Menu


Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΙΜΙΑ - τίμησαν τη μνήμη Καραθανάση-Βλαχάκου-Γιαλοψού


Τότε: 1996.... Κρίση των Ιμίων: Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση ("No ships, no troops, no flags" η προσταγή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). Στις 05:30, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Ναυαρίνο" για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα καταπέφτει και τα τρία μέλη του πληρώματος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώνονται. Τα πολεμικά σκάφη και οι καταδρομείς των δύο χωρών αποχωρούν από τις βραχονησίδες το πρωί υπό την επίβλεψη του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου.


Σήμερα: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη θυσία τριών ηρωικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού μας Ναυτικού, τριών παιδιών του Ελληνικού Λαού, του Υποπλοίαρχου Χ. Καραθανάση, του Υποπλοίαρχου Π. Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Ε. Γιαλοψού, που έπεσαν ηρωικά τη νύκτα των Ιμίων.

Τέτοιες ηρωικές συμπεριφορές, συμπεριφορές πεσόντων στην αποστολή τους και στην επιτέλεση του καθήκοντος, μας παραπέμπουν στις διαχρονικές αξίες και στα ιδανικά του γένους μας. Σε όλα αυτά που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό στις συμπληγάδες της Ιστορίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WEB TV : ERT LIVE