Menu


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

"Δεν γίνονται άλλες περικοπές το 2013"...

...λένε από το ΥΕΘΑ,αλλά όλα δείχνουν "ψαλίδι".

 “Δεν θα γίνουν νέες περικοπές εντός του 2013”,διαβεβαιώνει πηγή του ΓΕΕΘΑ ,θέλοντας να προλάβει νέο κύμα αγανάκτησης από τους στρατιωτικούς.

Το θέμα του νέου μισθολογίου ωστόσο επισπεύδεται , αφού το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για άμεση ψήφισή του και ζητά σ΄ αυτό να καταργηθούν οι μισθολογικές προαγωγές.

Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έγινε με την συμμετοχή οικονομικών αξιωματικών και όπως όλα δείχνουν ,παρά την προσπάθεια πηγών του ΓΕΕΘΑ να διαβεβαιώσουν ότι “δεν υπάρχει θέμα περικοπών” ,ότι το άδειο ταμείο της Εθνικής Άμυνας παραμένει στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου και βέβαια της τρόϊκας.


Είναι δεδομένο ότι στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ προσπαθούν να αποφύγουν οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση περικοπής. Το θέμα είναι πως θα γίνει κατανοητό στον κεντρικό πυρήνα της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στις αποδοχές στρατιωτικών. Ακόμη και οι περικοπές των 88 εκατομμυρίων που έχουν προγραμματιστεί θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι κινούμαστε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και αυτό λογικά ανζωπυρώνει την συζήτηση για το τι επιδιώκεται τελικά για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE