Menu


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η οργή των απόστρατων,η μοναξιά του Παναγιωτόπουλου και η ανέχεια των στρατιωτικών

Από τη μία η οργή των στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων που αποτυπώθηκε με πολύ έντονο τρόπο στην επιστολή που έστειλαν Ενώσεις Αποστράτων στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Και από την άλλη η ...μοναξιά της ηγεσίας του ΥΕΘΑ που κατανοεί, αλλά δεν μπορεί παρά να ακολουθεί την πολτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πάντα;

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος κλήθηκε να αναλάβει το ΥΕΘΑ στη δυσκολότερη φάση. Το άλλοτε υπουργείο...Βατικανό έχει μετατραπεί σε πραγματικό πολιτικό ναρκοπέδιο. Ο Πάνος Μπεγλίτης, το πέρασε πολιτικά λαβωμένος και τώρα ο Πάνος Παναγιωτόπουλους, προσπαθεί να το διασχίσει χωρίς να πατήσει σε νάρκη. Δύσκολο για να μην πούμε αδύνατο.

Οι καλές προθέσεις μπορεί να υπάρχουν. Ποιος πολιτικός και ποιος υπουργός δεν θέλει να είναι ευχάριστος. Όμως οι προθέσεις και η διάθεση δεν αρκούν πλέον. Οι στρατιωτικοί από τη φύση της δουλειάς τους πειθαρχημένοι και ψύχραιμοι πιέστηκαν πολύ γρήγορα και “άτσαλα” και οι αντιδράσεις τους μπορεί να μην έχουν ξεφύγει σε καμία περίπτωση από τα επιτρεπτά και ανεκτά για τους στρατιωτικούς όρια, ωστόσο είναι πρωτόγνωρες και σίγουρα έχουν γίνει αισθητές.


Δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις περί αναγνώρισης των θυσιών τους που σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ.

Δεν αρκούν οι διαρροές σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ότι ακόμη και ο πρωθυπουργός έχει ανησυχήσει από τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των στρατιωτικών.

Αυτά δεν πληρώνουν λογαριασμούς και χαράτσια, δεν καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών των στρατιωτικών, δεν εξασφαλίζουν την ηρεμία που είναι απαραίτητη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα, πρωτοβουλίες, λύσεις. Χειροπιαστές λύσεις κι όχι ευχολόγια .

Όμως όσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξακολουθεί να ζει σε “γυάλα” αρνούμενο να κατανοήσει τη ζημιά που έχει ήδη κάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ελπίδα ότι κάτι θ΄ αλλάξει δεν υπάρχει. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι αυτά που έρχονται θα είναι ακόμη δυσκολότερα για τους στρατιωτικούς.

Η ηγεσία του ΥΕΘΑ , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι υφυπουργοί του που τυγχάνει να είναι απόστρατοι αξιωματικοί, θα πρέπει ίσως πιο δυναμικά να δώσουν στον κ.Στουρνάρα και στον κ.Σταϊκούρα να καταλάβουν , ότι αυτό που κάθε μέρα συστηματικά αποδομούν δεν μπορεί εύκολα να ξαναφτιαχτεί. Στην ανάγκη ας πουν και όχι. Δεν είναι και τόσο τρομερό. Κι αν ο ΥΕΘΑ μπορεί να σκέφτεται τον ανασχηματισμό, οι δύο υφυπουργοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν και να φοβηθούν. Ας τα πουν λοιπόν “τσεκουράτα” στους οικονοκμικούς φωστήρες της πλατείας Συντάγματος.

Όπως τα είπαν και οι απόστρατοι με την ανακοίνωσή τους….

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE