Menu


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συναντηση των Προέδρων με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο


Ολοκληρώθηκε τελικά σήμερα η συνάντηση των Προέδρων των τριών Ενώσεων ΕΑΑΑ - ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο παρουσία των κ.κ. Υφυπουργών και όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ - ΓΕΝ - ΓΕΑ).Οι Πρόεδροι των Ενώσεων μετα των Αντιπροέδρων και Διευθύνων συμβούλων εξέθεσαν αναλυτικά την απόγνωσή και δυσαρέσκεια τους σχετικά με την απαξίωση των αποστράτων αλλα και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλεων Δυνάμεων για τις διπλές περικοπές που δέχονται, οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονται και στο 56%.
Οι τόνοι κάποια στιγμή οξύνθηκαν και στο τραπέζι της συνάντησης ακούστηκαν και θέσεις περί αποκλεισμού αεροδρομίων και μαζικών κινητοποιήσεων.


Τελικά ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και υποσχέθηκε ότι εντός της εβδομάδος θα τους δεχθεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας για να συζητήσει μαζί τους.

Αρκούν όλα αυτά για να “χαλαρώσουν” οι απόστρατοι και γενικά οι Ένοπλες Δυνάμεις
Με βεβαιότητα η απάντηση είναι αρνητική! Κι αυτό γιατί:

•οι διαβεβαιώσεις Σαμαρά προεκλογικά ότι εν ενεργεία και απόστρατοι δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μισθολογικά τους, διαψεύστηκαν πανηγυρικά!
Και υποθέτουμε ότι δεν έχει σκοπό ο πρωθυπουργός να επιστρέψει τα “κομμένα” στους απόστρατους.

•οι παραδοσιακές Ενώσεις δεν αποτελούν πλέον το κεντρικό πυρήνα έκφρασης των απόστρατων . Μπορεί η κυβέρνηση να μην θέλει να το παραδεχτεί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι νέες ενώσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο κλίμα της κρίσης ,είναι αυτές που πρωτοστατούν και φωνάζουν δυνατά. Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να πείσει τους απόστρατους των “θεσμικών” Ενώσεων να δώσουν κι άλλη πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, ο χώρος των αποστράτων θα εξακολουθήσει να είναι πολύ “ζωηρός” εναντίον των μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση.

Τι προκύπτει απ΄ όλη αυτή τη κατάσταση; Η επιβεβαιώση ότι η κυβέρνηση δεν έχει και μεγάλη επαφή με το τι πραγματικά έχει συμβεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.  



Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE