Menu


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τα πτητικά 6μηνα των Αποστράτων Ιπταμένων μας, μειώθηκαν κατά 90%!!!

Λάβαμε μια αναπροσαρμογή συντάξεως ενός πρώην Ιπταμένου Ταξιάρχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να την «ελέγξουμε» και να τη σχολιάσουμε. Εκτός φυσικά από τα αυτονόητα, που εξακρίβωσαν άπαντες οι απόστρατοι, όταν παρατήρησαν και στο «χαρτί» του ΑΤΜ, το «κούρεμα» που... υπέστησαν οι αποδοχές τους, με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου 2013, διαπιστώσαμε μετά λύπης μας και το εξής:

Ο συγκεκριμένος Ανώτατος Αξιωματικός είχε καταγεγραμμένα 60 εξάμηνα που αντιστοιχούσαν σε ποσό 776,74 ευρώ. Με τους σχετικούς υπολογισμούς των συνταξίμων του αποδοχών, ο εν λόγω Αξιωματικός, θα ελάμβανε καθαρές συντάξιμες αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των πτητικών του 6μηνων, το ποσό των 1.220 ευρώ το μήνα. 


Αν προστεθεί και το ποσό των 6μηνων στις ακαθάριστες αποδοχές του (776 ευρώ), οι συντάξιμες αποδοχές του, μετά τις κρατήσεις-φόρους κλπ, θα ανέβουν ΜΟΝΟ κατά 82 ευρώ και θα φθάσουν στο.... δυσθεώρητο ύψος των 1.302 ευρώ τον μήνα !!!!

Τόσο αποτιμούν οι του ΥΟ&Ο, τις υπηρεσίες και την επικινδυνότητα άσκησης του λειτουργήματος τους, αυτών των συναδέλφων...

Απαιτείται λοιπόν, ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση, για απαλλαγή των συγκεκριμένων αποδοχών από κάθε είδους κρατήσεις και φορολογία...

( apofoitoissas.gr – Γ. Αντωνιάδης - Οικονομολόγος) - staratalogia.blogspot.gr

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ . ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ 30 ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ 30 ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ . ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

WEB TV : ERT LIVE