Menu


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΘΑ: Καμία νέα αλλαγή στο εφάπαξ των στρατιωτικών

Καθησυχάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τις εφάπαξ παροχές τους.

Σύμφωνα με... κορυφαίους παράγοντες του υπουργείου, δεν επηρεάζεται από τη ρύθμιση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως επισημαίνεται, στους ειδικούς λογαριασμούς αλληλοβοήθειας των μετοχικών Ταμείων για τα εξερχόμενα από το στράτευμα ή τα συμπληρώσαντα 35 έτη μετοχικής σχέσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χορηγείται εφάπαξ βοήθημα.

Οι εν λόγω ειδικοί λογαριασμοί είναι οικονομικά αυτοτελείς, δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι φορείς-τομείς Πρόνοιας. Ως εκ τούτου, δεν υπάγονται στη ρύθμιση της υπ. αριθμ. 30854/3809 απόφασης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τον Ανασχεδιασμό της Νέας Τεχνικής Βάσης των Εφάπαξ Παροχών, από 1-1-2014, καθώς είναι αμιγώς ανταποδοτικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα.

(spirospero.gr) - staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE