Menu


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Άρχισαν νωρίς τα "όργανα" για τις κρίσεις Αρχηγών! Οι "απόστρατοι σωτήρες" σε δράση

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είχαμε πιστέψει ότι θα άφηναν να “βγει” ο Ιανουάριος αλλά τα “όργανα” των “απόστρατων σωτήρων” άρχισαν να παίζουν εδώ και μέρες. Ο στόχος ένας: αυτή τη φορά οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν όπως πρέπει! Κατά τη γνώμη τους βέβαια.

Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι οι κρίσεις θα γίνουν τώρα, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να τις κάνουν με το ...καλοκαιρινό σύστημα Μεϊμαράκη,το κλίμα έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Τα “όργανα” διευθύνουν κυρίως “μαέστροι” από τη Συγγρού και τη ΝΔ, αφού το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου δεν πολυασχολείται με τις ΕΔ πλην ειδικών και μεμονομένων περιπτώσεων και η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα έχει άποψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Χρυσή Αυγή αν χρειαστεί κάτι ,έχει τις επαφές της στη κυβέρνηση.


Βασική επιδίωξη είναι να φύγουν οι τρεις Αρχηγοί και να παραμείνει μόνο ο Α/ΓΕΣ που επελέγη μετά τη παραίτηση Ζιαζιά! Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κατακριτέο ως άποψη. Αρκεί να στηρίζεται σε κάποια λογικά επιχειρήματα.

Και σ΄ αυτά -νομίζουμε- δεν μπορούν να συμπεριληφθούν ότι οι Αρχηγοί είναι επιλογές του Μπεγλίτη. Πρέπει να ...ξεκολλήσει η βελόνα.

Οι Αρχηγοί όπως πάντα γράφουμε, θα πρέπει να κριθούν από τις επιδόσεις τους και μόνο απ΄ αυτές. Κλήθηκαν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που εκδηλώθηκαν από τη δυσαρέσκεια των στελεχών ,μέχρι την εισβολή απεργών στο ΥΕΘΑ. Ο καθένας το διαχειρίστηκε με τον δικό του τρόπο και απ΄ αυτόν θα κριθεί. Και ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να αξιολογηθεί με αυστηρά κριτήρια που όμως θα έχουν σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την λειτουργία τους. Οτιδήποτε άλλο είναι μεμπτό.

Και βέβαια όποιος έστω σκέφτεται επαναφορά έστω κι ενός απόστρατου, θα πρέπει να ...το ξανασκεφτεί.

Ελπίζουμε ότι η παραίτηση Ζιαζιά ήταν ένα πάθημα που έγινε μάθημα στην κυβέρνηση.

Ελπίζουμε ότι έχει γίνει απολύτως κατανοητό και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι παιχνιδάκια με τις Ένοπλες Δυνάμεις σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να γίνουν. Ήδη οι παραιτήσεις που έρχονται θα είναι μαζικές και αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία για συνέχιση της παράδοσης αναξιοκρατίας θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές.

Ελπίζουμε ότι αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι όπως είναι διακαίωμά της να αντικαταστήσει Αρχηγού, να επιλέξει τους καλύτερους ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ και όχι φυσικά ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

Ελπίζουμε ότι δεν θα συζητηθεί καν το ενδεχόμενο να δούμε...απόστρατο Αρχηγό!
Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Και υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι για να διαδεχτούν οποιοδήποτε αποχωρήσει.

Με τα ...κριτήρια είχαμε πάντα ένα θέμα σ΄ αυτή τη χώρα. Και είναι ώρα να το διορθώσουμε.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE