια μόνον στο ενωτικό πνεύμα και στην ενιαία γραμμή, δηλ. στο κοινό ζητούμενο, δεν συμβάλλουν.
Μακάρι να πρυτανεύσει μεταξύ όλων η απλή λογική!
Αυτήν την στιγμή, δεν γνωρίζω τί πρόκειται επ΄αυτού να κάνει και ποιές οι θέσεις της ΑΚΙΣ. Παρακαλώ, κάποιος να μας ενημερώσει.
Σας μεταφέρω απλώς ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ε.α. συναδέλφων, τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλία που έχουμε συνεχή επικοινωνία, δεν βλέπει καθόλου με συμπάθεια, αντίθετα, αφενός μεν την αδράνεια και την μη αντίδρασή μας στην κοροϊδία που υφιστάμεθα και, αφετέρου, ούτε τα "καπετανάτα" και τις αποστασιοποιήσεις από την ενιαία γραμμή αντιδράσεων, που εναγωνίως αναμένουμε να συμφωνηθεί αύριο. Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξουν, δυστυχώς όπως προβλέπω, διαφοροποιήσεις, παρακαλώ ας φροντίσει η πλειοψηφία να ενημερώσει αναλυτικά (όχι γενικότητες) για την/τις αιτία/ες διαφωνιών και όσους δεν είμαστε στην Αθήνα.
Επαναλαμβάνω στο σημείο αυτό που από καιρό τονίζω : Η συντριπτική πλειοψηφία των ε.α. συναδέλφων δεν χρησιμοποιεί τον Η/Υ και, συνεπώς, δεν έχει πρόσβαση, ούτε ενημέρωση για τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο ή με την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Και δεν πρόκειται για θέμα ηλικίας, όπως από πολλούς ανεύθυνα ακούγεται, γιατί οι Η/Υ δεν βγήκαν χθες ( π.χ. ο υπογράφων αποφοίτησα από το ΚΕΠΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" τον Ιούλιο 1974), ούτε οι σημερινοί 60ρηδες, ήταν πάντα 60!!.
Στο e.mail που εξέπεμψα τα χαράματα της 31-1-2013, περιλαμβάνονται και σκέψεις-προτάσεις για μερικά από όσα μπορούν να διεκδικηθούν ή να προβληθούν. Συνάδελφοι προτείνουν και πολλά ακόμη (π.χ. αποδοκιμασία των πολιτικών που ψήφισαν τα καταστρεπτικά για μας επιπρόσθετα μέτρα, καταιγισμός με e.mail και επιστολές διαμαρτυρίας κλπ). Δεν αναφέρω τίποτε από αυτά που βγάζουν μέγιστη οργή (καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται).
Αν κάποιες από τις πιθανές αντιδράσεις δεν μπορούν να αναληφθούν από την ΕΑΑΣ (λόγω του ειδικού ιδρυτικού της νόμου, ως ΝΠΔΔ), ας συμφωνηθούν και ας αναληφθούν από την ΑΚΙΣ! Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να μην καταληφθούν από νομικίστικες τυπικότητες οι εμπλεκόμενοι!
Καλή δύναμη, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν!
Από τον Βόλο, Αθανάσιος Κ.Γκουζής, με την ιδιότητα του μέλους της ΑΚΙΣ.

(ΥΓ. Το παρόν, εκτός από τους εμφανείς αποδέκτες, το στέλνω με κρυφή κοινοποίηση στα εδώ μέλη μας και σε συναδέλφους με τις ίδιες αγωνίες.)

ΣΑΣΜΥΝ

Ο ΣΑΣΜΥΝ συμφωνεί και προσυπογράφει   το δελτίο τύπου του ΣΑΣ της 16/2/13.
Σεβόμενος δε τους θεσμούς και τη σοβαρότητα των στιγμών θα συμμετάσχει μόνο στη πρωινή σύσκεψη Φορέων.
Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο για τυγχόν τυπικές παραλήψεις σε διαδικαστικά θέματα να επιχειρήται διάσπαση  της
ενότητας,όταν όλα γύρω μας βουλιάζουν
Επι τέλους,ας πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα για το καλό όλων μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
Το Δ.Σ. ΣΑ/ΣΜΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE